אנחנו מצביעים הפעם רק לפי נושא זה.
אז למי נצביע בבחירות הקרובות?
עמותת "הורות משותפת=טובת הילד" אינה עמותה פוליטית. לא מעניין אותנו שמאל או ימין, מעניין אותנו דבר אחד בלבד, לקדם את טובת ילדינו.
לפיכך, הדברים הנכתבים כאן מתייחסים אך ורק לנושא שלנו: ביטול חוק חזקת הגיל הרך, קידום טובתם של ילדינו לשני הורים וכו'.
ועדת שניט וועדת שיפמן הגישו כבר את ההמלצות שלהן, שר המשפטים הבא הוא זה שיכריע אם ההמלצות יקודמו לחוק, נראה לי שהכנסת הבאה היא המבחן לנושא ולכן באופן אישי אני מתכוון להצביע אך ורק לפי נושא זה והסקירה המצורפת בהתאם:
לצערי הרב הכי קל להגיד למי לא להצביע. אסור להצביע לזהבה גלאון ולשלי יחימוביץ. שתיהן כבר הצהירו בגלוי ומספר פעמים שהן מתנגדות לקידום המלצות ועדת שניט, מתנגדות לביטול חוק חזקת הגיל הרך ומבחינתי אסור להצביע להן. מי שבכל זאת "חייב" להצביע לאחת מהן אז עדיף לזהבה כמובן שאין לה סיכוי להיות בקואליציה.
אז למי כן? אין מפלגה רצינית שהצהירה שהיא תקדם את הנושא וזה הגיוני. גם לא רוצים מריבות כרגע וכנראה זה נושא "קטן" לדיון.
יש מספר גדול של מפלגות בהן יש אנשים אשר תומכים בנושאים שאנו מקדמים, אני מציין את כולן וכל אחד יוכל לבחור מה שמתאים לו:
1. הליכוד ביתנו: שר המשפטים הנוכחי יעקב נאמן כבר אימץ את מסקנות ועדת שניט ואף הוציא תזכיר חוק בנושא "הורים וילדיהם". אני לא יודע אם הוא ימשיך בתפקידו. הלוואי, אבל הסיכוי לא גדול. ח"כ גילה גמליאל כבר הצהירה ואף פרסמה מאמר יפה למען ביטול חזקת גיל הרך ואימוץ המלצות ועדת שניט והיא תקדם את הנושא בכנסת הבאה.
2. התנועה: ציפי לבני למרות הפניות הרבות שלנו לא מוכנה להתייחס לנושא וכנראה בצדק. ח"כ מאיר שטרית מספר 5 והוא כמובן איתנו, מקדם איתנו הצעות חוק, הקריא מספר מכתבים שלכם על בימת הכנסת וכו'.
3. הבית היהודי: מספר 4 ברשימה הרב אלי בן דהאן תומך בקידום טובת הילד. אין לי מושג מה עמדתו של בנט בנושא.
4. יש עתיד: יאיר לפיד מסרב להצהיר בגלוי על עמדתו בנושא, במפלגה (וכנראה גם בבית) יש מספר נשים המתנגדות לנושא וכנראה זאת הסיבה.
5. עוצמה לישראל: תומכים.
6. צדק חברתי: ד"ר עודד שוסרד הוא מספר 2 במפלגה. עודד פעיל בקבוצת הפייסבוק שלנו, מאמין בקידום הנושאים שלנו מתוך ראייה שזאת טובת הילדים וההורים כאחד. מבחינתי הלוואי והוא יכנס לכנסת, נקווה לראות אותם בסקרים בקרוב.
7. כלכלה: ח"כ שמאלוב ברקוביץ בראש המפלגה. גם אותם נקווה לראות בסקרים בקרוב.
8. קדימה, ש"ס, יהדות התורה ועם שלם. אין לי מושג, לא ענו לנו.
פתק לבן: מי שבוחר לשים פתק לבן מוזמן לפחות לכתוב עליו "ביטול חוק חזקת הגיל הרך".