חזרה בשאלה

Freemind

New member
חזרה בשאלה

שלום לכם... אני חדשה בפורום זה...כלומר, אני עוקבת אחריו מזה חודשים עוד ממקום משכנו הישן באתר "חופש"... ולא ממש הרהבתי עוז להצטרף...ולמעשה אז עוד לא הייתי שלמה עם בחירתי ודרכי החדשה כפ שאפרט מייד...אך מאז הדברים השתנו ואני מצאתי עצמי במצוקה נפשית-רגשית ועל כן אני פונה אליכם. אני רוצה להעלות נושא קצת כאוב והוא חזרה בשאלה... שוטטתי ארוכות באתר חופש ובעקר בחלקים העוסקים בנושא זה...קראתי את התקצירים מתוך הספר העוסק בנושא וקצת מנסיונם של אחרים....אבל זה לא היה זה... אני חוזרת בשאלה מהמגזר הדתי לאומי (בני עקיבא), הנמצאת בתהליך של חזרה בשאלה ובגיל יחסית מתקדם...(זה התחיל בגיל 28 היום אני בת 29)...הייתי רוצה לשמוע קצת מנסיונם של חברי הפורום (אם ישנם כאלו...) שהיו שם...איך היה המעבר... איך עברו משלב ההחלטה לשלב הביצוע (ובמילים אחרות -מ"האם" ל- "איך")... כיצד בישרתם זאת "לאומה"... (משפחה, חברים, מכרים, עמיתים בעבודה/לימודים)....איך עוברים את שלב "מעבר מחצאית למכנסיים" או "הסרת כיפה".... בקיצור, אלו שאלות שאינן מתייחסות לנושאים "עמוקים" יותר כמו אובדן האמונה וקבלת ההחלטה...(זה פשוט פחות מעניין אותי כי אני כבר לא שם...) אלא שאלות העוסקות "לכאורה" באספקטים היותר "רדודים" של העניין אך המעשיים... אספקטים אלו מהווים עבורי קושי גדול מאוד ואף מהווים גורם מעכב... דווקא הגורמים הללו מאפשרים לי "לעשות הנחות" לעצמי ולהמשיך לשחק בין שני העולמות... דתיה כלפי חוץ..אך בפנים ובמעשים כבר לא (הכול זה נעשה בסתר...). שמעתי בעבר על עמותת הילל (המתאימה לחרדים צעירים החוזרים בשאלה) או על דרור (שלא כל כך ברור לי אם מתאימה לי ....מה גם שיצרתי עמם קשר טלפוני והסמפטיה היתה מהם והלאה...בלשון המעטה...). בקיצור, קצת מנסיונכם, טיפים רעיונות וכו´.... אני חייבת לציין כי היום אני נמצאת במצב של בדידות איומה...מסיבות שונות (בלי קשר לחזרה בשאלה ) ניתקתי את קשריי עם חבריי הדתיים מהעבר...כמו כן, בשל גילי המתקדם יחסית ועל רקע "השונות החיצונית" שלי קשה לי ליצור קשר עם חברים חדשים חילוניים...ואני תוהה האם זה גורלם של כל הדתל"שים (דתיים לשעבר).... בקיצור, אשמח לשמוע מכם Freemind

