חזרה לפורום

diday

Member
חזרה לפורום

חזרתי מהחופשה. משהו עדיין זוכר אותי? אני הרי לא מהוותיקים. היה נפלא היה פשוט כיף. התגעגעתי לפורום ומדי פעם כשהיתה הזדמנות (ולשמחתי לא היו הרבה כאלה. גישה למחשב וחופשה לא מסתדרים טוב ביחד) הצצתי לראות מה קורה וראיתי שהיה מאוד מענין. אפילו גופמן אמר מדי פעם דברי טעם. לא השתתפתי למרות שדי דגדג כי הגישות שהיו לי למחשב היו מאוד קצרות וגם איני זוכר אף פעם את הסיסמא שלי. חבל שהפורום כעת מורכב כמעט אך ורק מהודעות ´שלום שלום´. מקווה שזוהי רק תסמונת קיץ. בארץ מזג האויר היה כצפוי נפלא. היה חם – תענוג! חבל שממזגים בניני צבור וחנויות. במקומות כאלה הרגשתי תמיד שאני זקוק לאפודה או מעיל. נהנתי מאוד לטייל. הייתי באילת שהיא עדיין מקום קסום למרות הצפיפות הגבוהה של הקייץ. טיילתי בגליל, הייתי בירושלים וכמובן שביליתי בתל אביב (שם היה הבסיס). כשחזרנו מהארץ המשכנו ישירות לדנמרק, שם היה החלק של הנופש, של התחדשות ו´טעינת מצברים´. בארץ החופשה יוצאת בצורה זו או אחרת תמיד לחוצה מעט. גם בגלל שכל האנשים מסביב בדרך כלל לחוצים ועצבנים וגם בגלל שבקור בארץ מוקדש בחלקו הגדול לבקורי משפחה (מאוד גדולה) ורוצים להספיק לטייל בכל זאת. מספר חוויות מהחופשה. יצאתי משדה התעופה, נכנסתי לתחנת דלק בחיפוש אחר טלפון. היתה שם משפחה עם 2 ילדים קטנים בני שנתיים ושלוש שנים שהחלה לתדלק את הרכב וגילתה ששכחה את הארנק עם הכסף וכל המסמכים ונשארה תקועה שם. הוצאתי כסף ושלמתי את החשבון בסך 74 שקלים. הם הודו לי בהתרגשות לקחו את מספר הטלפון שלי ועזבו את המקום. סיפרתי במשפחה, צחקו ואמרו לי שמדובר בתרגיל רמאות נפוץ בארץ שהשוני היחידי הוא שכעת מערבים בו גם ילדים. מיותר לציין שאף אחד לא התקשר אלי. עזרתי לכלכלה הישראלית: שלמתי עבור 2 כוסות ברד קטנות 0.2 17 ש´ח. 2 דולר לכוס עם מים וצבע. היה גם ברד מפרי טבעי במחיר של 15 ש´ח לכוס של 0.2. הים היה מלא מדוזות ניסינו מספר פעמים בחופים שונים. התוצאה על העור היתה מאוד אומנותית. הלכנו לבריכת גורדון הנפלאה. מסתבר שגורדון לא השתנתה הרבה. הייתי שם לאחרונה כנער לפני שנות דור. עדיין נקייה עדיין מים מלוחים מעט (ללא כלור?) הדבר היחידי שהשתנה היה המחיר. להפתעתי נמוך יותר מבריכות אחרות בעיר, ובפרברים. מומלץ!!!! חברים ששמעו על התפעלותי מגורדון הזמינו אותי לבריכת האוניברסיטה כדי שאראה מהי בריכה ברמה גבוהה. שהעילית של צפון ת´א מבקרת בה. אז ראיתי: לכלוך וטנופת בכל מקום. מים חמימים עם טעם חמוץ (של זיעה?) ומחיר יותר גבוה מגורדון. נתפסתי במכמונת מהירות. לא כל כך ברור לי מדוע. נסענו בשיירה ואני לא הייתי הרכב הראשון. כשהשוטר הבין את זה (שאני לא הראשון בשיירה) הוא ויתר לי על הדוח. לפני כן הייתי צריך להציג מסמכים. דרכון ורשיון נהיגה. הוצאתי את הרשיון הגרמני. השוטר לא התרשם. כאזרח ישראלי מותר לי לנסוע אך ורק עם רשיון ישראלי. הראתי את הרשיון הישראלי ובררתי לאחר מכן במשרד הרשוי. התשובה היתה – לתשומת לב כל אלה שטוענים אחרת – חד משמעית: לתושב (לצורך זה גם תייר)מותר לאחר 12 חודשים מהכניסה הראשונה לארץ לנהוג בארץ רק עם רשיון ישראלי. ישראלי הגר בחו´ל לא יכול להחשב כתייר לצורך זה וחייב לנהוג בארץ עם רשיון ישראלי. דנמרק: איכרים שמים את התוצרת החקלאית או כל דבר שברצונם למכור בחוץ עם מחירון. ליד צנצנת שלתוכה מכניסים את הכסף ולוקחים במידת הצורך עודף. שרות עצמי לחלוטין. הבעתי את התפעלותי. המארח שלנו (שכבר ביקר מספר פעמים בישראל) הביט בי, חייך ואמר: כנראה שישראלים עדיין לא גילו את המקום.

diday

Member
חוויות ממלון באילת:

