חו"ל

amircx

New member
חו"ל

היי חבר'ה האם מישהו פה נסע פעם לחו"ל לטיול ארוך? איך הסתדרתם עם או בלי פיזיוטרפיה? האם במקום פיזיוטרפיה לדעתכם אפשר לשכור מלון עם בריכה ולשחות כל יום במקום פיזיוטרפיסט צמוד (אני מדבר עליי שאני עם תפקודים של 70-90) והאם יש פיזיוטרפיסטים בחו"ל שזמינים לאנשים קופצניים כמוני?

ציפלה

New member
לאמיר

חוברת מס' 24 של לנשום חופשי, עיתון האגוד מוקדש כמעט כולו לנושא חולי CF מטילים. האם אינך מקבל את העתון? אני מקווה שתקבל תשובות ממשתתפי הפורום אבל כדאי לך לקרוא את החוברת אם אין לך אותה, תתקשר לאיגוד 03-6702323 ותבקש דליה

sunbeam

New member
תשובה באיחור

התכוונתי לענות מזמן ועד עכשיו לא מצאתי את הזמן לכך. בשום פנים ואופן לא נוסעים לחו"ל מבלי יכולת לעשות פיזיו. במיוחד אם אתה מתכונן לשמור על תפקודי הריאות הטובים שלך. שני דברים אתה מאוד מאוד לא רוצה שיקרו - או ליתר דיוק שלושה: 1. תרגיש לא טוב בחו"ל ותיאלץ ללכת לרופא שאתה לא מכיר אם יש כזה בכלל 2. תצטרך לחזור לארץ כי לא תרגיש טוב 3. בפעם הבאה אם תהיה כזאת לא תוכל להגיד אני יכול לעשות את זה בלי בעיות וכולם יהיו בלחץ מהעובדה שאתה מתכוון לסוע. הפיתרון נמצא בידיים שלך! אתה חייב לדאוג לעצמך טוב טוב וזה כולל לעשות טיפול פיזיו לעצמך! אתה יכול לקבל הדרכה מהפיזיוטרפיסט במרפאה שלך או מאחר. ניסית פעם לעשות פיזיו לבד? זה לא קל ודי משעמם. זה יותר טוב עם ספר או עם טלויזיה.

amircx

New member
ת'כלס

אחי ת'כלס פיזיו לא עושה לי את זה אני הולך לבריכה ואני מרגיש תמיד הרבה יותר נקי. נראה לי פיתרון יותר טוב אתה מדבר מניסיון אישי?

נחושתן

New member
שחיה בחו"ל?

האם אתה שוחה כל יום? האם תוכל לשחות בחו"ל כל יום? לא זוכר בדיוא את התיפקודים שלך, אני זוכר שהם היו די טובים. אבל אתה חשבת שאם היית מטפל בעצמך כמו שצריך הם גם היו יותר טובים, אבל גם היה לך סכוי טוב שיישארו תמיד יותר טובים. זה לא חוכמה לשאול את הרופא על תוחלת חיים. זה חוכמה לעשות מה שצריך כדי שהחיים יהיו ארוכים וטובים. וסליחה אם אני נשמע כמו דודה שלי, אבל אתה מזכיר לי את עצמי כשהייתי צעיר וזה מעצבן אותי

amircx

New member
אז איך אתה נגיד נוסע?

עם פיזיוטרפיסט צמוד?.... עושה לעצמך פיזיו?

sunbeam

New member
כן. מנסיון אישי

האמת שכל כך מצא חן בעיני לעשות פיזיו לבד אחרי 3 חודשים שעשיתי לעצמי שהמשכתי בזה אחר כך בבית. לא הבנתי אם אתה עושה פיזיו או לא. האם אתה מתכנן נסיעה? מן הסתם הפתרונות צריכים להיות על פי המקום שאליו אתה נוסע ולאופי הטיול. אם אתה נוסע למקום אחד שיש בו בריכה, אתה יכול להמשיך לשחות שם. אם אתה מסתובב במקומות שונים זו בעיה גדולה יותר. ספר מה אתה מתכנן/חולם על ודרך אגב, מה זאת אומרת פיזיו לא עושה לי את זה? אולי אתה לא עושה בשיטה מתאימה לך? מה אתה מצפה מפיזיו לעשות?

נחושתן

New member
פיזיו עצמי

כמה זמן את ממשיכה לעשות פיזיו' בבית? האם את ככלל לא נעזרת במטפל? האם אין צורך או שלא מתאים לך?

amircx

New member
תשובות ושאלות

עם תפקודי ריאות כמו שלי (90-70) אני לא מרגיש שהפיזיו עוזר לי אפילו לא בקצת אני אףפעם לא מוציא משהו אפילו לא משהו קטן ואני סתם משתעל, אז אולי זה נותן אוויר לריאות אבל שאני הולך לברכיה פעמיים בשבוע זה הרבה יותר אפקטביי... אני רוצה לנסוע להרבה מקומות אבל נורא מעצבן אותי המחשבה שאני לא יכול... השאלה האם אפשר להיות בלי פיזיו ולעשות משהו אחר במקום (ריצה שחיה טיול רגלי.ץ..)

sunbeam

New member
שאלה על 70-90

מה זאת אומרת תפקודי ריאות של 70-90? אני מבינה מכאן שאתה לא במצב יציב. אתה כל הזמן מדרדר וחוזר לתפקודי ריאות הגבוהים? איפה אתה רוב הזמן? למה אתה חושב שהפיזיו לא עושה לך כלום? האם אין לך בכלל מה להוציא? או שזה לא יוצא? אולי אתה צריך ללמוד לעבוד בצורה יותר יעילה? למה אתה אומר שאתה לא יכול לסוע לחו"ל? האם אתה שולל לחלוטין פיזיו לבד? פעילות גופנית כמו הליכה מהירה או ריצה או קפיצה בחבל אפשר לעשות בכל מקום בעולם ולא צריך שום מכשירים (פרט לחבל). מצטערת ששאלתי מיליון שאלות.... אני יודעת שיעל ליקבר שהיא פיזיוטרפיסטית משתתפת בפורום שלנו אולי היא תוכל להתייחס?

sunbeam

New member
פיזיו לבד

מאז שחזרתי מחול במשך כשנה עשיתי פיזיו רק לבד. לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד 3 פעמים ביום עם פיזיוטרפיסטית מקצועית. כעת אני עושה 3 פעצים בשבוע עם הפיזיוטרפיסטית והיתר - עוד 3, לבד. א ני חייבת לציין שחל שיפור במצבי. מצבי יציב ואינו משתנה לרעה כבר הרבה זמן למרות שאני עובדת קשה מאוד ועסוקה כל הזמן.

נחושתן

New member
למה?

אם המצב שלך יציב, אז למה התחלת לעבוד עם פיזיותרפיסטית מקצועית?

sunbeam

New member
כי

המצב שלי לא היה יציב לפני כן. כל הזמן ירדתי בתיפקודי הריאות והייתי צריכה שני IV בשנה (פיכס). עכשיו לאחר שהתחלתי אני עומדת על תפקודים טובים מבחינתי, עם מגמה לשפר עוד, וכך זה נשאר כבר יותר מחצי שנה (טפו טפו טפו)

למעלה