חזרה ושאלה (תרתי)

חזרה ושאלה (תרתי)

קודם כל שלום לכולם
מזה תקופה ארוכה שלא הייתי פעיל בפורום, פשוט מירוץ החיים לא אפשר לי זמן פנוי להקדיש למקום היקר הזה.
התגעגעתי

אני עומד בפני סיום פרק מעניין ומפרך בחיי, אבל שמח וגאה שעשיתי את זה, וכעת אני מאמין אתפנה יותר.

יש לי שאלה: יש מי מכם המתמודד בחייו עם גירושין, פרידה מהילדים, תשלומי מזונות ואפילו אולי עם תיק בהוצאתה לפועל בגין אי תשלום מזונות?
אשמח לשמוע על ניסיונם של אחרים בעניין.

אולי

אני נוגעת בדבר, כי מסתמן שלעולם לא אגיע להוצאה לפועל בגין אי תשלום מזונות,
אבל בגלל שביקשת כל כך יפה לשמוע על ניסיון אומר לך:

עשה טובה לעצמיך ולילדיך!
אל תלכלך על אמא שלהם לעולם!
תריבו כמה שיותר ועל מה שרק בא לכם, אבל פליזזזזזזזז לא בקשר לילדים, ולא לשתף את הילדים.
הילדים גם ככה קשה להם עם כל ענין הגירושים, וזו עוול שאין דומה לו להוסיף להם מטענים רגשיים.
פשוט לא פייר!

אם אתה אדם פתוח ונאור יהיה יפה מצידך אם תראה לילדים שאתה מכבד את אמא שלהם
וזה שנפרדתם זה כי לא הסתדרתם, ויש הרבה משפחות כאלה.

תמזער את הנזקים שלהם.
אם אתה רוצה שיהיו לך ילדים בריאים בגופם ובנפשם, תעזור להם להתמודד עם הגירושים, ואל תגרום להם שיגיעו לבעיות רגשיות שקשה עוד יותר להתמודד איתן.

אני בטוחה שאם לא תשלם מזונות, אמא שלהם תדאג לספר להם על כך... אז לתשומת ליבך.
זה כסף עבור הילדים שלך

מקווה שעזרתי
בהצלחה!

אל תעשה שטויות

גם אם חיי המשפחה שלך היו גרועים, גם אם אתה מרגיש עכשיו בקרשים, הילדים שלך הם שלך וראויים לא רק לאהבתך, אלה לתמיכתך בכל תחום ובעצם הידיעה שלהם שאתה לעולם תהיה בשבילם ולא משנה איזה לבוש תעטה.

קיבלת פסק דין לתשלום מזונות? עמוד כחוק בתשלומים. אל תאחר ואל תפשל. פישלת ונשארת חייב? בקש פגישה בהוצל"פ ותגיע איתם להסדר תשלומים הוגן. התשלומים גדולים עליך אבל הוגנים? מצא עוד עבודה.

מה זאת אומרת "פרידה מהילדים"? עליהם תילחם בכל כוח! הם הילדים שלך בדיוק כפי שהם של רעייתך ואין שום קשר למידת האמונה שלך באלוהים, או כמה אתה אוהבת לאכול הערינג, או אם אתה בלונדיני או שחרחר או כל דבר אחר כדי שתמשיך לתפקד כאבא פעיל. עשה ככל שביכולתך כדי להמשיך לתפקד כאבא וב"ה, בתי המשפט כיום מודעים גם לזה שזה לא ממש בריא שאבא יתחפש ויעמיד פנים מול הילדים שלו.

הילדים שלך יאהבו אותך בכל תנאי אם תמשיך להיות אבא.

