חזרה לקבע

חזרה לקבע

שלום לכולם,
מחר ימלאו שבועיים לשחרור שלי.
מהיום שהתגייסתי רציתי לצאת לקצונה,
לא דמיינתי דרך אחרת, רק אותי כאל״ם לפחות...
היו הרבה תקלות בדרך. נפלתי בין הכיסאות ולא משנה כמה ניסיתי
לא הצלחתי להשאר בקבע ולצאת לקצינה. ורק אלוהים (והמפקדים שלי) יודעים כמה ניסינו.
ליטרלי ניסינו אפילו עם טופס טיולים יוצא ביד.

עכשיו אני במצב מוזר... מרגישה שהשארתי את הייעוד שלי מאחוריי,
נורא נהניתי בצבא למרות המלחמות על הקצונה שליוו אותי ממש מההתחלה עד השניה האחרונה.
אני מתגעגעת מאוד וקשה לי לחכות כל כך הרבה.

הרע״נית שלי אמרה שברגע שיהיה לי תואר אני אוכל לחזור (יחידה מקצועית- קש״ח)
איך אחכה שלוש שנים כששבועיים נראים כמו נצח?

מתגעגעת למדים.

deathcaster

New member
תגובה

א. מאוד מעניין אותי למה בחרת בכינוי הזה

ב. לכי ללמוד, מהר מאוד את תגלי שיש עולם מחוץ לצה"ל ואת יכולה להגשים חלומות גדולים יותר גם בלי דרגות על הכתף אלא ללמוד טוב ולצאת עם משהו בין האוזניים שצה"ל לא היה נותן לך.

[למיטב ידיעתי, אין כבר קש"ח, הוא אוחד עם תא"ס ב-2006 וכיום יש מחלקת קישור]

בהצלחה!
(את כבר יודעת מה את רוצה ללמוד?)

זה הכינוי שלי מאז גיל 11

מרשה לך לנסות לנחש, ללא ספק שייך לחיים אחרים.

אני יודעת של שאר בקבע זו לא ההחלטה ה״נבונה״ שקיימת בשוק, יש מן עננת פשרה מעל אנשי הקבע. מבחינתי להשאר בקבע נבע ממשהו אחר הרבה יותר עמוק, נכנסתי בן אדם אנטי צה״ל ואנטי ישראל לצבא, ולאט לאט התאהבתי במערכת כן, גם ולמרות החסרונות הרבים מאוד שלה.
רציתי להלחם בבירוקרטיה שמעכבת את המלאכים שקיימים במערכת הזאת, רציתי להיות אוזן קשבת לחיילים שלי ולהלחם למענם בכל דבר שהם יצטרכו את עזרתי בו.

ולשאלתך, חטיבת קשרי החוץ בצה״ל שייכת לאגף התכנון, תחת החטיבה האסטרטגית. אשר מתחלקת לחלק האסטרטגי וה״מחקרי״ (אפשר לקרוא לזה ככה, שם נכנס תא״ס. מח׳ שצ״ב אחראית לתחום קשרי החוץ של דרג המטכ״ל ולצדה קיימת גם מחלקת קישור, האחראית על קשרי החוץ עם שכנינו היקרים והלא פשוטים.

הולכת ללמוד יחב״ל ומדעי המדינה בעברית

deathcaster

New member
אהה מצוין

אז לקראת סיום לימודייך, תנסי להתקבל לתוכנית הצוערים של משרד החוץ, שם תוכלי לתרום הרבה יותר למדינה מאשר בצה"ל.

[ולגבי קש"ח- זו כבר לא נקראת חטיבה כפי שכתבתי אלא מחלקה.
כי היא כבר תחת החטיבה האסטרטגית, אז לא יכולה להיות חטיבה תחת חטיבה, או לפחות כך החליט דן חלוץ בזמנו ]

כן כן, זה מה שכתבתי

בבלגן מסויים...
החטיבה מחולקת לשתי מחלקות.

זו פשוט תרומה אחרת, וכרגע זה לא זו שאני רוצה...

deathcaster

New member
ממממ.....

"זו פשוט תרומה אחרת, וכרגע זה לא זו שאני רוצה.." - כרגע את שבועיים לאחר השחרור, כשהרעל הצבאי ומיץ הפטל מחדר האוכל עדיין זורמים בעורקייך

נדבר כשתסיימי את הלימודים, סדר העדיפות שלך ישתנה לדעתי.
בכל מקרה, בהצלחה.

למעלה