חזרה לאימונים

ganbarimasu

New member
חזרה לאימונים

לאחר שנה ללא אימונים - נאלצתי להפסיק בשל בעיות בריאותיות ופיננסיות - חזרתי אתמול להתאמן. חבר'ה, זה היה לי קשה! היה אתמול אימון פשוט. ממש פשוט. קאטות בהתחלה במהירות ועוצמה גדלים, לאחר מכן קיהון במשך כ 20 דקות, אימוני זוגות ולבסוף שוב קאטות. אימון פשוט ואפילו קליל בסדר הגודל של מה שהייתי עושה פעם. שלא לדבר על כך שהשיעור קוצר לשעה במקום שעה וחצי בשל גמר המונדיאל. והיה לי כל-כך קשה שחבל על הזמן! לאחר 15 דקות התנשפתי כמו חולה אסטמה על האוורסט ונזלו ממני ליטרים של מים. נאלצתי לנוח דקה או שתיים כל 10 דקות של אימון ולקראת הסוף כל כך התחממתי שהרגשתי שהגוף בוער לי ואני ממש על סף התעלפות. יצאתי מתוסכל ומאוכזב מעצמי. למרות שאני יודע שהחזרה אחרי שנה ללא אימונים קשה מאד, במיוחד למי ששמן וחולה בסכרת כמוני, אבל זה היה היה הרבה יותר משחשבתי. עכשיו אני חושש מהאימון של מחר. ייקח לי הרבה הרבה זמן לחזור לעצמי. הרבה הרבה.

usr

New member
ברוך השב

אני מציע לך שלושה דברים. 1. לעבוד בעצימות פחות גבוהה באימון , כך שתוכל למצות את יכולתך לאורך כל האימון. 2. לבנות במקביל את הכושר האירובי שלך בעזרת אימונים נוספים כגון ריצה שחיה או רכיבה על אופניים. 3. להכנס למשטר של תזונה נכונה על מנת להפחית במשקל. אם אתה מעוניין ביותר פרטים לגבי שני הסעיפים האחרונים אז תכתוב.

usr

New member
תגובה לגבי הסעיפים

הדבר הכי חשוב לדעתי היא לא להגיע לרמות דןפק מטורפות , בודאי אם אתה נמצא בשלבי התחלה. אתאר ממש על קצה המזלג בעזרת כללי אצבע פשוטים את נושא הדופק באימון. דןפק מקסימלי לגבר - 220 פחות הגיל. לאישה - 226 פחות הגיל. בשום פנים ואופן לא להגיע באימון לדופק מקסימלי , במקרה הקיצוני , רק לפרק זמן קצר מאוד. בפעילות אירובית יש לעבוד על דןפק מטרה שנע בין 65 ל80 אחוז מהדופק המקסימלי. לגבי עצימות עבודה בשיעור. אינני יודע באיזו אומנות לחימה אתה עוסק. אבל אתן לך דוגמא מג'ודו. באוצ'י קומי לא לעבוד כמו מטורף. בתחילת הדרך תעבוד ב70 אחוז קצב. ברנדורי עמידה או קרקע - לעבוד יותר רגוע ולהתגלגל בלי להפעיל כח. הפעלת כוח תעלה את הדופק שלך ואז אחרי רנדורי אחד או שניים יגמר לך האויר. לגבי פעילות אירובית. תבחחר לך פעילות אחת או יותר לעסוק בה , לא יותר מ 3-4 פעמים בשבוע. תתחיל לאט לאט - לדוגמא ריצה - תתחיל ברבע שעה , 20 דקות בדופק אירובי , ובהדרגה תעלה את זמן הריצה. אין צורך לרוץ מעל 45 דקות. לגבי תזונה - אינני מכיר אותך ואינני תזונאי ולכן לא אמליץ לך בנושא זה. אני מציע לך ללכת לתזונאי /ית שיבנה לך תפריט מאוזן שמתאים לך ולפעילויות שבהן אתה עוסק. הדבר החשוב בנושא הוא ההתמדה והשיפור המתמיד לאורך ציר הזמן. מקווה שעזרתי לך במעט.

roy33itc

New member
תודה USR,עכשיו אני מבין למה אימון

אצלי נגמר על ארבע... חימום-70% מאמץ. אוצ'י-קומי-90% מאמץ. ראנדורי (קרקע ואוויר,ממוצע של 4 כאלה בכל תחום שתיים שלוש דקות כל קרב)-110% מאמץ. אנאירובי קטן לידי באימונים... בהזדמנות זו אני מחפש לב ספייר למי שיש ויכול לתרום...:-;

Pyongwon

New member
כל הכבוד על החזרה לאימונים, וגם

כפי שתמיד אומרים - לאט לאט אבל בטוח. ולגבי סכרת - לא לדאוגי! :) כל אירופה כבר יודע שיש לי סכרת (עקב תחרויות ומשאבות...:) אבל אם תתמיד - תרוויח. וזכור - אף אחד לא רץ אחריך. גם חשוב לבדוק סוכר לפני, ובמהלך ובסוף האימונים - כי ברגע שהסוכר יורד, זה בעיה. לא צחוק. אבל שוב - כל הכבוד שחזרת, והמשך! ג'ס.

למעלה