מאידך - אם חלילה הגרושה שלך שטופת מוח חרדית שהפקיעה ממך את הילדים ולא נמצאה דרך משפטית להחזרים, הרי שבמקרה זה בתי משפט מתחשבים ומורידים את סכומי המזונות למינימום או אף מבטלים אותם, כדין ילדים ממרים. זאת, כמובן, אם הילדים לא מסכימים לראות אותך. במידה והיא מסיתה אותם יופעלו נגדה אמצעי ענישה.

בגדול - אתה צריך עורך דין טוב שיעמוד לצידך וינחה אותך ויעתור עבורך לבית המשפט. אם אין בידך אמצעים לשלם עבור זה קיימת אגודת "ידיד" שיכולה לעזור לך.

בהצלחה.

http://www.shekel-il.org.il/סיוע_משפטי_עמותת_ידיד

אליזד

New member
אני אשמח לעזור. אבל....

מידל איסט,

אני עונה לך בפומבי ולא בפרטי כי אני חושב שיש בתשובה משום עניין לציבור.

גם אני נכנסתי לפה לאחר זמן רב, ושמתי לב שהדור ה"בוגר" שזה שהיה מודע לסיכונים שיש ביציאה בשאלה + ילדים, איננו מגיב דיו. אולי זה אומר שאנשים כבר עברו שלב בחייהם והם כבר לא בפורום "חרדים בעל כרחם" אלא בפורום "שמחים ומאושרים מבחירה"? לא יודע.

אז הנה בתמצית:

כל נושא הגירושין, נעשה מורכב מאינכמוהו כשמדובר באנוס/ה יוצא/יוצאת בשאלה. מסיבות רבות שאני מניח שכולם יודעים אותם.

הבעיה היא שאפילו עורכי הדין לא תמיד מודעים לבעיות המיוחדות של ה"מגזר" הזה (כמה אנשים נדרשים כדי להיות "מגזר"?) ומה שיותר מדאיג הוא, שבגלל שאנוסים ויוצאים לא נוטים לסבול מעודף ממון - תוצאה של תרבות נטולת לימודים אקדמים משולבת בהורות מוקדמת מדי ורבת ילדים - לעיתים עורכי הדין מעורבים בסיפור רק אחרי שכבר קרו דברים שאין להשיבם.

הנה דוגמא מהעת האחרונה, שאולי לא תפתיע אתכם, אבל היא מלמדת שהתחום הזה עדיין דורש טיפול זהיר ועדין:

בחור שנמצא בשלבי פרידה מהקהילה החרדית (בלי שום הצהרת כוונות מתריסה ובכבוד גדול לקהילה הזו שילדיו ממשיכים להתחנך בה לשביעות רצונו) הגיש - תודה לא-ל - תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה. למה להודות לריבונו על נושא פרוצדוראלי שכזה? כי אתם בוודאי יודעים שעל פי החוק הישראלי, כמו במשחק "מחבואים": מי שעומד מאחורי ומצדדי הוא העומד, ומי ש"תופס" ראשון את הסמכות - הוא זה שידון בה כן, אתם מניחים נכון, לא ממש כדאי למי שעוזב את הקהילה החרדית להפסיד בתופסת הזו... מאד רצוי לו שענייניו יידונו בבית המשפט.

אבל כאמור, אותו "עוזב" או "מתלבט" עשה כראוי, הגיש את התביעות בבית המשפט, והמתין בסבלנות לעובדת הסוציאלית. אבל דא עקא, שהשכן של חמיו. ובעברית: זה שגר בדלת שליד האבא של אישתו - הוא דיין בבית הדין הרבני. כן. ניחשתם נכון. שכנו החביב פנה אליו, סיפר לו ש "אל תשאל מה קורה, (ואף הדגיש בלשון יידיש להמחשת חומרת המצב): פרעגנישט וואס איז גישעין דארטען") הבעל הזה, שומו שמיים, פוגע בילדים".

