חזרה לעבודה

טרומסו

New member
חזרה לעבודה

אני מתכננת חזרה לעבודה בעוד כחודש, בתום חופשת הלידה (14 שבועות). החזרה תהיה ל- 4 ימים בשבוע, בשעות 8-16 (כלומר, סופ"ש פנוי ועוד יום חופש באמצע השבוע).
אין לי אפשרות לשאוב שאיבות מסודרות בעבודה. חשבתי להצטייד במשאבה ידנית ולשאוב פעמיים ביום ל 5-10 דקות (אני מאמינה שזה יהיה אפשרי), כדי להפחית גודש ולשמור על תפוקת החלב.
בזמן שאני אהיה בבית אני מתכוונת להניק מלא, כמובן.
שאלותיי:
איך להתכונן? אם הייתי במשרה מלאה הייתי מתחילה להוריד הנקות במשך היום שבוע לפני. אבל אני אהיה כמעט חצי שבוע בבית.
האם השאיבות הקצרות יתנו מענה לבעיית הגודש במשך היום?
האם התכנית ריאלית בכלל או שאני משלה את עצמי? אני חוששת שהחלב יגמר אחרי שאחזור לעבוד.

michal@gal

Active member
מנהל
בהצלחה

התוכנית שלך ריאלית, למרות שיתכן שכדאי לעדכן את משך השאיבות ל-15 דקות. יש סיכוי ששאיבות באורך כזה יאפשרו לך להמשיך לשלוח מספיק חלב שאוב ולא רק לפתור את בעיית הגודש.
אם תוסיפי שאיבה בבוקר, לפני שאת יוצאת מהבית, זה יכול לעזור להגיע לכמות חלב שאוב מספיקה.
&nbsp
כל עוד תמשיכי להניק כשאת בבית (או לתת מוצקים, אבל לא לתת בקבוקים בשעות שאתם יחד), ימשיך להיווצר חלב.
&nbsp
עוד טיפים לחזרה לעבודה כאן
http://mondial.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=317&aId=97505

טרומסו

New member
תודה רבה

האם כדאי להתכונן לפני (להוריד הנקה או שתיים בין 8-16 בשבוע טרם החזרה לעבודה) או שהשאיבות הקצרות (לצערי לא חושבת שאוכל להאריך אותן, גם זה יהיה בלחץ) יספיקו כדי להתמודד עם הגודש?

michal@gal

Active member
מנהל
יש סיכוי טוב שהן יספיקו

לדעתי מיותר להוריד הנקות מראש.
&nbsp
לא לשכוח לחשוף.את היונק לתמ"ל עוד כשהוא בבית כדי לא לחשוש לאלרגיה חלב.

העצלנית

New member
נצל"ש בקבוק של חלב טרי מהמקרר

שהתחילו לחמם ואז הגעתי ונשלף ישר מהמים הרותחים ועבר למקרר חזרה. אפילו לא הספיק להתחמם כולו. כמה זמן אפשר לשמור במקרר? ואם אפשר להקפיא

נחשב כחימום של חלב

כלומר- ניתן לשמור במקרר עד לארוחה הבאה כלומר כ 3-4 שעות ואז לפני ההגשה להריח כדי לוודא שלא החמיץ
לחמם ולהגיש
לא כדאי להקפיא, בשל הסיכוי הרב יותר לקלקול
&nbsp
דרך אגב...למה לחמם ב מים רותחים ? לא רצוי כי עלול להרוס את הרכיבים החיים שיש בחלב. בחלב אם יש
תאים חיים ממערכת החיסון, וממש כמו הדם, הם מורכבים (בין היתר) מחלבונים מאוד מאוד עדינים, כמו גם חומרים אחרים
ייחודיים לחלב אם שחימום יתר על המידה הורס אותם.
תנסי לדמיין את הדם שלך, על הדם האנושי להישמר בנורמה בטמפ של 36-37 מעלות (חום גופנו) במצב מחלה הגוף יכול לעמוד
בחום של 40- גם 41 מעלות. מעבר לזה, הדם נהרס, מבנה חלבונים משתנה, הדם מתחיל להתבשל
כך גם בדיוק חלב אם
לכן ההמלצה היא לחמם במים חמימים , כאשר החום בהם אמור להיות כזה- שאם תכניסי את היד שלך למים יהיה ל ך נעים
ביד, בוודאי לא רותח (כי אז תקבלי כוויה, והחלב באותו המצב יתחיל להרס)

העצלנית

New member
זה לא אני חיממתי אבל המים היו

חמימים לזה התכוונתי. בכל מקרה הבקבוק היה ממש חצי דקה אולי פחות במים ולא הספיק להתחמם. עדיין נחשב כחימום? אם אי אפשר לשמור עליו אני אתן בערב לאמצעית. כי כרגע אני עד יום שלישי כולל רק מניקה. אפשר לתת לה נכון? כמובן אם זה מריח טוב

