חזרה בתשובה

אנתיקה

New member
חזרה בתשובה

מאז שחזרתי בתשובה נשים דתיות אומרות לי לאט לאט תחזרי לאט אני לא מבינה מה זה אומר להאמין פחות לשמור רק חלק מהמצוות האים אפשר להיות חצי דתי ומה זה האורות המרובים אני כרגע הולכת לכל שיעור תורה שאני יודעת עליו הולכת עים כסוי ראש שומרת את השבת ולומדת לבד לצערי הרב את ספרי רבי נחמן באשקלון יש הרבה ברסלבים אבל אין שיעורים מסודרים לנשים אולי משהו יכול לסבר את אוזני ולומר לי מה הקצב הנכון ואים יש דבר כזה אני עצמי מרגישה כמו ילד קטן בחנות ממתקים וטועמת מהכל ונהנת מכל רגע

עצתי

אם את לא מרגישה קשה אז זה בסדר ותתפללי לה' יתברך שיוליך אותך לאט ובטוח.

אנתיקה

New member
מה זה לאט ובטוח

שוב פעם אנני יודעת מה הכונה ללאט ובטוח האים ההתלהבות שלי מוגזמת האים לאהוב את האלוהים זה מוגזם האים לדבר אליו זה מוגזם האים ללמוד תורה זה מוגזם תביני כל דברי התורה והפרשנויות למינהם לגבי הכתובים חדשים לי ואני נהנת מכל חידוש שאני שומעת לפעמים אני חושבת ומרגישה שפשוט מאד נולדתי מחדש אין לי את הידע אבל יש לי את התובנה ומכיון שתמיד היתי טיפוס שאוהב לדעת ולהתחדש אני עושה הכל באהבה ובכיףאים היתה לי אפשרות היתי הולכת ללמוד בצורה מסודרת כרגע אני חוטפת מהרדיו מהאנטרנט משעורי תורה מערוץ התכלת ובראש וראשונה מליקוטי מוהרן הלכות והמידות

asaf2000

New member
תשובה

אם אתה נהנת ומשתוקקת לקרוא וללמוד אז ברור שמומלץ. לפעמים כשחוזרים בתשובה ומקבלים יותר מדי קבלות בבת אחת אז בסוף נופלים לכן מומלץ להתחיל בקטן, להתרגל, ולהוסיף עוד עם הזמן.

taama

New member
אין קצב אחיד

בעזרת ה' יתברך נשמה עתיקה.. כל אדם הוא כלי שונה,כל כלי מפיק צליל שונה,מקצב שונה,מראה שונה וכו'... ולכן אהובה שלנו,אין קצב אחיד... אם את מרגישה שטוב לך את לא צריכה להאט את הקצב ושיהיה לך פחות טוב או למהר אותו ושיהיה לך סחרחורת של הזיות... לכל אחד יש מרכז פנימי שונה...כל אדם יודע מה טוב לו איך וכמה, את וודאי מכירה אנשים שיום לאחר שגילה שה' אחד ושמו אחד הם לבשו שחור גילחו את הקוקו ותרמו את העגילים שהיו תלויים על כל איבר פנוי בגופם ל"מכון המקדש" כדי שיעשו בו כלי מקדש.. ואת וודאי מכירה אנשים שכבר 8 שנים מנסים...כל פעם עוד שלב,כל פעם עוד משהו... (היצר הרע כשהוא רואה שאתה מושך את הזמן הוא יכול לבלבל אותך יותר ולמשוך אותך למחשבות זרות בקלות יתרה מהליכה מהירה וישירה בדרך הברורה) אם ברורה לך הדרך וברור לך הרצון,כל ה"נשמות הטובות" שמציעות לך להאט את הקצב הם שליחי היצר הרע כרגע והם נקראים "מונעים" (עייני בתורה "אחד היה אברהם" לפני ליקוטי מוהר"ן חלק ב' יש "השמטה" עייני שם) כמובן שאת מחוייבת לאהוב אותם בכל מאודך אבל תדעי שיבוא יום והם יצמאו ממך לתורה וכל הדיבורים האלה הם ממש לא מועילים להתקדמות בעבודת ה'. בהצלחה אחותינו היקרה,ה' ישיב אותך אליו בתשובה שלמה ובשמחה אדירה... טעמה כי טוב.

מחזק !

יש לי עוד כמה סיבות חשובות למה הקצב הוא אישי לחלוטין , אבל אני אשמור אותם לזמן אחר.

שמחתי ליקרוא את הודעתך!

שלום לך "אשת חיל מי ימצא" פסוק זה ראוי להאמר עלייך בת מלך יקרה דעי לך שאת עושה רעש גדול בשמיים בחזרתך ביתשובה..שכן אבינו שבשמיים חפץ מאוד מאוד שנחזור אליו ביתשובה שלמה ועל זה נאמר "פיתחו לי פתח כחודו של מחט ואפתח לכם פיתחו של עולם" משמע שאנחנו צריכים לעשות הישתדלות בעבודת הקדוש ברוך הוא..ככל יכולתינו אפילו אם יכולתינו לא מרובה והקדוש ברוך הוא יקרב אותנו אליו..אך צריך ליזכור שבעת החזרה ביתשובה עוברים על האדם גברים ונשים כאחד ניסיונות וחלקם קשים מאוד אך דעי לך אחותי היקרה שכשאת עומדת בניסיון ולא ניכנעת ליצר הרע ונישארת בשימחה תמיד! ולא נותנת ליצר הרע לייאש אותך ולהכניס בך מידות רעות של כעס ועצבות את גורמת לקדוש ברוך הוא שימחה שכן סופסוף ביתו חוזרת אליו ועל כן הוא יעזור לך להיתקרב אליו בלב שלם עד אשר תשכילי להבין שכל העולם הגשמי הזה אין בו שום יכולת להשפיע עלייך ותהיי חזקה באמונה בהשם יתברך! ווכמו כן תרבי בתפילה לקדוש ברוך הוא ותישפכי בפניו את ליבך ותבקשי מימנו שיעזור לך להיתקרב אליו! אשריך בת מלך יקרה..חזקי ואמצי בעבודתך! נ נח נחמ נחמן מאומן ניתראה בהמשכים:]

למעלה