מגיעים, מחנים את האוטו, פותחים את תא המטען, מוציאים את התיקים, רץ אלינו עובד המלון וצועק אסור לחנות פה! הסברתי את ההבדל בין עצירה לצורך פריקה וטעינה לבין חנייה. נכנסים למלון (כאמור עם כל התיקים) עוצר אותנו המאבטח: אתם בכלל אורחים כאן? לא עניתי ונכנסתי פנימה. הילדים רוצים לרדת לבריכה. לוקחים מגבות מהחדר, בכניסה לבריכה מסבירים לנו שאסור להוציא מגבות מהחדרים. מקבלים מגבות בבריכה רק כנגד כרטיס פלסטיק שאותו קיבלנו בזמן הכניסה למלון. או קיי חוזרים לחדרים ולא מוצאים את הכרטיסים. חוזרים לקבלה ומבקשים אחרים. אי אפשר! אי אפשר?! כן מסבירה לי הפקידה על אובדן כרטיס אחוייב ב20 שקלים אם לא אחזיר אותו בזמן היציאה. אולם כיוון שזהו חיוב שאפשרי פעם אחת בלבד לא אוכל לקבל כרטיסים אחרים. בקשתי לדון בסוגיה עם מנהל המלון. נענתי שהוא לא זמין כעת אבל אפשר אולי לרשום פתק שמסביר מדוע קיבלתי כרטיסים נוספים בתנאי שאבטיח להחזירם מיד כשאצא מהבריכה. איזה גמישות! מדהים! לא? ארוחת בוקר: חדר האוכל מלא ורועש. מוצאים מקום, נגשים למזנון, צלחות זעירות בלבד. מדוע התברר די מהר. שמים מעט על הצלחת, חוזרים לשולחן. עובדת שמנקה שולחנות שמתפנים באה משמאל. הערכת מרחק וזמן מראה שנגיע בערך באותו הזמן למעבר בין שולחנות. העובדת מבחינה בכך גם כן מגבירה את מהירותה מגיעה לפנינו למעבר, חוסמת אותו בגופה ומתחילה לפנות את השולחן. חזרנו לאחור וחפשנו דרך אחרת במבוך השולחנות. סוף סוף יושבים ואוכלים. מסתכלים מסביב ומבינים מדוע הצלחות זעירות כל כך. אנשים מעמיסים על הצלחות מגדלי אוכל שיכלו ודאי להכנס לספר השיאים, אוכלים מעט, קמים ומשאירים 80% ויותר בצלחת. לפני שעזבתי את הארץ התקנתי מערכות ממוחשבות בבתי מלון. זכורות לי מאז השיחות שניהלתי עם מנהלי בתי מלון, זכור לי התעוב והסלידה שבו דברו על האורחים הישראלים. מה לעשות שכיום אלה הלקוחות היחידים שלהם והם חייבים לשנות כוון מחשבה. כשחייתי בארץ נפשתי בזכות הקשרים לעיתים קרובות בבתי מלון שהתקנתי בהם מערכות. ובבקורי בארץ אני מתארח אצל משפחה או חברים. זוהי היתה בעצם הפעם הראשונה שהתארחתי במלון בארץ כאורח רגיל. אני תוהה מה בא קודם הביצה או התרנגולת. האם האורח הישראלי הוא כל כך נורא או שהוא מגיב פשוט ליחס הגרוע שהוא מקבל. צריך לזכור גם את המחירים המופקעים שדורשים ומקבלים בארץ עבור כל שרותי התיירות. לדעתי אם נותני השרותים יתיחסו ללקוחות שלהם כאל לקוחות ולא כאל מטרד הם יקבלו בתמורה התנהגות אחרת.

Mega Babe

New member
קראתי הכל -היה מעניין

עוד משהו לקרוא כשאשב בארץ ניכר אזיל (מנסיון) ואעשה מיני-אידיאליזציה של החיים פה , מטושטשת מגעגועים למשפחה.

היי - אין לי זמן לקרוא הכל

כי אני רצה אבל אני מבטיחה לקרוא ביום יומיים הקרובים ולהגישב. שמחה מאוד שחזרת, ודאי שאנחנו זוכרים. שיהיה בכיף!

תשמע, זה נכון שאני סנילי מגיל 16

אבל שנשכח אותך?! כיף שחזרת וכיף שנהנית! עכשיו אני רק מקווה שאתה לא תברח לנו שוב. כמה שאני מזדהה אם מה שכתבת לגבי שהות/חופשה בארץ. זה כל כך מתיש! עוד טיפים לגבי אילת? גם לי יהיה שם שבוע חופשששש! בענין הצנצנת עם הכסף, בתור התחלה - חשבתי לי שזה אכן עצוב. מצד שני, עם יד על הלב - אתה מאמין שבברלין שיטה כזאת היתה עובדת? או במנהטן? או שאולי מי שהיה משאיר ככה את הסחורה שלו היה אובד... לא שאני בא להצדיק, אני רק אומר שבערכי המוסר של העולם המערבי הקפיטליסטי, בדפוסי ההתנהגות של "ערים גדולות" לצורת מסחר כזאת אין סכוי. חבל, אבל ככה זה.

billy miligan

New member
קופסאות כסף

או honesty box הן דבר מאוד מקובל בכול רחבי ניו זילנד, ואפילו באוקלנד

למעלה