חזרה לקבע

דנה1015

New member
חזרה לקבע

שלום
הוצע לי לחזור לקבע כנגדת (להתגייס כסמ"ר) בתפקיד שמאוד קוסם לי, תפקיד מטה בבסיס במרכז הארץ.
אך יש 2 בעיות עיקריות בכך מבחינתי:
1. נאמר לי שהשכר שאקבל יהיה נטו של סביבות ה4000-4300 ש"ח (למרות שאני בעלת תואר ראשון) ושהוא לא יעלה בהרבה ב7 השנים הקרובות (כל תקופת הקבע הראשוני) גם לאחר שאעשה תואר שני.
האם זה יכול להיות שהשכר באמת כל כך נמוך וכך גם יישאר..?!
אילו הטבות מקבלת אשת קבע בתחילת דרכה?
2. בן זוגי ואני מתכנים בקרוב להרחיב את המשפחה, בתפקיד המדובר נדרש לתת המון שעות מעבר לשעות העבודה הרגילות (8:30-17:30) ,לשם דוגמא, הבחורה שהיום בתפקיד סיפרה לי שהיא עברה לא מעט ימים שמצאה את עצמה באחת-שתיים בלילה רק יוצאת מהבסיס ובאופן כללי נדירות הפעמים שבאמת יצאה באזור שש. אז איך מסתדרים בעבודה שכזו עם תינוק ומשפחה?


אשמח שמישהו יעשה לי קצת סדר ויעזור לי לקבל החלטה נכונה.

תודה!
 

deathcaster

New member
תשובות

1. בהחלט כן, אם את כבר חוזרת לקבע, מוטב שהתואר שלך יהיה בזיקה למקצוע.. אחרת... כלכלית זה באמת יהיה טיפשי. כיום, תואר שני כמעט ואינו משפיע על השכר של נגדים.

"אילו הטבות מקבלת אשת קבע בתחילת דרכה?"- למה צריך לקבל הטבות? מעבר לנקודות בגדים שזה מקבל כל משרת קבע ושירותי רפואה חינם ... למה צריך לקבל הטבות? אין מתנות בחינם, בוודאי שלא בשירות קבע.

2. תני לי לנחש... התפקיד המוצע הוא או בתחום הקישור או רל"שית/פקידה/שקר כלשהו אחר של איזה קצין בכיר... אז זה באמת לא תפקיד לאמא צעירה. האם הנגדת שכיום בתפקיד נשואה ועם ילדים? אם לא.... המסקנה ברורה, אם כן... אזי משפחתה מוזנחת.

גילוי נאות: הכותב מנהל בחברת ביוטק, עובד 5 ימים בשבוע מ-8 עד 5/5 וחצי. וברבע לשש אני כבר בבית מתכונן להאכיל את בני המקסים בן החודש וחצי. ואני לא רוצה עבודה תובענית יותר מזו כי אחרת (לפחות ע"פ השקפתי) זה יפגע במשפחתי.
 

דנה1015

New member
תודה על המענה אך

הציניות והזלזול בתגובתך באמת מיותרים..
הניחוש שלך מוטעה לחלוטין, יש עוד כמה תפקידים בצבא שנשים עושות חוץ מפקידות.. התפקיד הוא תפקיד מאוד חשוב ורציני בתחום בו התואר הראשון שלי וגם התיכנון לתואר השני הוא באותו התחום.
בקשר להטבות, הכוונה היא להטבות שוות ערך, מה הצבא נותן על מנת שירדו לי הוצאות מהיום יום מכיוון שהמשכורת כל כך נמוכה.
לגבי שירותים רפואיים חינם, זה לא בונוס, לא מדברים טובות על שירותי הרפואה והרופאים בצבא, אני באופן אישי עוד סוחבת צלקת פיזית ונפשית מטיפול רשלני שקיבלתי בסדיר וכנ"ל אחותי שהיא קצינה בקבע.
מבחינתי זו דווקא עול שלא אוכל לגשת לרופאים שלי.
 

deathcaster

New member
לא הייתי ציני ובטח שלא זלזלתי

הניחוש שלי אולי היה שגוי אבל הוא בוודאי לא בא ממקום שוביניסטי, פשוט רוב התפקידים לנגדות צעירות כיום שעובדות מעבר לשעות המקובלות של יחידה עורפית הוא בתחום הקישור, הניחוש היה פשוט ססטיסטי.

התפקיד יכול להיות מאוד רציני וחשוב... אין ספק, אך האם הוא חשוב יותר ממשפחה? אני לא בטוח.

"בקשר להטבות, הכוונה היא להטבות שוות ערך, מה הצבא נותן על מנת שירדו לי הוצאות מהיום יום מכיוון שהמשכורת כל כך נמוכה"- נסיעות חינם אם את מתניידת בתח"צ זו הטבה משמעותית.
שירותי רפואה בחינם (לרבות רפואת שיניים) הם בהחלט בונוס בהתחשב שלאף עובד בסקטור הציבורי אין את ההטבה הזו...שלא לדבר על הסקטור הפרטי, פשוט בצבא רואים את זה כמובן מאליו... זה ממש לא כך.
"אני באופן אישי עוד סוחבת צלקת פיזית ונפשית מטיפול רשלני שקיבלתי בסדיר וכנ"ל אחותי שהיא קצינה בקבע."- המקרים הפרטיים שלך אינם מעידים על הכלל, אני הייתי 11 שנים בצה"ל ואין לי מילים רעות להגיד על הטיפול הרפואי שקיבלתי.

