חזרה למוטיב מהעבר

וולפהרט

New member
חזרה למוטיב מהעבר

הלילה היו לי כל מיני חלומות קטועים וביניהם היה קטע עם מוטיב מחלומות ישנים. מוטיב בלהות שכזה.
מדובר במבנה, בית מלון או מוזאון או מבנה אחר בעל הרבה קומות. אני מסתובבת שם לבד ומגלה כל מיני מעברים סודיים, דלתות צדדיות, ועוברת במעברים שלוקחים אותי למעלה יותר במבנה או למטה יותר לכל מיני מקומות אפלים בלי שום תאורה. לפעמים הדרך פתאום נחסמת, הולכת ונהיית צרה ואני מרגישה כלואה. תמיד יש דרך מסויימת להמשיך הלאה אבל אני צריכה לגלות אותה: לחיצה על נקודה מסויימת בקיר וכו.
אבל תמיד יש את הפחד הזה שלא יתנו לי לצאת ואשאר כלואה שם.
זה היה מזמן, לפני 5 שנים או יותר. חלומות לא צלולים.
הלילה נכנסתי לבית מלון וחיפשת מעבר מחדר אחד שהיו בו אנשים שדיברו לחדר אחר, והיתה שם דלת שלא הובילה לשום מקום, וכשהסתובבתי לא יכלתי לחזור למקום שממנו באתי. היו כמה דלתות. נכנסתי לאחת. היה שם גרם מדרגות יורד. שמעתי אנשים אוכלים. הנחתי שזה מוביל לחדר אוכל וזה הרגיע אותי. ירדתי במדרגות וירדתי והכל נעשה צפוף, התקרה נמוכה, והמדרגות צרות יותר ואז הבנתי שאני שם, באותה סיטואציה, אז הבנתי שזה חלום והערתי את עצמי מיד.

חלומות מפחידים...

היכולת שלך להימלט מסיוטים היא הרבה מעבר למה שרוב האנשים יכולים לקוות אליו בכלל, אבל זה עדיין רק להימלט.
אם היית משתמשת גם בסיוטים שלך כשער לחלומות צלולים אני מאמין שהיית מוציאה מהם את כל הכוח, והם היו פשוט נעלמים.
בחלום צלול שמתחיל כחלום כזה תוכלי לסייר במבנה, להסתכל מה יש בפינות האפלות האלו ולהתמודד עם הצורך שלך ליצור מבנה כזה בחלום. התמודדות כזו יכולה להיות קשה ולא בטוח תצליח, אבל אני משוכנע שהיא לא תוביל לדברים רעים עבורך (אם מסתכלים בפרספקטיבה).
תוכלי לפרט עוד על החלום הזה, ואיך הוא הפסיק בתקופה הקודמת שחלמת אותו?

וולפהרט

New member
חשבתי על זה גם כן

על המחשבה לנסות להתקדם מחלומות כאלו ולחקור ולגלות אולי אפילו חוקיות מסויימת בהם.
אבל אז בחרתי להתעורר כי הרגשתי לא טוב, במציאות, ובגלל זה חלמתי את זה. אולי במצב אחר הייתי מתמודדת. מקווה שיהיו לי עוד מהעולם הזה!
עשיתי חיפוש עכשיו ביומן חלומות השמן-עד-מאוד שלי ומצאתי את החלום המקורי שהתחיל לי את זה.
שם זה היה אולפן אנימציה שבאתי אליו לביקור עם המשפחה. אני ידעתי על המעברים הסודיים במבנה וגם ידעתי שאסור להסתובב בהם, ובאותה מידה כאילו נמשכתי לחפש אותם. לפי החלום כבר ביקרתי במעברים האלו, שכולם חושך מוחלט: מעברים צרים, דלתות, צינורות אולי. והכל בשקט, בלי להוציא מילה. אולי היתי עם עוד מישהו או לבד.
כשהייתי עם המשפחה הראתי להם את המבנה בלי לחסוף אותם למעברים הסודיים.
בחלום אחר היתי שם שוב ואיזה ילד גילה את אחד המעברים ושאל אותי "מה זה?" והיה ברור שעכשיו גם הוא יסחף לתוך השגעון הזה, כי ברגע שמגלים את זה זה ממכר, ויחד עם זה גם מלחיץ, ועושה דפיקות לב מטורפות, במיוחד כשנמצאים לבד והמעברים נעשים צרים ומרגישים מן כוח אפל באוויר שיכול לסגור אותך בפנים.

makron2

New member
המשך...

את כבר מכירה אותנו - לקחת את הסצנה "היתה שם דלת שלא הובילה לשום מקום" להוסיף אותה למיילד + בחצלול קצת מלח פלפל ולראות מה קורה.

גם אני הערתי את עצמי ממספר חלומות/סיוטים השבוע ברוב טיפשותי - לכן יש להוסיף למיילד "בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם **ולבצע בדיקת מציאות" זה יעזור להפוך את הקדם צלילות(בערך)הזו לחצלול.

למעלה