הדיין, לא חשב לרגע שאולי שכנו הטוב לא ממש אובייקטיבי בנושא. או שאולי כדאי לבדוק האשמה חמורה כזו בעזרתם של אנשי מקצוע מומחים. מה גם שנמסר לו בצורה חד משמעית שאותו האב הינו "מומר ממש" (כמה קל לחרדים להמיר אדם בגלל פייסבוק....) ו"זה שעת השמד ממש! וידוע שבמקרים כאלה מוסרים את הנפש אפילו על ערקתא דמסני!" ובאמת שלא היה טעם להכביר במילים והדין הוציא מיד "פסק דין" "במעמד צד אחד" (משום מה יש לי הרגשה שאפילו ה"צד האחד" הזה לא טרח להיות שם, הוא סיים את מלאכתו בדברי הרכילות ואת "פסק הדין" הוא קיבל בדואר, אבל זו באמת השערה, וייתכן שאי טועה) ו"לאור חומרת הפגיעה" (הוא לא רק דיין הוא גם פסיכולוג, ועוד כזה שמאבחן פגיעות חמורות בשלט רחוק) יש לתת משמורת מיידית לאמא, ולפנות לבית הדין לצורך חוות דעת על מסוכנות האב והאפשרות שלו לקבל הסדרי ראיה.

רגע, אתם מבינים את זה? דיין. בית הדין. שכן שלו מהבניין. יוצא בשאלה, פסק דין במעמד צד אחד. לאץ לא אירן. ישראל שנת 2012 - ועכשיו לך תשכור עורך דין שיערער על הפסק הזה לבית הדין הרבני העליון (ומה נראה לכם? שהרבני ינזוף בדיין על הטובה שהוא עשה לשכן שלו? נולדתם אתמול?) ואחרי שזה ידחה את הערעור - ימשיך משם לעתור לבגץ? וכמה שנים זה ייקח? איזה נתק יקרה בנתיים בין האב לילדיו? ומתי יפסוק בית הדין "במעמד צד אחד" כי המומחה שיקבע את הסדרי הראייה הוא מר "חותמת הגומי של בתי הדין" - וחוות דעתו תהיה מקובלת אפילו בניגוד לפקידות הסעד? (אתם לא צריכים אותי בשביל השמות, חפשו קצת ברשת...) וכמה כח נפשי יהיה לאב הזה להאבק? ומתי הוא יחליט שהעלבון גדול אפילו מהרצון העז שלו לממש את אבהותו?

איך אמר הרב אליהו היישריק בלא בושה בגליון סוכות של העיתון "משפחה" של לפני שנתיים: "אנחנו נשתדל להוציא את הילדים ממשמורת של אם או אב שאינם שומרים מצוות כראוי, ויש לנו את הכלים לגרום לזה להיראות חוקי".

ומה אתם חושבים, שבבית המשפט המצב הרבה יותר טוב? נכון. לא תמצאו שופט שייתן בחדר המדרגות לשכן שלו ניר ובו פסק דין הקובע שהצד שכנגד מסוכן לציבור... אבל עדיין. עוזבי הקהילה החרדית הם סדין אדום למערכת המשפטית כמו גם לזו הסוציאלית. מסע החיפוש שלהם אחרי האמת הפנימית, מסע החיפוש שלהם אחרי רווחה מאד לא פנימית אלא סתם הקלה רגעית, המסע שלהם לבניין האישיות, המקצוע, הגבריות, הנשיות, האימהות הנכונה, החברתיות המיטיבה, וכל הדברים הטובים שאפשר לעשות רק כשאתה מרשה לעצמך ללכת "משם" - כל אלו מרגישים לאנשי בריאות הנפש כסכנה גדולה. ובינינו - קצת בצדק. כי אכן יש צורך לדאוג שהמסע הזה יהיה אמנם מעמיק ומרגש אבל בו זמנית שפוי,. אחראי , הורי עד הפרט האחרון, מכובד, יציב מנוהל כראוי. בקיצור - כל מה שלא ממש בא לעשות אחרי שנים של סבל ובדידות בתוך קהילה לא מתאימה...

