חזרה למינון גבוה?

לולי90

New member
חזרה למינון גבוה?

התקשרה עלי רופאה שה והודיעה שהם בעצם סיימו את הטיפולים בחשמל ומכוון שזה עזר לה רק קצת רוצים להחזיר אותה ל500 מג לפונקס-כמו שהיה לה עד לפני 4 חודשים ( כרגע יש רק 150 מג לפונקס ושני כדורי אטומין ( נראה לי זה 80מג).חיכיתי לשיחה הזאת כבר תקופה-כי חזיתי את זה כבר-אבל בכל זה בא לי כמו בום בפרצוף.רק עכשיו בחודשים האחרונים פתאום ראינו את הילדה צלולה -לא ישנונית,עם כוחות וגם התופעות הלוואי המעצבנות כמעט נעלמו...העניין שלפונקס לא עזר לה גם כן כל כך-אז שאלתי את הרופאה-למה מחזירים את המינון אם יודעים שזה לא יעזור לה-זה סתם להרעיל ולסממ אותה...אז התשובה הייתה כי היא חייבת לקבל טיפול איזה שהוא.הסכמתי-כי איזה ברירה יש לי?בערב הלכתי לטיפול שיאצו שאני עושה פעם בשבוע ודיברתי עם המטפלת שלי-בחורה מדהימה-אני חושבת שרק בזכותה אני לא התמוטתי בשנה שעברה וגם עכשיו מחזיקה מעמד..חוץ ממסז' אנחנו גם מדברות הרבה-אז אפשר להגיד שהיא גם הפסיכולוגית שלי. אז היא הציעה שאולי עכשיו לפני שמעלים לה מינון לנסות לטפל בדיקור-היא נתנה לי טל'של מטפלת אחרת שמתחמה בחולים עם בעיות נפשיות .אני אמורה לדבר איתה מחר.אבל קודם אני אנסה לדבר עם המנהלת מחלקה של בתי על מנת לנסות לשכנע אותה לא לעלות את המינון כרגעלנסות לראות איך היא תהיה עם נמוך -אולי יהיה דווקא בסדר? כי בכל זאת יש יותר רוגע...היום דווקא כשבעלי היה שם היא לא הרגישה טוב-אבל זה ברור מאוד י זה קרה אחרי שבצהריים הדיעו גם לה גם-והיא דווקא רוצה להמשיך בחשמל-אז הסברתי לה שכבר אי-אפשר יותר-ואולי עכשיו התרופה תעזור-למרות שאני לא מאמינה בזה ברוש!!!אבל שווה לנסות ולראות -אולי היא תהיה יחסית רגועה עם מינון נמוך-לעלות תמיד אפשר... אז יש לי כמה שאילות: 1. עד כמה מותר לי (לה-מעל 18) לסרב בב"ח לעליית מינון-אני פשוט לא יודעת מה הזכיוית ופוחדת שיגידו לי -לא רוצה לקבל טיפול שאנחנו קובעים- תוציאו אותה מפה ( זה בטח מוגזם מה שכתבתי אבל הכוונה האם אפשר להכריח אותנו בהנחה שהיא תמשיך לשהות שם) 2.אני גם רוצה להגיד לרופאה שאני רוצה לנסות "טיפול תומך" (לפרט שזה דיקור) בשילוב מינון עכשוי הנמוך -האם יש סיכוי שהיא לא תשלח אותי לעזאזל עם זה?
3.גבי דיקור-אני יודעת שכמעט כל הרופאים הרגילים אפילו לא רוצים לשמוע על שום טיפול קשור לרופואה משלימה. מה אתם אומרים? אני יודעת שזה הרבה כסף( שאין לנו) ושזה יכול לשפר רק קצת-אבל מכוון שאנחנו כבר מיואשים לגמרי ( וגם הרופאים) אז מנסים לחפש עוד משהו שאם אפילו יש סיכוי קטן שזה יעזור אז...אני כל כך לא רוצה למלות אותה שוב בכדורים ללר שום צורך-כי גם ככה הם לא עוזרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sarit743

New member
קטונתי....

אין לי מושג בכלל לגבי כל מה שכתבת. בטח ייכנסו עוד מעט כל מביני הענין ויעזרו לך מנסיונם. בנתיים - שולחת לך
.

לולי90

New member
תודה ענקית שרית

גם על התגובה הקודמת-מנסה להחזיק מעמד-כפי שרואים הימים השקטים נגמרו מהר-אני מתפללת שאלוהים ייתן לי כוח להיות מספיק תקיפה ולעמוד על שלי כי זה היה תמיד מאוד קשה לי-זה לגבי שיחה עם מנהלת המחלקה שאני מתכננת...

יש חולים שעמידים לתרופות

והם לא משפיעות עליהם. אגב, אני חושבת שגם בעלי קצת, כי עובדה שהוא לוקח ולוקח והמצב לא ממש משתפר. אמנם "הגלים" של הדיכאונות קצרים יותר ורדודים יותר, אין דכאונות עמוקים, וככה באמת אמר לי הפסיכיאטר שלו בתחילת התהליך, אבל בכל זאת יש ימים שלמרות התרופות הוא "נופל" (היום למשל
) קראתי בעיתון, שיש משהו חדש לחולים שעמידים לתרופות, וזה מעין קוצב, שמושתל מתחת לעור ומעורר את המוח לתפקד כמו שצריך ולייצר את כל החומרים כנדרש. אין לי מושג לגבי מחירים ומקומות שבהם מטפלים בזה. לגבי שילוב רפואה אלטרנטיבית - זה מאד בעייתי ולא ממולץ. לדעתי ומנסיוני. בעיות נפשיות ברמות כמו שלנו זה לא מקום למשחקי ניסוי ותעיה.

