חו"מ

חו"מ

יצאתי לחו"מ כלכלית של שבוע.
המשקי"ת ת"ש החתימה אותי על מסמכים ואמרה לי שבעצם הימים שאני יוצאת לחופשה הזאת הם ימים שיורדים לי מימי החופשה השנתיים שלי.
במידה וארצה לקחת עוד מיוחדת והיא תאושר אז הימים האלו יוחזרו לי.
עכשיו..לא ככ הבנתי מה שווה לקחת את המיוחדת הזאתי אם היא על חשבוני ולמה היא דורשת כ"כ הרבה חתימות אם זה בעצם כמו חופש רגיל שאני מבקשת?ומי באמת מבטיח לי שיאשרו לי עוד מיוחדת בעתיד?

אשמח לקבל קצת הסבר ....

היי

קודם כל, כדאי שתקראי את זה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=165&aId=104017, זה יענה לך על רוב השאלות.

בקיצור- על פי הפקודה, במיוחדת הראשונה שחייל לוקח בכל שנה אזרחית (ינואר-דצמבר, לא שנת שירות) יש להוריד לו 5 ימי חופשה שנתית. למה? כי ברגע שרוב החיילים שומעים את זה, הם פתאום נזכרים שבעצם לא כל כך דחוף להם החופשה הזו...
אם המיוחדת היא בת שבוע, 5 ימים יהיו על חשבון ימי חופש ועוד יומיים ע"ח מיוחדת.
אם חייל ייקח 5 פעמים מיוחדת בת יום, בכל אחת מהפעמים יורד לו רק יום חופש.
אם חייל ייקח מיוחדת בת 20 יום, 5 ימים ראשונים יהיו על חשבון ימי חופש והשאר ע"ח מיוחדת
וכו' וכו'.
כל זה קורה רק במיוחדת הראשונה/ עד שיורדים 5 ימים. אחרי שאחד מאלו קורה- שאר המיוחדות יהיו ע"ח ימי המיוחדת שמגיעים לחייל (30 בשנה אזרחית).

המיוחדת הזו היא לא כמו חופש רגיל. מבחינה טכנית אולי כן, אבל מבחינה מהותית ממש לא.
אישור של החופשה אומר שהצבא ער לבעיות הכלכליות שלך ו/או של משפחתך ומאפשר לך לקחת חופש על מנת לעבוד, וגם מבטח אותך אם בזמן העבודה קורה לך משהו.
אם תקחי חופשה רגילה, לא יהיה לך את אישור והביטוח האלו, גם אם יש לך אישור עבודה קבוע.

לגבי חו"מ עתצידית- אף אחד לא מבטיח. הכל תלוי במצב.

למעלה