Freemind

New member
דבר נוסף,

נא אל תשלחו הודעות לכתובת ה- e mail משום שהיא "מפוברקת"... תודה Freemind

ברוכה הבאה לעולם החופשי

יש הבדל מהותי בין אתר חופש והפורום של האתר, לבין הפורום הזה, שהוא ]ורום שונה במבנה ובדרך העברת המסרים. אם את מבקשת לשמוע חוויות ותחושות של יוצאים בשאלה (הם מגדירים עמם כך ולא "חוזרים"), כדאי שתתקשרי אתם ישירות בה.ל.ל. - ראי באתר חופש http://www.hofesh.org.il/yodea_lishol/yodea_lishol.html או במדור http://www.hofesh.org.il/yodea_lishol/yodea_lishol.html#hillel או ישר בטלפון אתם 1700707073 אם תשלחי לי תיבת דואר שלך אשלח לך אך החוברת הכחולה שבאתר http://www.hofesh.org.il/misc/hofesh_material/hovrot/hovrot.html#hover et2 אני מאחל לך הצלחה בחיים החדשים! עולמנו הוא עולם נפלא! הנפלא שבו הוא החופש המלא לחשוב, להעביר ביקורת, לקבל החלטות ולעשות - לבד, בעצמך, במלוא האחריות שלך. לצד הנפלא יש בעולמנו הקסום הרבה קשיים, הרבה רוע, הרבה עצב. אבל רוע ועצב יש גם בעולם האמונה - שם רק מסווים את הדברים, מסתירים, משקרים, והכל תחת הכותרת "קדושה". וב"דושה", הרי, אסור לגעת. אבל על כך את יודעת טוב ממני.

Freemind

New member
אוהד, תודה בכול אופן, אבל...

עמותת ה.ל.ל ממש לא מתאימה "ליוצאים/חוזרים בשאלה" מהמגזר הדתי לאומי... ההבדל בין חרדים לדתיים לאומיים הוא עצום ואולי בלתי נתפס עבור מי שאינו מרקע דתי... לצערי, אין באפשרותי לציין את תיבת הדואר שלי - מה כוללת "החוברת הכחולה"? ומה ההבדל הגדול בין "יוצאים" בשאלה לבין "חוזרים בשאלה"? ואולי זה המקום לציין מינוח חדש כמו "בוחרים בשאלה"
? תודה לך, אני באמת מוצאת את ה"חופש" בעולם החדש אבל חייבת לציין שחופש היה גם בעולמי הקודם...מעודי לא חשתי כבולה או שבויה אחר משהו שלא חפצתי בו. כול עוד הנך פועל מתוך בחירה ואמונה בדרכך אתה נמצא במצב של חופש. עבורי החופש בעולמי הקודם החל להתמוסס ברגע שהבנתי שהעולם הדתי כבר איננו מתאים לי יותר וכי אני דתיה בשל ההרגל ותחושת ההגנה שזה מעניק...רק אז לא חשתי יותר בחופש...ומדובר על פרק זמן יחסית קצר של תחושה זו, כך שקשה לי להתחבר למילה זו כבעלת משמעות לבחירתי החדשה. תודה לך, Freemind

FREEMIND, בעמותת הלל יש חוזרים

בשאלה מהמגזר הדתי לאומי. אחת הבחורות שאף התראיינה על סיפורה (נדמה לי שאצל רפי רשף) היא בחורה מחברון. כדאי לך בכל אופן להיות איתם בקשר. להלן האתר שלהם http://www.hillel.org.il/ הרבה מאפיינים של חזרה בשאלה מהמגזרים הדתיים השונים הם דומים על אף ההבדל בין המגזרים - היות ומדובר אכן בבדידות, ניכור מחלקים מהעולם המשפחתי והחברתי הקודם (אם לא מכולם), פערי הכשרה לחיים מקצועיים ולצורך פרנסה, שלא לדבר על כל קודקס ההתנהלות וההתנהגות החברתי ששונה בין הקבוצות כולן לבין העולם החילוני. אני כמעט משוכנעת שהם יכולים להוות עבורך סביבה תומכת, שכן הם בהחלט מגדירים את עצמם - בין שאר הגדרותיהם הפונקציונליות - כקבוצת תמיכה חלופית לעולמם הקודם של היוצאים בשאלה. את מוזמנת גם להכנס לפורום פמיניזם (מס´ 68) כמו גם לפורומים רלוונטיים אחרים בתפוז כדי לקבל עיצה ותמיכה. בנושאי עבודה וקריירה תוכלי להכנס לפורום נשים וקריירה (219). שיהיה לך בהצלחה ושנשתמע כאן הרבה. אגב - למה שלא תפתחי תיבת הוטמייל שניתן להכנס אליה מכל מחשב ? בהצלחה, חנה