בוקר טוב לולי

צר לי לשמוע שטיפולי החשמל לא עזרו והרופא החליטה לעלות לביתך את התרופות בחזרה לפונקס הואר כדור עדין יותר מאיטומין דרך אגב איך ערך רב למילגרמים של הכדורים אני רק ינסה לתת לך דוגמא אחת מיני רבים 1מ"גלוורין חזק יותר ומרגיע יותר מווליום 10 מילגרם ויש עוד הרבה דוגמאות לפונקס הוא כדור שמחיב מעקב חודשי של בדיקות דם עיקביות ורישום מדויק של הבדיקה התוצאות עוברות מידית למישרד הבריאות ורק אז ניתנת התרופה כול שינוי הכי קטן שיש ברמת ההמוגלובין מחיב הפסקה של התרופה לפונקס מקבלים לא רק חולים במחלות נפש אלה כאלה שחולים באפלפסיה וגם כאלה שחולים במחלת פרקינסון מהכרות קרובה שלי לפונקס הוא כרגע הכדור הכי טוב שיש עם הכי מעט תופעות לואי עם בכלל רק לידיעתך איטומין הוא כדור יותר חזק בהרבה מילפונקס ומחיב בדיקות של רמת דם על בסיס קבוע של רמת מלחים בדם היא תמיד יכולה לסרב לקבל טיפול אבל קחי בחשבון שסרוב יכול לגרום לכך שבית החולים ישחרר אות ה הביתה עקב סירוב לקבלת טיפול יש מצב שאפילו בית החולים יפנה לפסיכיאטר הראשי בבקשה של אישפוז כפוי עקב סכנה שתפגע בעצמה או במישהו אחר ואז לא תהיה לך שליטה בבכלל על האישפוז שלה מינסיון שלי אין אפקט בכללרפואה אלטראנטיבית בחולי נפש זה לשים את הכסף על קרן הצבי האמיני לי אני התנסתי בזה וחוץ מאשר לשרוף כסף סתם לא יצא מיזה כלום אבל שווה לך לנסות לדבר עם הרופאה תראי מה היא תגיד מי כמוני יכול הבין אותך אבל אני ואת יודעים בסתר ליינו כי התרופת שומרות אותם מאוזנים פחות או יותר תביני הגיל שלה השליוב של גיל ההיתבגרות והמחלה לא עושים לה הכי טוב ומינסיון שלי עם תומר אני יודעת שברגע שלהשילוב הזה יפסק כן היא תיתאזן לתקופות ארוכות וכן היו לה ימים טובים אצלךי השינוי התחיל לקראת גיל 24 והלפונקס כן עוזר הקיץ גם לא מטיב איתם לחום יש הששפעה חזקה על המוח לכן שימי לב בכול התרופות הפסיכיאטריות כתוב שאסור להם להיסתובב בחוץ בשעות החום והם חיבים להקפיד לשתות הרבה מים אני מקווה שיסתדר לך חמודה רק סבלנות

ללולי היקרה

היי לולי. לצערי לא אוכל לעזור הרבה. לגבי מינון - אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם הרופא שלה. אם הוא חושב שהיא צריכה אז אולי שווה לנסות. יכול להיות שזה יישפר את המצב. אני חושבת שצריך לנסות כל מיני כדורים , לא רק סוג אחד, עד שמוצאים את הסוג המתאים ביותר. האם שאלת את הרופא חמה להשתמש שוב בכדור שלא עוזר כל כך טוב, אולי ניסו לפני זה כדורים אחרים והם לא עזרו. ? אני לא מכירה בכלל את הכדור שציינת , אני מכירה טרוקטיל ולאמא שלי הוא מצויין. לגבי רפואה משלימה - אין לי מושג , מעולם לא ניסינו , דעה אישית - נראה לי שזה משהו שחבל לבזבז את הכסף עליו. אני מבינה אותך שאת מנסה כל דבר כדי לעזור לבת אבל נראה לי שחבל על הכסף שכמו שאמרת אין לך.

מ ה פ כ ן

New member
עצה שלי...

אני ממליץ לך בחום להזמין פסיכיאטר בודק מבחוץ, שאין לו אינטריגות עם בית החולים. הרופא יכול להגיע לאבחון שונה ולהמליץ על טיפול שונה, ובדרך כלל חובה על בית החולים להקשיב לעצותיו ולבצע, אחרת את יכולה לעתור לפסיכיאטר מחוזי. מה שאני מציע מומלץ מאד מנסיון !!!, זה יכול לעלות כ- 1500 ש"ח, אבל מומלץ בחום !!!

hydrophonic

New member
אני לא רופא אבל

לפונקס התרופה שסטטיסטית היא היעילה ביותר הקיימת היום עם פרופיל תופעות לוואי לא נוח יחסית לתרופות מהקו הראשון (כמו ריספרדל וזיפרקסה) עם התרופה הזאת יש לבת שלך סיכויים סטטיסטיים טובים יותר לצאת מהמצב הפסיכוטי על הצורה הטובה ביותר אבל החיים זה לא סטטיסטיקה ויש כאלו והרבה שזה לא ככה בשבילם לדעתי שווה לנסות את העלייה במינון כי אין מה להפסיד קיים הסיכון של ירידת כדוריות הדם הלבנות עד מוות אבל אם מקפידים במעקב למיטב ידיעתי ניתן למנוע את הסיכון הקיים התרופות האלו עובדות לאורך זמן וצריך סבלנות אני מאחל בהצלחה והרבה בריאות

למעלה