חזרה לעבודה

Omer0609

New member
חזרה לעבודה

אני חוזרת לעבודה בצער רב, ואני מוענינית בכל מחיר להמשיך ולהניק, קניתי משאבה ובתכנון לשאוב באמצע היום. א. האם אצליח לעשות זאת חודש שלם? ב. כמה תינוקת בת 3 חודשים צריכה לאכול?

sagitlaleche

New member
חזרה לעבודה ושאיבת חלב ../images/Emo20.gif

כל הכבוד על המוטיבציה להמשיך ולתת לבתך חלב אם גם כשתחזרי לעבודה. כדאי מאוד להתחיל ולהתארגן על שאיבות על בסיס קבוע כדי להכין מאגרי חלב וכדי להרגיל את גופך לשאיבה. שאיבה היא טכניקה נלמדת וקשה לנו להתחבר לפלסטיק ולהפיק חלב, שלא כמו ההתחברות של התינוק, הפלסטיק קר ולא טבעי לנו, ולכן כדי להתחיל ולהתאמן. האם תוכלי לעשות זאת חודש שלם? אינני יודעת, אך כדאי להיעזר בכל מיני שיטות כמו מסאז' של השד לפני השאיבה, צפיה בתמונה של התינוק תוך כדי הנקה, אפילו לדבר עם המטפלת בזמן שהיא מאכילה אותו בחלב שלך כדי שיהיה לך קל יותר לשאוב. ניתן לבצע אומדן על פי משקל התינוק ולא על פי גילו, לכן משקלה חשוב כדי שאוכל לעזור לך לחשב כמה חלב להשאיר לה (אומדן בלבד).

Omer0609

New member
הערכת משקל

כרגע היא 4.500 בת חודשיים. התחלתי לשאוב ולהקפיא, אבל אחרי מאמץ אני מגיע ל80-90 ס' לא יותר מזה.

מניסיון....../images/Emo68.gif

ניסיון של 4 חודשים כמעט..... קודם כל אני רוצה לפתוח ולומר שכמה שזה נשמע מלחיץ וקשה - זה יהיה קל וכיף אם תחליטי שכך את הולכת לעשות את זה.... פרקטית: 1. קחי מטיפת חלב כמה כוסיות סטריליות (שמשמשות לבדיקת שתן בימים רגילים...) - תעבירי אותן סטריליזציה והן ישמשו אותך נאמנה בעניין שמירת החלב.(הרבה יותר נוח משקיות) 2. קני חבילת מדבקיות קטנות כדי לכתוב על כל כוסית כזו - מתי שאבת (תאריך) וכמה (CC) 3. חשבי פחות או יותר את הכמות לה זקוק תינוקך בארוחה אחת (150*משקל גופו לחלק ל-8 ארוחות ביום). 4. דאגי שתהיה ברשותך משאבה חשמלית של מדלה. 5. שאבי מנות בסדר גודל של המנה שחישבת בסעיף 3 והקפיאי אותן עם מדבקה עליהן. מומלץ לשאוב 5 דקות מכל צד ואז לחזור ולשאוב 2-3 דקות מכל צד שוב. 6. אם יש לך יותר חלב מהכמות שתינוקך יאכל הקפיאי במנות קטנות שיוכלו להיות תוספות במידה והמנה הרגילה לא הספיקה. 7. נחמד שיש סטוק בפריזר אבל לא צריך להשתגע עם זה - אני כבר חודש וחצי עובדת ושואבת (אני לא נמצאת איתה מ-07:00 בבוקר ועד 16:30 כל יום) - שואבת פעמיים ביום בזמן העבודה ואת המנה הזו היא אוכלת למחרת בבקבוק (כך שאני לא ממש משתמשת בעודפים הקפואים.....) 8. את החימום עושים בתוך מים חמימים (לא במיקרוגל!!!) 9. אם הוצאת מהמקפיא והפשרת את החלב, ניתן לשמור אותו לעוד כשעתיים. בכל מקרה חשוב להריח את החלב ולבדוק שלא החמיץ. 10.בעקרון אם שאבת מנה והיא מיועדת למחרת היום, שימרי אותה במקרר (אין צורך להקפיא). 11. אני רכשתי צידנית קטנה עם קרחון בתוכו וכך אני מובילה את החלב מהמקרר בעבודה ועד המקרר בבית. 12.דאגי מראש שבעבודה שלך יהיה לך מקום שתוכלי להתייחד עם עצמך למשך כ-15 שעה לכל שאיבה - חשוב שזה יהיה חדר עם אפשרות לנעילה ובטח שזה יהיה מקום נקי (הכלל - מקום שהיית מוכנה לאכול בו את ארוחתך...) שיהיה לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות אני מוכנה לעזור. בסופו של עניין לי שלי כבר בת 9 חודשים ואני נהנית מכל שנייה של מחשבה שהיא ממשיכה לאכול רק את החלב שלי ולא נזקקת לתחליפים למיניהם - אני לא מדברת על הכיף שבחיבור כשאנחנו נפגשות בארבע וחצי כל יום.... דנה.
[email protected]

mornor

New member
גם כן מנסיון

דנה רשמה ממש יפה ומפורט, וגם אני פעלתי לפי ההמלצה שלה, חזרתי לעבודה לפני קצת יותר מחודש (ביתי עכשיו בת 4 חודשים), הכמויות שאת מצליחה לשאוב הן יפות מאוד בשביל ההתחלה, אני שאבתי אולי חצי מזה כשהתחלתי. דנה רשמה שצריך כ- 15 דקות זמן לשאיבה, לי לוקח חצי שעה בכל פעם ואני שואבת בעבודה פעמיים, בשיטת 7-7-5-5-3-3 כלומר 7 דק' מצד אחד ואז 7 מצד שני, 5 דק' מהצד הראשון וכו' ובבית אני צריכה לשאוב עוד כי זה לא מספיק, אני רושמת לך זאת בכדי שאם זה לא ילך כל-כך בקלות בהתחלה אז אל תתייאשי! עובדה שאני שואבת כ- 4 פעמים ביום ומחזיקה מעמד כבר יותר מחודש! אז חזקי ואמצי! אמא של אור

Omer0609

New member
אז אני ראוה שיש סיכוי

באמת לקחתי מטיפת חלב קופסאות, יש לי כבר במקפיא 600 CC ונראה לי שבינתיים אני לא אשאב.אני מאוד מקווה שלא תהיה לי בעיה. אתן עדיין כמות בלילה להניק?. אנחנו קמות בשעה 4:30 כל לילה (משינה שהחלה בשעה 9:00) אני מקווה שאוכל לתפקד כך עוד כמה חודשים טובים.

למעלה