חזה אווז...

• פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך
נ

נווהשאנן

Guest
חזה אווז...

שלום לכולם,
בתור חובב מתכונים מושבע, אני נתקל לא פעם בחזה אווז מעושן. בפרט במתכוני אוכל מוקפץ.
מאחר וזה קצת בעייתי להשיג בגלל כשרות\מחיר והכל ולא ניכנס לזה כאן, מה לדעתכם האלטרנטיבה השפויה לדבר הזה, או בא נאמר זאת כך, מה הכל כך מיוחד בדבר הזה שאוהבים להכניס אותו למרקים ובשר מה הוא נותן בעצם וכאמור, האם ינה אלטרנטיבה שתיתן את אפקס דומה,
בברכה,
אני

חנהפ

Active member
בעיית כשרות בטוח אין פה..

במעדניה אני קונה פרוס ושומרת במקפיא לעת צורך.

מה במקום? תלוי במתכון, התחליף יכול להיות פיסות קבנוס, למשל, או חזה או כתף בקר מעושנים

yela

New member
אין בעיית כשרות. עניין של ביקוש כי רק מעטים קונים ולכן בסופר

לא מביאים בדרך כלל. בחנויות פרטיות אפשר למצוא לפעמים.

אבל אני פותרת את זה בדרך פשוטה ביותר.... בהנחה שיש בשרים אחרים באותו תבשיל, פשוט מוסיפה קצת פפריקה מעושנת. נותן את הטעם המעושן של האווז בלי אווז.

אבל כמו שהציעה חנהפ, פשוט שווה לקנות כמה פרוסות ולשמור במקפיא.

ביזול

New member
יש הבדלים באיכות בין חברות שונות?

(אם כבר מדברים על זה...)
הכנתי לאחרונה פאייה והחלטתי שהפעם אני עושה כמו שצריך, עם חזה אווז, זעפרן וכו'.
ואחרי הכל בכלל לא התלהבתי מטעם חזה האווז. הוא נתן טעם פסטרמה-י בוטה כזה.
מאז ממש אין לי רצון לשלב אותו בשום תבשיל. מה פספסתי? יכול להיות שקניתי סוג פחות טוב או משהו?

אפיהיל

New member
החנות-מסעדה בהלני נסגרה. יש סניף אחד ויחיד בבית הדפוס 34
מסתבר שהאב פרש, והבן שמאד אוהב לעשות נקניקים וכו, לא היה מעוניין במסעדה ובהתעסקות סביבה, אלא רק בעשית נקניקים ונקניקיות.
עד כמה שאני זוכרת שהוא סיפר לנו, גם הסניף ברעננה נסגר
הסניף היחיד הקיים כיום בארץ מצוי בגבעת שאול, ברחוב בית הדפוס 34
מי שנמצא שם הוא הבן, כאשר בחלק האחורי הוא מכין את הנקניקים, נקניקי בוטיק בהכנת יד, ובחלק הקדמי מוכר אותם
יש גם אפשרות למשלוחים בכל הארץ
למי שמכיר ומחפש, צריכים קצת לחפש את החנות. היא ברחוב של ברמן, להמשיך לכיוון אושר עד כלומר מערבה, לעבור את אושר עד משמאל, עד הסיבוב שפונה לרחוב שמוביל לרחוב כנפי נשרים (אני חושבת שקוראים לרחוב הזה רוברטו בקי). ושם החנות מצד ימין. החנות לא בגובה הכביש אלא מוסתרת ברחבה המצויה בסיבוב, אם כי יש שלט בגובה הכביש עם חץ שמראה כלפי מטה....
יש שם כל מיני נקניקים ונקניקיות. קנינו שם והנקניקיות לטעמי מדהימות. לא זולות, אבל פשוט מדהימות. הנקניקים תלוי בחריפות ובתערובת שאתה אוהב. וגם נעים לדבר עם בעל הבית שהינו הבן של מרסל הס. טיפוס מעניין שאוהב את מה שהוא עושה ולא רוצה את העסקים והרווחים אלא את ההנאה....

yela

New member
רק אצלו יש נקניקיות כשרות מתאימות לשוקרוט גארני

אם אצטרך להכין בחורף, אסע בשמחה. יותר נוח לי להגיע מהמרכז לשם מאשר ללב העיר.

זו הפניה מגני סחרוב, נכון?

יש שם מסעדה שמישהו המליץ פה פעם. אולי בוכרית?

