חו"ל זה לא רק ארה"ב...

קרנושה

New member
חו"ל זה לא רק ארה"ב...

אני חדשה בניכר.....עברתי ל...ה-ו-נ-ג-ר-י-ה לפני חודשיים.... למה? ככה! כמה שאלות לי אליכם.... 1-האם יש פה ישראלים המתגוררים בהונגרית? 2-האם יש פה הונגרים (כאלה שמפוזרים במקומות אחרים?) 3-האם יש כאלה שירדו מהארץ לא מכבר ויש להם המלצות אך להקל המעבר? לציין שבעלי הונגרי אסלי (לישראל עלה לפני 6 שנים וכעת נסחבתי אחריו חזרה למדינתו) ויש לי 3 ילדים קטנטנים מאוד....השפה-אלוהים יעזור! מה שכן 50% ממנה אני כבר יודעת (עוד מלפני המעבר כי חמי וחמותי ומשפחתו של בעלי מעולם לא ידעו מילה בעברית ואיכשהו למדתי). זהו בינתיים....תודה מראש!

קרנושה

New member
יש פה חיים?

בפורום? או שמידיי פעם באים אנשים , פותחים הודעות, לא זוכים ליחס וחוזר חלילה? חשבתי שהפורום מגובש יותר ובנוי על חברה ותיקה מכל מיני מקומות שמחלילים בינהם נושאי שיחה.... לא חשבתי שזה אי בודד... תודה וסליחה אם הפרעתי! גמר חתימה טובה לכולם, באשר אתם!

Taliy

New member
הונגריה

יש בהונגריה הרבה מאוד ישראלים, אך רובם די צעירים בלתי תלויים . יש בית ספר לרפואה בבודה שמכיל את אותם ישראלים, שם תוכלי למצוא את רוב החוגים הישראלים. דווקא יש להם חיי חברה עשירים (מסיבות פורים גדולות למשל)... אין לי כרגע את הפרטים , אך ניתן לברר בקלות בשגרירות, מה שם הבית ספר ...

exsodoos

New member
לימודי רפואה

שלום לך רציתי לדעת כיצד הרשיות בישראל מסתכלים על בוגרי האוניברסיטה בהונגריה בה לומדים רפואה , האם אח"כ יש להיבחן בארץ , שוב ?

roy269

New member
קרן, לא צריך להעלב

אם לא עונים לך מיידית חלק מהפורום נמצא בנסיעות לארץ וממנה והשאר בטח טרודים בחגים הבאים עלינו לטובה אז רק כדי שלא תרגישי בודדה במרחב הוירטואלי... לא מכיר פה ישראלים שחיים בהונגריה הכי קרוב כנראה תופס עוגב שנמצא בשוויץ אבל כרגע נופש בארץ המעבר לארץ זרה ובמיוחד ללא ידיעת השפה בוודאי קשה בארה"ב יש מערכת שלמה שמוכנה לקבל את הזרים להעניק לילדים (ולמבוגרים) עזרה בלימוד השפה וזה מקל במעט על המעבר לפחות עברת עם כל התא המשפחתי וזה אמור להקל מעט בהצלחה בהמשך והתאקלמות מהירה

למעלה