חזרה לקבע במת"ק

amirp1980

New member
חזרה לקבע במת"ק

שלום
אני אמור לחזור לקבע וביחידה שאני אמור לשרת בה רוצים שאתחיל במת"ק ומבטיחים שבהמשך יושלם הגיוס לקבע.
אז רציתי לדעת אם מישהו יודע להעריך כמה זמן תהליכים כאלה קורים ?אם זה עניין של כמה שבועות או יותר ?
וגם - מה המשכורת במת"ק ?
עשו לי סימולצית שכר לקבע עצמו ושם אני אמור לקבל סביבות ה-8100 ש"ח כולל גמול א+ב
האם במת"ק זה יוצא דומה או משמעותית פחות ? כי בשלישות היחידה לא ידעו לתת לי תשובה מוחלטת.
תודה לעונים
אמיר

sayar3

New member
לחזור לאיזה תפקיד?

אתה קצין?אתה נגד? בגדול-במת"ק תרוויח פחות משכר קבע שכולל גומש"ים.
תסביר לאיזה תפקיד ולאיזה רמת פעילות אתה חוזר-וננסה להעריך את שכרך.

לגבי ה"הבטחה"-תיזהר מאוד מאוד מהבטחות מאחר ואלו הנותנים אותן נוטים להיעלם מהר מאוד כשמבינים שההבטחה לא מתממשת.
יש לך סיכום ראיון בכתב?אתה מוכן לסמוך על "מילה" של מישהו שמעולם לא פגשת ואין לו שום אינטרס אישי כלפיך?
דרוש סיכום ראיון בכתב עם קצין שדרגתו לא פחותה מסא"ל.בקש שבסיכום ייקבעו בדיוק המועדים של המעבר בין המת"ק לבין הקבע עצמו.הסיפור לא מריח טוב בכלל רק שתדע.

אני אסביר:
מת"ק קונים בכסף שיש לכל יחידה.כל יחידה יכולה פשוט לקנות מת"ק שמוגבל בשירות שלעד 6 חודשים סה"כ למשרת.
קבע-נדרש תקן.אם אין תקן אז היחידה יכולה להמשיך להבטיח לך עוד 100 שנה שתיכנס לקבע אבל זה לא יקרה.ואם יש תקן לקבע-אז למה לעכב לך את הגיוס???משהו לא ברור פה.

שים לב שלא ינצלו אותך חצי שנה ויגידו לך "מצטערים אבל היתה תקלה".

amirp1980

New member
תשובה

תודה על התגובה המהירה.
אני קצין בדרגת סרן. לפי סימולצית השכר שהעבירו לי אז דירוג השכר הוא מח"ר ורמת הפעילות היא ד'.
היום התקשרה אלי אחת מהחיילות בשלישות של היחידה ואמרה שהשכר שלי בקבע יהיה 8100 = 6600 שכר בסיס +גמו"ש א + תוספת נוספת עבור התואר השני (לא הבנתי ממנה אם זה גמו"ש ב או תוספת השכלה).
הבעיה מבחינתי היא שהם רוצים שאתחיל במת"ק - ולגביו הם לא יודעים לומר לי לכמה זמן זה יהיה + הם לא מצליחים לומר לי מה השכר במהלכו. בשלישי אמרו לי בטלפון שזה שכר מינימום + תוספת של כמה מאות ש"ח על התואר הראשון, והיום אמרו לי שזה יהיה ממש כמו בקבע עצמו - סביבות ה8000, ובין שתי ההערכות האלה יש פער די רציני ככה שאני לא יודע לאיזו מהן להתייחס.

למעלה