אפיהיל

New member
זה רחוק מגני סחרוב. כלומר נכנסים מגני סחרוב ומשם
ומשם ממשיכים עד לצומת עם רחוב כנפי נשרים
פונים ימינה לרחוב כנפי נשרים לכיוון שכונת הר נוף
ונוסעים. עוברים רמזור זה שלפני השופרסל דיל וממשיכים הלאה
עוברים את רמי לוי מהדרין מימין, וממשיכים הלאה
יש פניה שמאלה לתוך חניה. לא פונים
ואז יש עוד פניה שמאלה לסמטה צרה שכפי שאמרתי נדמה לי שקוראים לה רוברטו בקי. זו סמטה שמחברת בין כנפי נשרים לבין בית הדפוס
החנות תהייה מצד שמאל לקראת רחוב בית הדפוס. רשמית הכתובת היא בית הדפוס 34.
כפי שציינתי, את השלט תוכלי לראות מהכביש. שלט לא גדול, שכתוב עליו Hess בעיצוב המקורי של שם, על השלט יש גם חץ המצביע כלפי מטה. אבל לא תוכלי לראות את החנות כי היא ברחבה המצוייה מתחת לגובה הכביש....

אורני המליצה על בוכרית נדמה לי ג'וליה

וזה נמצא בבניין אחרי ברמן (אם את מגיעה מהס) באחת מהחנויות שפונות לרחוב ליד חנות ממתקים.

yela

New member
אפיהיל, תודה רבה שהעלית את המידע הזה.

אכן, כשהיו ברעננה הרבה מפורום אוכל רגיל היו נוסעים אליו במיוחד בגלל האיכול (למרות שלא שומרי כשרות). חבל שסגרו שם.

אפיהיל

New member
הבן אומנם הזכיר אפשרות לפתוח ברעננה. אבל אני לא חושבת שיפתח
ואם את רוצה להבין למה, קראי את הבדיחה עם המקסיקני שכתבתי בתשובה למטה לאורני....

תודה רבה אפיהיל. חיפשתי אותו ולא הבנתי לאן נעלם. האם ידוע לך

אם לחנות עדיין קוראים מרסל הס או שאולי יש לו שם חדש?
ואם שם חדש - מהו?

אפיהיל

New member
Hess וכפי שציינתי הכניסה היא בדיוק בסיבוב של בית הדפוס
צריכים ברחבה שבסיבוב של בית הדפוס להמשיך הלאה במקביל לכביש אבל בגובה מתחת לגובה המדרכה
מהכביש עצמו, רוברטו בקי, אפשר לראות שלט שכתוב עליו Hess ובגללנו הם גם הוסיפו חץ, כי אמרתי לו שממש לא מובן לאנשים שבאמת יש פה חנות....
הוא מזכיר לי את הבדיחה עם המקסיקני שהיה יעיל מאד בלדוג דגים
ראה אותו אמריקאי, וראה שהוא דג במהירות שני דגים, ובמקום להמשיך לדוג נעצר ואסף את הציוד ללכת הביתה
שאל האמריקאי את המקסיקני, למה אתה לא ממשיך לדוג?
ענה לו המקסיקני, דגתי שני דגים אחד לאמא שלי ואחד לי. בשביל מה שאדוג יותר?
אמר האמריקאי, תוכל לדוג הרבה ולמכור בשוק!
שאל המקסיקני ומה יצא לי מזה?
תוכל לקנות עוד ציוד וללמד עוד אנשים לדוג בשבילך
ומה יצא לי מזה?
יהיה לך הרבה כסף
ומה יצא לי מזה?
תוכל לבנות בית חרושת ולהרוויח עוד יותר
ומה יצא לי מזה?
תוכל לפרוש ולקנות לך פיסת חוף, לנוח ולדוג דגים בהנאה ובשקט
הסתכל המקסיקני על האמריקאי ואמר....
אבל זה מה שאני עושה עכשיו....
:)
זאת היתה ההרגשה שלי כאשר דברנו עם הבן של הס. הוא כל כך נהנה, שכנראה אין לו צורך או רצון לרוץ ולפתח ולצבור כספים
אלא להנות ממה שהוא עושה...

yela

New member
באושר עד פ"ת, יש לפעמים בוואקום של יצרן שלא זוכרת שמו

הטעם שלו מאד שתלטן. חלופה זולה בעלת טעם ממש זהה היא

מוצר מוזר שנקרא עצמית מעושנת. זנב מעושן של תרנגולי הודו. בדרך כלל קל יותר להשיג בתקופת החורף.
היצרן הוא הוד חפר. בירושלים קניתי כמה פעמים בסניפים של קואופ שופ (לשעבר מיסטר זול) ובאטליז רחמים און
בשוק מחנה יהודה, ברחוב הרחב הזה שבין שני חלקי השוק. זה קיים בוודאי גם בחנויות הסמוכות לאטליז און
שגם בהן מוכרים נקניקים.
אפשר להתחיל בזה הכנת תבשיל חורפי הדורש טיגון בשמן - פורסים את העצמית לחתיכות קטנות ושמים בסיר
בלי שום דבר. החום ממיס את השומן שיש בעצמית.
מי שאוהב - מאד טעים להכין את זה עם חביתה. שמים במחבת פרוסות קטנות של עצמית, מטגנים (בלי שמן אלא
רק בשומן שזה מפריש) ואחר כך יוצקים על זה ביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים.

למעלה