חו"ל

mercator

New member
חו"ל

נראה לי שהנושא כבר הועלה אך אשאל שוב:
מה הערך של תעודת המשיט הישראלי בחו"ל.
מי מכיר בו?
השוואה לגבי 11 - 12 - 13 - 30 - 60 ?
מה קורה ביוון/ כרתים/מלטה/קפריסין?
צריך בכלל?

gb228

Active member
אכן הנושא עלה הרבה פעמים

אם זה לצורך השכרה - חברות ההשכרה בכל העולם דורשות "הוכחת בקיאות" בהפעלת כלי שייט, והרשיון הישראלי מקובל עליהן (לפחות נכון לגבי רישיון 30 עבור יאכטה, אני מניח שגם 12-13 עבור שכירת סירת מנוע קטנה).
לגבי השטה באופן כללי - רצוי לבדוק בכל ארץ לגופו של עניין - אם כי במרבית העולם אין דרישה לרשיון כלשהו שלא לצרכים מסחריים, יש מגמת שינוי בנושא (לאחרונה הייתי באוסטרליה וסיפרו לי שלפני מספר שנים הכניסו דרישה לרשיון לכלי שייט פרט לקטנים מאוד)

jib1

New member
האם מדובר על סירה שלך או בהשכרה

אם הסירה שלך, אז כמובן שהדרישה היא לפי הדגל שאתה מניף, כלומר מדינת רישום הסירה.
סירה בדגל ישראלי חייבת ברישוי לפי רספ"ן, בדגל מלטה לפי הרשויות המלטזיות, וכך כמובן לכל מדינה אחרת, וצריך לקחת בחשבון שהחוקים בין המדינות שונים.

לצורך השכרה, יש התחלות של דרישה לרישיון משיט.

יוון - דרישה חוקית לשני בעלי הסמכה מוכרת, ולצורך זה כמובן 30 מוכר, אבל גם IYT או ASA או RYA.
זה היה נכון דה-יורה עד לפני שנתיים, ודה-פקטו עד היום. דה-יורה, החל מינואר 2010 יש ביוון חובה בהשכרה להיות בעל הסמכת ICC, ובסמכות מנהל נמל לעצור משיט שאין בידו הסמכה כזו. רשיון 30 אינו נחשב ל-ICC.
דה-פקטו כאמור זה עדיין לא מופעל. טרם קראתי על מקרים בהם נעצרו שייטים בגלל שהציגו הסמכה אחרת מ-ICC

קרואטיה - ישנו מסמך פי.די.אף ארוך שמראה את כל ההסמכות המקובלות שם, ולצורך השכרה צריך להציג הסמכה אחת (להבדיל משתיים ביוון). בנוסף, הקרואטים גם דורשים לראות רשיון רדיו של אחד המפליגים בסירה.

וכן הלאה וכן הלאה. תלוי איפה אתה רוצה להשכיר.
הכי בריא ובטוח - לכתוב מראש לחברת ההשכרה ולהסביר איזה הסמכה יש לך, או אם אין לך אז לשאול האם יש צורך באותה מדינה.

gb228

Active member
מענין למה ישראל לא טרחה להכלל ב ICC

ישראל חברה ב UNECE שהוא הגוף שקבע את הכללים לתעודה זו
מרפרוף בדרישות שהציב הגוף הזה להנפקת התעודה נראה שהסילבוס של משיט 30 מכסה את הדרישות

ממה שאני מבין זה המקבילה הימית לרשיון נהיגה בינלאומי ונראה שכפי שיש מדינות שמוכנות לקבל את הרשיון הלאומי וכאלו שדורשות רשיון בינלאומי כך גם בתחום של הסירות. חבל שחוסר מעש של רספ"ן (אני מניח שזה הגוף במשרד התחבורה שאמור לדחוף נושא כזה) יגרום לכך שייתכן ובעתיד ישראלים לא יוכלו לשכור סירות במדינות שונות שיתעקשו על ה ICC.

black optimist

New member
מה? אתה השתגעת? אנשי רספן רוצים להגיע

לפנסיה שלהם בשלום!
למה להם לקחת עליך אחריות, אם וכאשר יקרה משהוא? להסביר הסברים מיותרים לכאלו שלא מבינים כלום

רישיון משיט ישראלי

שלום Mercator
מצ"ב קובץ המשווה בין הדרישות במדינות שונות בנוגע לרישיון ימי.
כמובן לא בטוח שהכל מדוייק ולכן ממליצה לבדוק באופן ספציפי.
מניסיון שלנו בתחום השכרת יאכטות במגוון יעדים בעולם, רישיון המשיט הישראלי מתקבל ללא בעיות.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.
הפלגה נעימה

תיקון

הקובץ מפרט את הדרישות של ממשלת קרואטיה, אבל בטבלה מפורט מי הגוף המוסמך בכל מדינה ומה מאפשר הרישיון הימי (בקרואטיה)

jib1

New member
קרואטיה מול מדינות אחרות

נכון, הקובץ אמנם של משרד התחבורה הקרואטי, אבל הוא די מייצג את הכיוון האירופאי הכללי.
שימו לב למספר הפעמים שמופיעה הסמכה שנקראת
International Certificate for Operators of Pleasure Craft שנקראת בקיצור ICC

הרבה מדינות כבר אימצו אותה, ולכן היא מופיע תחת שם המדינה. זה בהשוואה לגירסאות קודמות של המסמך, בה לאותן מדינות היתה הגדרה שונה, שמבוססת על הרשיון המקומי שלהן.

נראה שהטרנד האירופי הוא לכיוון הכרה מקפת ב-ICC, אבל ייקח עוד כמה שנים עד שכולם יתישרו לפי הקו הזה. כל שנה יותר ויתר מדינות חותמות על האמנה הזו של האו"ם, בתת האירגון שנקרא UNECE כשמו שכבר הוזכר כאן גם ישראל חברה בו.

skipperrider

New member
נו אז...שמא מי מנציגנו מול הממסד...

יקח את הנושא הזה לרספ"ן וינסה לעורר את הנרדמים?
ובאותה הזדמנות יבקש גם להחליף את רשיון הנייר המצ'וקמק הקיים למשהו פלסטי המתאים לסביבה רטובה..אולי אפילו עם תצלום?
יש כר ניכר לפעולה ג ם בתחום ההכרה הבינלאומית ברשיון הרדיו הישראלי הנמצא היכנשהו בתקופת המנדט...למעט השפה... כי למשרד התקשורת אין בנמצא אפילו תרגום לאנגלית של הסילבוס הנדרש וכמובן אינו חתום על אמנות מתחייבות.
מי יתן.

mercator

New member
ממס"י ימי ?

תודה למשיבים.
אכן מצחיק שלסביבה ימית יש רישיון נייר ולמכוניות יש כבר פלסטיק.
אני עשיתי "למינציה" לרישיון וזה שומר עליו.
ולעניין: בקיצור... אין כרגע מצב כמו לרישיון נהיגה, בו אני מוצא רישיון בינלאומי מממסי.
או מצב של "השלמה" ל- ICC ?
חבל...
מקווה להסתדר.

jib1

New member
לא בדיוק - הגבלת טווח

13 מוגבל ל-4 מייל מהחוף, 30 לא

למעלה