אוקיי...זה נשמע אחרת לגמרי

אבל אם את עם הבייבי עד שלישי...תתני לאמצעית כי עד יום רביעי....מממ...לא בטוח שיחזיק מעמד עם כל המשחקים מסביב
בוודאי - תמיד להריח אפילו לטעום כדי לוודא שלא החמיץ
חצי דקה במים חמימים , לא ממש נחשב חימום מלא, אבל מצד שני - גם לא נחשב כ"כלום" אז לסמן כ"חשוד"
כי פחות מובן מאליו שלא יהיה שום שינוי במצב החלב עד הגשתו.
&nbsp
אצלי עומדים בתור לחלב והשלישית, רבה כמעט עם הרביעית שהיא רוצה לקבל "עכשיו" את הכוסית חלב שלה
וכך יוצא שאיך שהוא אני מיניקה את החמישית (ישירות) , הרביעית שותה שתי מנות חלב (בבוקר ואחר הצהריים) מכוס
שאוב , והשלישית, כוסית חלב בבוקר (לפעמים כוס של ממש אם הרביעית מוותרת לה
) ...
מסובך קצת

&nbsp

העצלנית

New member
חחחח

נתתי לה פעם אחת והיא התלהבה,הגדול סירב בתוקף.
מאז היא מנדנדת לי שהיא רוצה עוד

העצלנית

New member
מתוקה אמיתית בטח

גם אני נהנית בטירוף מהקטן שאפילו התחלתי לדבר על רביעי
הבן זוג רוצה להרוג אותי

שייווו...מה אני אגיד

(גם בבית סיפרנו מדברים על מספר 6 ...לחצי יש פנטזיות לבן זכר
)

העצלנית

New member
טוב פנטזיות לחוד ומציאות לחוד

בכל מקרה כרגע זה לא על הפרק,אבל כבר הודעתי לבן זוג שבתכלס בשורה התחתונה אם אני ארצה עוד אחד אז יהיה עוד אחד.
עכשיו רק חשוב לי להמשיך להניק כמו עם הגדולים הכי הרבה לשלב בקבוק שאוב בזמן שאני בלימודים. נפשית מודה שקשה לי המחשבה על תחליפים (ואני לא נגד תחליפים פשוט נראה לי לא פייר בשבילו אם יש והוא יונק כל כך יפה),אז אני צריכה לחשוב איך אני מתארגנת גם כשאני בלימודים כדי שיהיה לי מספיק שאוב ומצד שני שלא אסבול מגודש ושלא תרד הכמות.
מצאתי לו מעון בייביסיטר כזה צמוד למכללה ואני תמיד יכולה לקפוץ בחלונות שלי או אפילו בהפסקות להניק ולחזור.

מתי את חוזרת ללימודים ?

מבינה לחלוטין את הרגשות שלך לגבי תמל וההתארגנות סביב האכלות שכרגע נראת מאוד מורכבת
צריך לזכור שדי מהר הוא יתחיל לקבל גם מוצקים, מה שיקל ויוריד (גם אם באופן הדרגתי)
את הלחץ מבחינת השאיבות ואז ההנקה יכולה לקבל פנים הרבה יותר נינוחות
מעולה להכין כבר מראש סטוק קפוא
ולגבי הגודש והמלאות מממ...הגוף יסתגל
ואני בטוחה שתוכלי למצוא מקום וזמן שיתאים לשאיבות
אם באמת יהיה מעון קרוב, נפלא
אז גם תוכלי לשלב הנקות (בתיאום של הלוז שלך מול הלוז שלו )
לגבי הכמויות...גם אם הן יירדו, לאחר תקופת הנקה כה ארוכה
יותר נכון לתאר את ה מצב - כמציאת איזון חדש
אולי תוכלי למצוא זמן לשאיבת בוקר לפני היציאה ללימודים
ואז למצוא מקום וזמן להנקה / שאיבה אחת ביום לימודים של כ 7-8 שעות
ואז שוב הנקות תכופות אחר הצהריים, ערב ולילה
זה ייבטיח המשך ייצור חלב טוב, וגם אם הכמויות של ייצור החלב יתאזנו בזמן הלימודים
בזמני החופשות, תשלימי פעמים, בסופ"שים, ואז הכמויות שוב יעלו בהתאם לדרישה
בכל מקרה- הבייבי שלך ביידים טובות

העצלנית

New member
חזרתי לפני חודשיים וחצי

כשהוא היה בן שבועיים, מאז הוא מקבל שאוב לפעמים ועד היום לקחתי אותו איתי בימים הארוכים עד שהבן זוג אסף אותו.
בבוקר אין מצב אני בכלל לא בן אדם של בוקר וגם כשניסתי לשאוב בבוקר היה לי יותר קשה מבערב.
בהחלט אתחיל למלא את מלאי החלב שלי. היום הוא גם אכל בקבוק בגן וגם יצא שפעמיים הנקתי אותו שם אז במקרה הזה זה ממש קרוב ונוח. אבל סיימתי את היום עם גודש בצד שמאל וזה ביאס אותי שמחתי שהגעתי הביתה לפני שהוא אכל ויכולתי ישר לתת לו

ראיתי רק עכשיו....

אם את רוצה תפתחי שרשור חדש שיקפוץ
&nbsp
איך עכשיו ? האם יש שיפור ? שינוי ?
איך את מסתדרת ?
&nbsp

למעלה