חזרה לעבודה

חלוה

New member
חזרה לעבודה

בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה, ביתי תהיה בת כחמישה חודשים ואני הולכת לעבוד 8 שעות ביום. כרגע היא יונקת מלא ואני רוצה להמשיך להניק אך חוששת שיקשה עלי נפשית וטכנית לשאוב בזמן העבודה, ולכן הייתי רוצה לתת לה תוספת אצל המטפלת והנקה כשאני איתה. כיצד עלי להערך מבחינתה ומבחינתי? האם זה מתכון בטוח לאובדן ההנקה?

חזרה לעבודה

חזרה לעבודה אינה מתכון לאובדן ההנקה! אם תוכלי למצא במקום עבודתך חדר שקט לשאוב בו פעם (אם ניתן רצוי פעמיים) ביום, הדבר יקל עליך מאד מבחינת גודש וכן יספק לך כמנה אחת שתוכלי לתת למטפלת עבור ביתך. את החלב השאוב את יכולה לאחסן במקרר למשך עשרה ימים (בדופן האחורית של המקרר לא בדלת) או להקפיא. את יכולה להתחיל לשאוב כבר כיום ולצבור מנות קטנות בבקבוקים או שקיות שאיבה, כך שתוכלי לתת אותם למטפלת. חשוב להדריך את המטפלת לא לחמם את החלב במיקרוגל ולא להרתיח. כאשר תחזרי הבייתה מיום העבודה, אם תוכלי להניק מלא, הגוף ישמור על תפוקת חלב תקינה. בהצלחה

חלוה

New member
תודה על התשובה מה שכרגע

מטריד אותי זה האם ניתן להסתדר ללא שאיבות וכיצד

sagitlaleche

New member
חזרה לעבודה והנקה

כיום אמהות רבות חוזרות לעבודה וממשיכות להיניק ולספק לתינוקן חלב אם שאוב. כבר עכשיו את יכולה להתחיל ולהתרגל לשאיבות ולאחסן כמויות של חלב אם במקפיא לשימוש עתידי. בעבודה כדאי למצוא חדר שקט שבו תרגישי בנוח לשבת למשך הזמן הדרוש לשאיבה, ללא הפרעות, ולשאוב חלב. בחלק ממקומות העבודה יש חדר המוגדר כחדר שאיבה, כך שאת יודעת בוודאות שלא ייכנס גבר לחדר ויפריע לך. לחץ משפיע על רפלקס ירידת החלב! אם את לא רוצה לשאוב בעבודה/לא יכולה, את יכולה לשאוב כשאת בבית ולספק לבתך חלב אם לזמן היעדרך מהבית. אמהות רבות ממשיכות להיניק כשהן חוזרות מהעבודה, וכשהן נעדרות התינוק מקבל תמ"ל. זה אינו מתכון לאובדן ההנקה. הגוף יתרגל לייצור חלב רק כאשר את בבית או כשאת בדרך הביתה, בדיוק כמו אמהות שתינוקן חדל לינוק בלילה. הגוף למד שאין צורך לייצר חלב במשך הלילה. יכולים להיות כמה ימים של גודש, בו צריך לטפל על ידי קומפרסים קרים וסחיטת חלב עד לחזרת תחושת הנוחות בשד. תוך כמה ימים הגוף מתרגל שאין צורך לייצר חלב בהיעדרך מהבית והגודש יפחת. חשוב להמשיך ולהיניק את התינוק כל עוד אתם ביחד אחה"צ/ערב/לילה וסופי שבוע.

למעלה