בעבר, הקמתי מעין "עמותה" שהיתה אמורה לרכז את היידע שנצבר מדורות של אנוסים-יוצאים-עוברים-ושבים, ולדאוג שכל אדם יוכל להעזר בו. העמותה לא צלחה בראש ובראשונה מכיוון שאני - מה לעשות - אינני איש ארגון. אבל גם קצת גלל שה"תחום" הזה רווי ביוצעים, סליחה ביועצים.... וכל אדם מבין בו, ולכל אדם אומרים "שמלה לך קצין תהא לנו". ומפה לשם נהגתי להשקיע את נשמתי בנושא - ואנשים נהגו להקשיב, ולעשות ככל העולה על רוחם. דבר שמקשה מאד כשאתה מתנדב...

משום כך למדתי גישור גירושין (שזה לעזור לאנשים להיפרד בשלום, בניגוד גמור ומוחלט לייעוץ נישואין כן?) , ועברתי לעסוק בתחום הזה כמקצוע.

אני עדיין מחזיק במידע המועיל ההוא, אבל עכשיו אני מוסר אותו בצורה מסודרת, במשרד ממוזג ובתשלום. אני עדיין חושב שהוא קריטי לכל אדם שמתגרש ועוזב את הקהילה החרדית. גם אם הוא ממשיך להאמין באלוקים בכל ליבו. אבל אני משתדל להיות מקצועי ומרוחק כדי לא לכאוב את אלו שמפסידים משמורת או הסדרי ראייה בגלל עצות אחיתופל.

אז אני כותב למטה את מספר הטלפון שלי (לא לדאוג, אני לא אנוס, ואני זקן מדי, בורגני מדי, דתי מדי, ושכוח-מלב מדי, מכדי שמישהו יעשה בו שימוש לרעה. מה גם שאני מאד אשמח אם מישהו יתקשר כדי להחזיר אותי בתשובה. אני די מנסה בעצמי ולא ממש מתקדם בנושא...-:))) ואני חושב שכדאי לכם להתקשר עוד הרבה לפני שבן או בת הזוג שלכם יודעים על כוונתכם לפרק את המשפחה.

הנושאים שאני אשמח (ואם לא אני אז תשתדלו למצוא מישהו שיוכל ) לתמוך בכם:

1) כיצד לבחור עורך דין המתמחה בסוג כזה של מצבים.
2) על מה צריך עוזב/יוצא/אנוס להקפיד בתהליך פתיחת תיק הגירושין.
3) כיצד לשמור על יציבות הורית לאורך כל מסע החיפוש העצמי.
4) מה אסור ומה מותר אל מול הילדים שלכם.
5) מיהם אנשי המקצוע בהם כדאי להעזר בנושא הנ"ל.
6) במי להעזר כדי לא לגרום חיכוך מיותר במפגש עם פקידות הסעד לסדרי דין או עם אנשי המקצוע לבדיקת מסוגלות הורית.
7) כיצד להקפיד על הפרטים הקטנים שיכולים לשנות את התמונה בנוגע למשמורת/הסדרי ראיה שלכם.
8) מהם הקווים המנחים בפירוק שיתוף לעוזבי הקהילה החרדית - לאור העובדה שהדירה שברשותכם נקנתה ע"י ההורים.
9) במידה והצד השני מוכן לבוא בדברים - מהו מתווה הסכם הגירושין המומלץ למשפחה שאחד מבני הזוג עוזב את הקהילה.

ועוד כדומה.