אז ככה

את החוברת הכחולה את יכולה לקרוא באתר או להוריד אותה מהאתר. גשי לדף הראשי, קליק על החוברת הכחולה, והיא שלך. באהבה. את יכולה לתת כתובת כלשהי של חברה טובה - נשלח לך. חוזרים או יוצאים = זה עניין של משמעות שיש למילים: חוזר הוא מי שהיה במקום מסויים, יצא משם וחוזר אליו. לכן לך לא מתאימה מילה זו. יוצא - הוא יוצא, מי שיצא ממקום מסוים. זה מתאים לך, כך נראה לי. את מאושרת שהיה לך טוב בעולתם הדתי. רבים חושבים כמוך, אבל בעומק לבם יודעים שהאמת שונה. אני מפנה אותך כאן למכתב נפלא, יוצא מן הכלל, שיש בו גילוי לב נדיר, של בחור שחזר בשאלה - היה חילוני, עזב מרצון עצמי לדת, וחזר: היכנסי למדור "ושיודע לשאול" באתר, ובתת המדור סיפורים של יוצאים בשאלה תמצאי את סיפורו של בן-חורין http://www.hofesh.org.il/yodea_lishol/personal_stories/ben_horin.html

טל קר

New member
לא הייתי שם, אבל לתת עצות ל*אחרים*

זה אחת מהדברים בהם אני "ספצית" (נאמר בהומור כמובן) רציתי לשאול כמה שאלות מכוונות, שיוכלו לעזור לניחוש שלי להיות יותר מושכל. את לא חייבת לענות כמובן. (אגב, את יכולה לפתוח בכל עת תיבה חינמית אנונימית במיוחד לצרכי הפורום. למשל בהוטמייל, בלי לדאוג שהתיבה תחשוף את זהותך. אם אינך יודעת כיצד, אשמח לספק הוראות בהודעתי הבאה) האם את גרה עם ההורים או בגפך? האם את גרה בסביבה חילונית, דתית או מעורבת? ובאיזו סביבה את עובדת? ולומדת? האם את במצב בו את נזקקת מבחינה כלכלית להיות תלויה בחסדי אחרים ולכן להמשיך את החיצוניות ה"דתית", או שענין של הרגל גורם ל"שונות החיצונית" כפי שאת מתארת אותה? כי יש הבדל למשל האם את נסמכת על הוריך, זקוקה לאישורם, ויש חשש שאם תודיעי על חילוניותך תמצאי את עצמך "בחוץ" לבין מצב שבו את עצמאית כלכלית, ויש להתמודד רק עם "מה הם יחשבו" ולא "מה הם עלולים לעשות". בחברה חילונית לגמרי, גם פחות "דוחפים את האף". כלומר לא צריך "לספר להם" במיוחד כי לא תמיד יש לזה כזו חשיבות בעיניהם. אגב, על פי מיטב ידיעתי להילל יש גם פעילויות חברתיות, לא רק פעולות השכלתיות. אולי בפעילויות החברתיות כן תוכלי למצוא את מקומך? גם אם העבר שלך ושל החרדים שחזרו בשאלה שונה לחלוטין, ההווה של נסיון להשתלב בחברה החילונית יכול להיות בעל מאפיינים דומים.

