חזון זוגי

אליהו991

New member
חזון זוגי

שלום לכולם!
שמי אליהו ואני מאמן אישי בהתמחות באימון מתבגרים.
אני יודע לבנות חזון לאדם פרטי, אך אני מאוד מסוקרן- מה הוא חזון זוגי? ואיך בונים אותו?
1. הרי מדובר בשני אנשים סובייקטיבים שונים. ברור שלא תהיה הסכמה הדדית בנוגע לכל עניין עתידי וברור שכל פרט ופרט יראה אחרת אצל כל בן זוג. ועל אילו ערכים החזון הזה צריך להיות מושתת? הרי לכל אחד ערכים שונים ובד"כ לא תהיה הסכמה על מרכזיות הערכים של בן הזוג השני.
2. האם החזון הזוגי מתייחס רק למפעל ששני בני הזוג עושים בשותפות?
בתודה,
אליהו

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
זוגיות

אליהו שלום,
חזון זוגי עוסק בזוגיות ולא בפרטים. ולכן הוא מצייר כיצד צריכה להראות זוגיות מיטבית לשני אנשים אילו, על אילו ערכים היא מושתתת וכו'. בני הזוג לא צריכים להסכים על הערכים הפרטיים שלהם, ברור שהם שונים.
בכל מקרה, אימון לזוג ולזוגיות הוא התמחות, שרחבה הרבה יותר מהשאלה שהעלית. אם נושא זה מסקרן אותך, שווה לך למצוא קורס רלוונטי.

חזון זוגי

בחזון זוגי כל אחד מבני הזוג בנפרד כותב את כל מה שבעיניו חשוב מאוד בזוגיות בצורה ספונטנית,לאחר מכן הוא בוחר 5 ערכים שמבחינתו זה טאבו.
לאחר שכל אחד מבני הזוג נשאר עם 5 ערכים. הם קובעים במשותף 5 ערכים משותפים שעקרונים להם בזוגיות .
באימון זוגי החזון נקבע בשלב מואחר יותר כשהזוג בשל לכך ,
וכאן אני מצטרפת לעינבל,דורש מיומניות אחרות במידה ומענין אותך לעסוק בזוגיות יש קורסים טובים,לאימון זוגי
בהצלחה

שני אנשים- זוגיות אחת

אם לא היתה מהות משותפות לקשר, הזוגיות היתה מתקשה להחזיק לאורך זמן.

אופיר כדאי לזכור

אנשים שמגעים לאימון טיפול זוגי הם שני אנשים .
זוגיות אחת כבר לא בטוח
ברור שמהות משותפת היתה .מה שלא בטוח שקימת בהווה אבדה בדרך השתנתה ועל זה הם מגעים למאמן

סביר להניח שמגיעים שיש בעיות

רק ההתייחסות היתה לכך שיש מהות משותפת לקשר, כלומר חזון וערכים שרוצים להגיע עליהם.
אני פשוט חושב שהמילה ערכים היא מאולצת אז אני פחות משתמש בה.

ערכים+חזון

מנסיוני לאנשים קשה להגדיר ערכים ,עם זאת הם מאוד מתחברים לערכים כשהם מגלים אותם ,לחזון ישנם אנשים שקשה להם להתחבר
מצריך למצוא מונח חלופי

מושגים עסקיים אמריקאים באימון ישראלי

כמו "Values" , "MIssion"
בתרגום לעברית, לתרבות המקומית ולעולם האימון (במיוחד הלא-עסקי), הם הופכים למושגים טכניים,
ולא פלא שלאנשים קשה להתחבר אליהם.
אני מקווה שבעתיד ימצאו ויישתרשו מונחים טובים יותר.

למעלה