ובכל מקרה, גם אם אתם לא מתקשרים אלי, ((-: אל תלכו בדרך הזו לבד. אל תייצגו את עצמכם בבית המשפט, אל תלכו לא מוכנים למפגש עם העובדת הסוציאלית (היא תרגיז אתכם כי זה מה שהיא אמורה לעשות ואתם עלולים להיגרר למריבה מיותרת) אל תגיעו לבד לוועדת תסקירים, אל תלכו מלאי אידאולוגיה לבדיקת מסוגלות הורית. ובקיצור - אתם חרדים, למדתם בישיבה, וזה אומר שאתם חכמים. אני יודע. זה נכון. אבל "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים". והילדים המתוקים שלכם זקוקים לכם כאבא/אמא במשרה מלאה. חבל שתייתמו אותם בגלל יומרנות של במקומה.

בהצלחה.

הקדמת אותי...

פליזזזז, אל תהפכו לסיפור הבא של אליזד, יש לו מספיק כאלה.

וחייבת להוסיף הערה למידל איסט, מזונות נועדו לילדך שלך אבל תשלום במועד ובאופן מסודר יעזור גם לך לשמור על החיים שלך מסודרים וללא חובות לגופים שבאמת די קשה להיפטר מהם. בהנחה ואתה רוצה לשפר את חייך ולא להכניס עצמך לבלגן עדיף להישמר ולשלם בזמן.

התרשמתי עמוקות!!

ראשית מאיכות הכותב!
דבר שני- מצד אחד יש כמה דברים שהייתי רוצה לשתף בהם ואז המקרה הספציפי שלי יהיה אולי מובן יותר. אבל אם יש משהו שאני חרד לו זו פרטיותי. אני רק יכול לומר שאני מבין טוב בענייני הוצלפ כמו בענייני רווחה!!
זה שתשלום מזונות הוא עבור הילדים-ברור!! מועמדותי היא כי האחריות צריכה להיות מוטלת על שני ההורים שווה בשווה. המצב במדינתנו הוא שבעל אשר מחליט או אף נכפה עליו להתגרש והוא אינו בעל אמצעים מחד, ויש לו כבר כמה ילדים מאידך לא יהיה פנוי לא לאבהות, לא לזוגיות חדשה ואף לא לעצמו. גם אם יעבוד יומם ולילה ויצליח לשלם את המזונות תמידין כסדרן (ולרוב זה גם מוספין כהלכתן) לא מחכה לו חיים ורודים וזאת בלשון עדינה. ושוב, האמינו לי אני מכיר לא עשרות אלא מאות מקרים שכאלה, חרדים וכאלה שאינם. מה שמפריע לי הוא מה מרוויחה האם בכך שהורסת את נפש אב ילדיה בכך שעושקת אותו?! בעצם אין התמיהה עליה אלא על החוק העברי הקדום שקובע כי האב חייב במזונות ילדיו! ומדינת ישראל הנאורה שגיאה בכך שהיא מהמדינות הראשונות בעולם שהכשירה פונדקאות לשני אבות הומוסקסואליים, נשארה עדיין עם הסטטוסקוו מלפני 2000 שנה.
שימו לב: ברור שההורה המשמורן זכאי לקבל תשלומי מזונות!! וההורה הלא משמורן חייב לעמוד בתשלומים! אך מי קבע שתמיד באופן גורף טובת הילדים נמצאת עם האם?? למה לא בודקים כל מקרה לגופו?? בפרט בציבור שלנו, שהאימא בהרבה מן המקרים עובדת לפרנסת הבית, והאב משמש הורה דומיננטי יותר!
כמוכ מדוע אין התחשבות באישה שמרוויחה, איך נאמר... יפה, וגבר שרק רוצה את חייו בחזרה ומרוויחים בסביבות המינימום?? וכמו בתשובת המשיב דלעיל, ביה"ד הרבני עושה. כל אשר עולה על רוחו מבלי יכולת אמיתית להתגונן. די בכך שאחד הצדדים מתפלל בשטיבל של הבן דוד החורג של השכנה ממול, והעסק אבוד. שוב- אני לא מדבר רק ממקרה אישי אלא מהיכרות של של מקרים רבים במסגרת עבודתי.
בפועל, הדברים לא ישתנו! יש לנו ח"כים שדואגים היטב לשמר את הסטטוסקוו בפרט בכל הקשור לסמגויות בתי הדין הרבניים.
מה שאני בעצם חיפשתי זה לאו דווקא עצות! לא כתבתי שאני גרוש (נדמה לי. קשה לי לבדוק כעת מהפון).
כמוכ גם אינני חושב שבטוח אעזוב את הקהילה והדת. מה שחיפשתי יותר זה לשמוע על אנשים שנמצאים כבר בסיטוגציה הזו. אולי דווקא תמיכה חברתית היא זו שתגרום לעשות מעשה. כמובן לא מתוך קלות דעת, אבל לפעמים דברים בתיאוריה נראים מפחידים יותר ממה שהם בעצם במציאות. על פניו אינני רואה "חור" בתיאוריה שלי.
אני חוזר שוב על בקשתי שאשמח לשמוע/לשוחח עם מי שנמצא בפועל בתהליך הזה או כבר בסופו. סופכלסוף "המקרים הרבים" שאני מכיר אינם כאלה שאני יכול לשוחח איתם על מצבם.