טל קר

New member
שרשור הודעתה של FREEMIND

הי תודה על תגובתך.... אודה לך אם תוכלי לציין כיצד לפתוח תיבה אנונימית מבלי שתחשוף אותי...והאם אוכל לענות לשאלותייך שלא מעל גבי הפורום... הבעיה היא שברגע שאני מקישה על "שליחה ל- email הכתובת שלי (האמיתית נחשפת...) תודה

טל קר

New member
ודאי

שאת יכולה לענות לשאלותי שלא מעל גבי הפורום. האימייל שלי הוא [email protected] איך פותחים תיבה אנונימית: הולכים ל www.hotmail.com בפינה הימנית העליונה יש לך אפשרות או להכניס שם וסיסמא אם יש לך כאלו, או, מעל זה יש קישור שכתוב עליו "SIGN UP" זה מוביל אותך לדף שבו את צריכה למלא פרטים. שם את ממציאה כאוות נפשך. רוצה להיות שושנה, תהיי שושנה. רוצה להיות רוחמה או דווקא קלאודיה, תהיי רוחמה או קלאודיה. בקיצור תמציאי פרטים כאוות נפשך. מתחת את צריכה לכתוב את הכינוי שאת רוצה, נניח FREEMIND. וסיסמא. אם השם תפוס, הם מודיעים לך. ואז את יכולה לבחור שם אחר, או סתם להוסיף לFREEMIND. נניח להיות FREEMIND2001 או FREEMIND90210 . ואז יש לך חשבון משלך. זה מאוד אינטואטיבי. עוד משהו שאפשר לעשות אם את חוששת להסתבך, או ה"אינטואטיבי" שלי לא כל כך אינטואטיבי עבורך, זה שאני אעשה עבורך את כל התהליכים של פתיחת חשבון, אפתח לך חשבון, ואעביר לך את הסיסמא בצ´אט, בזמן שנקבע שתינו להפגש בו. כמובן שאשכח את הסיסמא שניה אחרי שאעביר אותה לידייך. על אותו תהליך כדאי לחזור כל פעם שרוצים תיבת דואר למטרה שונה. לי למשל יש שלושה אימיילים למטרות שונות. טל

פרי-מיינד - אל תשכחי לספר לנו

על מה שעבר עליך אחרי שקבלת עצות שונות. את יכולה גם לכתוב לאתר חופש ולספר את סיפורך, בגילוי או בעילום שם, איך שתבחרי.

Freemind

New member
אוהד

בעקבות הודעתי פנו אליי מספר אנשים נהדרים באמצעות תיבת הדואר ב- hotmail. בין המגיבים אחת מיוחדת ונהדרת שבדבריה ורגישותה תרמה לי רבות. לא נראה לי כי אכתוב את סיפורי באתר חופש, ובודאי לא בשלב זה בו אני עדיין נמצאת בתהליך ועדיין לא לגמרי "שם"... וגם לאחר מכן...לא בטוחה שאעשה זאת. תודה בכל אופן Freemind

חשוב שאחרים ידעו

באותה מידה שאת נעזרת בידע מאחרים, שעברו את הדרך הקשה שאת עוברת, חשוב שגם אחרים ייעזרו בך. זו הסיבה שאנחנו מבקשים סיפורים. לא לחשוף סתם פרטים אישיים, אלא להראות דרך למתלבטים אחרים. אינך חושבת שזה חשוב?

Freemind

New member
אוהד

לגבי "להראות דרך למתלבטים אחרים"... פנייתי לאחרים ארעה רק לאחר שעברתי כבר את שלב ההתלבטות שלי לגבי דרכי עם עצמי. כפי שתראה מההודעה כפי שפירסמתי עשיתי זאת לאחר שכבר עברתי את שלב ההחלטה, וטוב שכך... אינני חושבת שיש מקום "להראות דרך" או "לכוון" את המתלבט בדרכו. להיפך, את הדרך לדעתי כדאי להראות רק למי שכבר איננו נמצא בשלב ההתלבטות לגבי דרכו. אין לי שום סיבה ורצון להשפיע על מי שאיננו בטוח בכך. כאשר/אם אהיה במקום בו ארגיש כי אני יכולה/רוצה לשתף אחרים "בסיפורי", אעשה זאת...נכון לשלב זה, זה ממש לא רלוונטי. תודה Freemind

למעלה