חזון הצמחונות

חזון הצמחונות

שלום איילת, "כל עוד בני האדם ימשיכו לאכול בשר, הם גם ימשיכו להרוג זה את זה." למשפט הזה יש בסיס רחב וניתן למוצאו ב"חזון הצמחונות" לרב אברהם יצחק הכהן קוק בו הוא מסביר כי בשלב מסוים בגאולה (שהוא שלב רחוק עוד מאתנו ואנו לא מצויים בו כיון שבדרך לשְלמות צריך אדם לעבור תחנות ביניים) האנשים אכן יפסיקו לאכול בשר. צמחונות הוא מצב אידאלי ואנשים הבוחרים בו כדרך חיים לא רשאים, כפי שציינת בעצמך, להטיף לו. הרב קוק בעצמו היה צמחוני. כתבתי לך את זה כבדרך אגב משום שהזכרת את היותך צמחונית.

איילת1974

New member
יפה מאוד, אני מסכימה עם כל מילה

ובאותה מידה מי שדתי ומאמין באל, אין לו הזכות להטיף לאחרים לעשות כן. ודרך אגב אחזור ואמר שמי שאמר את המשפט הנ"ל היה פיטגורס, שחיי בתקופה הרבה יותר מוקדמת מהרב קוק. אבל נושא הצמחונות אינו בר ויכוח כאן, בשביל זה יש את הפורומים: צמחונות וטבעונות וזכויות בע"ח. זאת רק הייתה אנלוגיה כדי להראות לך את טעותך בדבר הכפייה מתוך דאגה.

כפיה

הייתי רוצה לפזר סופית את מסך העשן סביב הודעתי "אכפתיות". אסור לי, בתור אדם דתי, לכפות עלייך את דתי אם את לא רוצה בה. הדאגה לך היא רק מניע לרצוני להראות לך את עולמי.

kelebrin

New member
נו, באמת....

"אסור לי, בתור אדם דתי, לכפות עלייך את דתי..." נכון מאוד! "הדאגה לך היא רק מניע לרצוני להראות לך את עולמי" אוקי, בסדר, גם אני רוצה לפזר את מסך העשן פה. לא אכפת לי כהוא זה מהעולם שלך. אין בי שום רצון לתת לך להראות לי את העולם שלך ועל אף שאני מעריך את רצונך הטוב, הייתי מעדיף ששנינו היינו חיים בלי להראות כל אחד את עולמו לשני ללא הזמנה. אני מקווה שהייתי ברור לגמרי בעניין זה. ביי.

ועכשיו תורי

לא אכפת לך כהוא זה מעולמי? 1. אתה יכול פשוט לומר "לא תודה" ואנחנו לא נחליף יותר שום מילה ביננו. הלא כן? אך ישנם אנשים, רבים וטובים, שלא רוצים להסתגר בד´ אמותיהם. להיפך. הם יודעים שבעולם תרבויות שונות ומגוונות, הם אנשים אינטיליגנטים, פתוחים ושואפים להשכיל ולדעת, והם - כן רוצים להכיר את עולמי. אני מסכימה. יש הרבה אנשים שלא מסוגלים דתיים (נוצרים מיסיונרים שנכנסו לא אחת אל בתי יהודים, חברותיי דיווחו לי באופן אישי, אנשי שיווק וכו´) לקבל "לא תודה" ואני בהחלט מבינה את חוסר הסימפטיה שלך אליהם. 2. קצת התאכזבתי. בהודעתך הראשונה קבלתי רושם אחר לגמרי.

kelebrin

New member
טוב, מצטער שהתאכזבת.

אך את חייבת להבין שההתנשאות המגעילה ש"דרך החיים שלך הרבה יותר טובה משלי" פשוט מקוממת אותי. אני מעולם לא אמרתי שהדת או החילוניות טובות אחת מן השנייה, ובכך, אני מצפה ממך לעשות אותו הדבר! אך לא... לפי הודעתך החילוניות אינה שווה לדת ואף מתחתיה. זאת לא אוכל לקבל. אני מחשיב את עצמי כאדם פתוח וליברלי, אך כאשר אדם מאיים על דרך החיים שלי אין בי כל אהדה אליו, ואף אשאוף להגן על דרך החיים שלי בכל דרך אפשרית. עלייך להבין, שאני בהחלט לא רוצה שלא נחליף שום מילה בינינו. אך אם אראה שוב את ההתנשאות הזו, אני אבין שאת זו שאינה מסוגלת לדיון הולם. ביי לבינתיים.

אבל אסור לך הלכתית,

אומר הרמב"םבהלכות עבודת כוכבים פרק ב הלכה ה :"...והאפיקורסים הם התרים אחר מחשבות לבם בסכלות דברים שאמרנו עד שנמצאו עוברים על גופי תורה להכעיס בשאט בנפש ביד רמה ואומרים שאין בזה עון, ואסור לספר עמהן ולהשיב עליהן תשובה כלל שנאמר ´ואל תקרב אל פתח ביתה´(משלי ה,ח)"

notafish

New member
הלו?../images/Emo19.gif

מעבר לזה שפיטגורס והרב קוקו אמרו את הקשקוש הזה, ומעבר לזה שזה נשמע "נחמד", יש לזה איזהשהו בסיס עובדתי? נדמה לי שלא. אין לי בעיה עם צמחונים, אבל אם את מקבלת את הטיעון הזה של הרב קוק\פיטגורס רק כי הוא נשמע טוב, אז למה שלא תקבלי את שאר הטיעונים שלו?

איילת1974

New member
אני חושבת שפספסת את המסר העיקרי.

בשרשור אחר כתבתי לה שאני צמחונית. ההודעה באה כתגובה שהיא רוצה שנשמור מצוות מתוך דאגה לנו, שנגיע לגן עדן, ואז אמרתי שאני צמחונית ותומכת במשפטו הידוע של פיתגורס, וכמו שהיא לא רוצה שאני אכפה אליה לא לאכול בשר לעולם, כך אני לא רוצה שיכפו עליי חוקי דת למיניהן. זו סה"כ היתה אנלוגיה.

רון סי

New member
../images/Emo32.gif בקשר לצמחונות

גידי גוב אמר פעם (בערך) שהוא שמע בזעזוע לא קטן, שיש אנשים שלוקחים סכין גדולה וקוצצים חסה, תולשים את העור מגזר, חותכים עגבניה שכל הדם שלה נוזל החוצה, מערבבים ביחד ושופכים על זה את המיץ של זיתים שקפצו עליהם עד שנשמתם יצאה. הוא אישית לא מסוגל להבין איך אפשר לעשות דבר כזה לדברים חיים, ועוד לאכול את זה. הוא מעדיף סטיק טוב.

למעלה