התנצלות קטנה

הכתיבה נעשתה מהפון , ומשם נובעים פה ושם תאויוט קטיב.
כמוכ הכתיבה נעשתה על עיוור כך שאיני רואה מה כתבתי שורה למעלה. ואני שם לב כעת שיש משפטים שהתחלתי בדבר אחד וסיימתי בדבר אחר. סומך עליכם שתבינו תהקשרים.
לילה טוב

אני אתייחס לבקשה שלך החוזרת ונשנית

"לשמוע/לשוחח עם מי שנמצא בפועל בתהליך הזה או כבר בסופו."

"יש לי שאלה: יש מי מכם המתמודד בחייו עם גירושין, פרידה מהילדים, תשלומי מזונות ואפילו אולי עם תיק בהוצאתה לפועל בגין אי תשלום מזונות?
אשמח לשמוע על ניסיונם של אחרים בעניין"

כן, אני!
מתמודד עם חיי גירושין
מתמודד עם פרידה מהילדים
מתמודד עם תשלומי מזונות
ולא, אין לי תיק בהוצאה לפועל.

הנה קיבלת תשובה לשאלות שלך! מה עכשיו? משהו השתנה בחיים שלך בזכות התשובה שלי? לא!

רב האנשים אוהבים לשאול שאלות סתם כך, בשביל מה אתה שואל? מה זה יוסיף לך? איך זה יעזור לך לשקם את מצבך? או להחליט מה אתה רוצה?
במקום לשאול שאלות פשוט תפעל!!

(מציין שאת הדבר המקסים הזה למדתי מהמורה שלי אלי שביט)

אליזד השאיר לך כאן את מספר הטלפון שלו, קבע פגישה, ותקבל ממנו הדרכה מה לעשות ואיך, הוא לא עוד אדם של בירבורים, הוא אדם של מעשים

בהצלחה!

אתה באמת חושב שהמטרה שלו הייתה

לקבל תשובה כמו שלך ולסיים בזה את הסיפור?

בלי להכיר אותו אני חושב שניתן להעריך די בקלות, שמה שהוא חשב זה שמי שנמצא או היה בסטטוס דומה לשלו יוכל לייעץ לו בכל מיני דברים חשובים, ואם לא שכנראה גרמת לו בתגובתך זו להסתכל עליך כמו על שמוק - כנראה שהוא גם היה פונה אליך ומבקש שתסביר לו כמה דברים.

מה כל כך מוזק לך בזה שהוא רוצה להתייעץ עם בעלי ניסיון?
מה היתרון הגדול בלפעול באופן מיידי בלי לבדוק קודם את המצב?