"מבחינתי זו דווקא עול שלא אוכל לגשת לרופאים שלי"- יפה, אז שיקול דעתך חייב להיות לכיוון בריאותך ומשפחתך (העתידית- שיהיה בהצלחה) לפני הכל.

ושוב, אני לא ציני ולא מזלזל, רק מייעץ מניסיון.
 

deathcaster

New member
תיקון קטן

זה צריך להיות:

אז שיקול דעתך חייב להיות לכיוון בריאותך, פרנסתך ומשפחתך (העתידית- שיהיה בהצלחה) לפני הכל.
 

sayar3

New member
אוקיי-אז כמה כיוונים ותיקון טעויות-

השכר הראשוני שתקבלי הוא אכן נע סביב שכר המינימום הקבוע במשק.אך לא לאורך זמן.
לאחר שתברי שעות לגמו"ש תוכלי להזין גמו"ש א' (יקח לך שנתיים-שלוש להערכתי על מנת לצבור 800 שעות),זה יעלה לך את השכר בהערכה גסה שלי בעוד 600-700 ש"ח לנטו.
באם סיימת את חוק לימודייך לתואר לפני ספטמבר 2009-תהיי זכאית בהמשך לקבל גם גמו"ש ב' -אבל בהתניה שהתואר אותו סיימת עומד בזיקה ישירה למקצוע הצבאי שלך.אל תביני לא נכון שהתחום בה את תעסקי צריך להיות קרוב למקצוע התואר שלך-התקן עליו תשבי ותשרתי (עם סימול מקצוע) חייב להיות בזיקה למקצוע הצבאי בפועל...יש רשימה מאוד ספציפית המופצת בצהל בנושא הזיקה.

בסך הכל-אני אישית לא ממליץ לך להתגייס.וזאת מסיבה אחת פשוטה-מבלי להתייחס בכלל לאופי התפקיד שתבצעי או לסיפוק ממנו,את חייבת לקחת בחשבון שהסיכוי שאת תפוטרי בתוך 7 שנים הוא גבוה מאוד,אני מעריך 95% אם לא יותר מזה.את מגיעה מהחיים האזרחיים,את לא מכירה את מלחמות הקבע המובהק בצה"ל ואין לל כרגע מושג מה זה אומר להיות ולשרת בתקן ראשוני.....זה פשוט מאוד חיי עבדות בלי שום פריבילגיה.זה לא לקיים חיי משפחה,זה לחיות משכר נמוך לאורך תקופה לא קצרה,זה לא לגדל את הילדים שלך כאמא במשרה מלאה...וכל זה כדי שאחרי 7 שנים יגידו לך "מצטערים אבל אין לנו תקן בשבילך אז תודה ולא להתראות".

בהצלחה
 

deathcaster

New member


 

deathcaster

New member
תלוי בוותק ובקורסים שכבר עשית

קחי בחשבון שהיא לא קופצת מחובה לקבע אלא חוזרת מהאזרחות
 

deathcaster

New member
תגובה

א. זה אכן מוגדר...אך תלוי וותק והכשרות מקצועיות (שגם נכנסות לחישוב).
ב. משרתי קבע אינם עובדי מדינה.
 

sayar3

New member
800 שעות-400 ישנות+400 חדשות

ישנות-כל קורס שעשית בהסטוריה הצבאית שלך ללא תוקף זמן (ובלבד שהוא מקנה שעות לגמול)
חדשות- נספרות רק מהחמש שנים האחרונות....לא פשוט לנגדים מאחר ועד שאתה יוצא לשלב שמקנה שעות-השעות של השלבים הקודמים כבר "מתאדות" מאחר ועברו חמש שנים מהשלב הקודם.
 

deathcaster

New member
אם מקזזים את קורס הקצינים שמזכה בשעות לגמו"ש

אז פחות או יותר... כן
 

hillator

New member
נשמע לא הגוני

בשנה האחרונה סגרתי גמוש א + ב
גמוש א- קורס קצינים 400 שעות
גמוש ב- הכשרה 400 שעות

נאמר לי ממדור גמוש שכל גמוש זה 400 שעות וביחד (שני גמושים) 800
 

deathcaster

New member
אולי לא שאלת שם את השאלה הנכונה...אבל

זו לא פעם ראשונה ולצערי לא אחורנה שבמדור גמו"ש ישבו טמבלים/ות שלא היה להם/ן שמן של מוסך על מה הם/ן מדברים/ות
 
לכמה שעות מזכה קקצ?

או ליתר דיוק - האם מזכה גמוש א?



(כל מי ששאלתי - ענה לי תשובה שונה..כולל כמה גורים ביחידה)
 
למה לחזור כנגדת?

את יכולה לקבל ישר סגן עם תואר ראשון. במיוחד אם הוא רלוונטי למקצוע.
ולקצינות יש יותר גמישות בתפקידי המשך, כולל כל מיני משרות אם שבהן לוקחים לך חמישה ימי חופש מהמכסה ובתמורה את מתחפפת כל יום בארבע להוציא את הילדים מהגן.
 

deathcaster

New member
ההתחפפות בארבע תמורת חמישה ימי חופש

היא לא רק לקצינות, ולא רק בצה"ל אלא בכל הסקטור הציבורי
 
למעלה