בני ישראל אמרו "נעשה ונשמע" ותראה לאן זה הביא אותם...

yoni13077

New member
כנראה שיש דברים שאלי שביט לא מלמד

הסבא מקלם המקורי לא היה מתנהג ככה לאדם שמבקש יעוץ/תמיכה/שיתוף.

עכשיו נחשפתי בזכותך לאלי שביט

אמנם גרמת לי לבזבז כחצי שעה מהחיים שלי, אבל אני שמח על זה שגיליתי אותו, הוא עוד דוגמה לאפיון מאד ברור של החברה המערבית בימינו.

אם היה לי זמן הייתי מנסה לנהל דיון על הבעייתיות באיש הזה, אבל כיוון שזה לא המצב - אסתפק בשני קישורים והמלצה לסרט.

הקישורים (שני עמודים מתוך מי יודע כמה שהוא כתב. אני תוהה אם האנשים שנוהים אחריו היו מאמינים לבולשיט הזה מהרגע הראשון, או שרק כשהם עמוק בתוך כל הסרט שהוא מוכר להם הם מסוגלים לבלוע את זה):
"מקים המשפחה והמוביל שלה – הוא הגבר. ומאחוריו עומדת אישה. בלי פשרות" - מדברות קודשו של הרה"ג שביט:
http://manifest.co.il/index.php?page=new_mehina&theme=gevish&slider_position=3
"כל המשכילים הולכים לעבוד אצל אלה שלא קיבלו השכלה" (אני בספק אם בחרתי את הציטוט הכי עסיסי מהדף ההזוי הזה):
http://start-up.co.il/index.php?page=univer

והמלצה לסרט - מגנוליה.
כיוון שמקריאה של דבריך בפורום לא קיבלתי עליך רושם שלילי, ומעצם היותך אנוס/יוצא אתה מקבל אצלי נקודות בחינם, חבל לי קצת עליך אם אתה לוקח את האדם הזה ברצינות.
כיוון שליצנות אחת דוחה מאה תוכחות, ואין לך ליצנות גדולה מפרודיה עדינה וחדה, אני מציע לך מכל הלב לצפות בסרט הזה (שבלי קשר - הוא אחד הסרטים המדכאים הכי טובים שראיתי), ולמרות שהדמות שם שייכת לטיפוסים שמלמדים אותך איך להשכיב את כל הבחורות בחצי שעה ולא איך לרוקן את הכיסים של המשפחה שלהם, אם אתה בחור חכם - אתה תמצא את הקשר.

טובבבב

לא מצא חן בעיני האלי שביט הזה
ברגע שקראתי את האתר שלו,
הבטחות כמו חול ואין מה לאכול
הוא מספר שהוא שונה מכולם
אבל במה הוא שונה?
הרי להבטיח כולם יודעים
הוא לא נותן שום הוכחות
והכי חשוד זה שהתגובות לא חופשיות.

מזגזגת2

New member
הייתי חייבת לצטט 2 משפטים (בשביל העצלנים
)

"אם הסטודנט הראה במרומז, במבט, בהבעת פנים, אפילו פעם אחת, שהוא חושב שהוא חכם יותר מהמורה אצלו הוא לומד, או אמר שיש לו דעה "משלו" – צריך להוציא אותו מיד מהקורס. שילך ויקים עסק בעצמו אם הוא כזה חכם."
עושה חשק..

וזה: "אגב, אתם יודעים למה האנושות המציאה טבעת נישואין? סיבה ראשונה: כד שיהיה פחות אושר בבית"
ברור, יסוד הפסיכולוגיה הוא שאדם מחפש לגרום רע לעצמו... איך לא עלינו על זה קודם?

תודה! העלית בי חיוך על הבוקר:)

מזגזגת2

New member
והצר שווה בנזק המלך?

אתה מצליח להנות מהיתרונות במצבך למרות ההתמודדויות בעקבות הגירושין ותשלום המזונות?
או שהחלפת פרה בחמור?

למעלה