חו"ד על סקיצה

oa12345

New member
חו"ד על סקיצה

שלום,
אשמח לקבל חו"ד על סקיצה מצורפת.
קצת על הבונים, 4 ילדים, רוצים גינה גדולה, תקציב מוגבל, דגש על פשטות המבנה ועל מטראז' יחסית נמוך.
אין מה להתייחס לפרטי מטבח ולמיקום חלונות כי עדיין אנחנו לא שם.
תודה.

מה זה?

זה שרטוט של אדריכל? או מין תרשים בועות שלכם שאמור להיות מין הצהרת כוונות כזו?
&nbsp
ואם אמרתם שאתם "רוצים גינה גדולה" - איפה היא? איפה המגרש?
&nbsp
&nbsp

זה הרבה יותר מ"נחתך"

גם מה שרואים כאן זה מספיק כדי להעלות סימני שאלה...
אני שואלת שוב: האם אדריכל (רשום או רשוי) שרטט את זה?

oa12345

New member
תגובה

היי, זוהי סקיצה ראשונית מי שתכנן הוא הנדסאי אדריכלות.
אלו סקיצות ראשוניות,

ברור שאלו סקיצות ראשוניות

אבל זה הרבה מעבר לזה.
כל התפיסה כאן היא שגויה, לדעתי.
לא מתוכנן כבית בכלל אלא כדירה: אין בכלל התיחסות לחוץ. זה לא שהוא נחתך מהשרטוט, גם לו המגרש היה מופיע בשרטוט הבית הזה מפנה לו את הגב....
משתחלים דרך מעבר צר (שנועד כנראה למען סגידה לאלוהי הבריקים?) ומגיעים לדלת. פותחים אותה ו... רואים קיר! מהקיר כנראה שלט יכוון את כל הנכנסים שמאלה, כי אם ילכו ימינה יכנסו לכם ישר למטבח. (שרמת התכנון שלו מפורטת מידי לשלב הזה!!!).
אם נכנסים למטבח יושבים מול קיר, בסלון יושבים מול 2 קירות. ואפילו החוץ, שחסום ע"י רהיטים, גם הוא לא מופנה החוצה אלא מקיר לקיר...
אז אם כל מה שרוצים לראות בבית הזה הוא קירות, למה בכלל לבנות בית קרקע?!?

פינת האוכל נמצאת בפינה בעונש. דמיינו את דרכו של מי שרוצה להוריד כלים לכיוון הכיור השמאלי: ישר, ימינה, שמאלה, ימינה ושמאלה... באמת?!?!?! זה מסע מכשולים שמי שעובר בו ירוויח צלחת, ומי שיפסיד בו יקבל סחרורת או כוס שבורה?!?

ומה זו הפרגולה הזו??? גודלה לא פרופרציונאלי. ולאיזה כיוון שמש בכלל היא פונה? (אם לא דרום, אז למחוק אותה!)

הממ"ד לא מתוכנן כממ"ד. עובי קירות שגוי בכל הבית.
רמת שרטוט נמוכה מאד. (וזה בכלל לא קשור לכך שזו סקיצה ראשונית!). המתכנן חושב על עיצוב פנים ולא על אדריכלות נכונה.

מצטערת, נראה כאילו מעצב פנים מתכנן את הבית הזה ולא אדריכל.

התייחסות לסקיצה

שלום לך,
תודה על הסקיצה.
השרטוט עדיין ברמה ראשונית מאד, וגם חסר מידע על השטח והסביבה, כיוון הצפון וטופוגרפיה.

יחד עם זאת, עלו לי כמה שאלות:
א. האם נכון לתכנן את פינת האוכל במקום יחסית חשוך וסגור ?
ב. האם נכון שמקלחון ההורים יהיה הדבר הראשון שרואים מעל הכניסה הראשית לבית?
ג. חדר המשפחה נראה לי דחוק לפינה לצד מרפסת השירות. יש לי הרגשה שזה הופך את המקום קצת למחסן.
ד. הערה למתכנן: בכדי לחסוך בעלויות בנייה, כדאי לתכנן את הבית על מערכת צירים, ולדאוג להמשכיות של קורות וקירות.
ה. הפרגולה נראית קצת מפלצתית, בדקתם שיהיה אפשר להוציא לזה היתר? בהתאם לכיוון רוחות השמיים, אולי לא צריך כזו פרגולה גדולה.
ו. אישית, אני לא אוהב לראות קיר מיד עם הכניסה לבית. אולי כדאי שזה יהיה קיר נמוך, או עם פתח בשביל להנות מהאור של החלון ממול?

אשמח אם תעלו תכנית הכוללת סביבה. כמו כן, אם יש לך שאלות ספציפיות, זה יעזור מאד למקד את ההתיחסות.
תודה!

oa12345

New member
תודה על התגובה

אין לי תוכנית כוללת מה שאני יכול לומר שאיזור הפרגולה הוא לכיוון דרום עם נטיה קלה מערבה, מכיוון דרום יש איזור פתוח,
השטח מוגבה מהסביבה בכ- 2 מטר (הכביש לכיוון צפון)

מבחינת מיקוד, האם הגדלים של החללים סבירים (חדרים וכו) הם ההצבה של הפונקציות מסתדרת, האם יש ניצול טוב של המטראז' בבית.

גלמיש1

New member
בהמשך לדברי מיכל

החוסר בשרטוט המגרש הוא רק סימפטום של התיחסות התכנון לסביבה.
למשל הכניסה לבית, מאיפה מגיעים אליה ? איפה השער לחצר? ואם הבית מוגבה ב 2 מ. מהרחוב איפה יהיו מדרגות? ואיך יהיו קירות התמך ושאר הפרשי הגבהים במגרש ?
לגבי החצרות , איפה תהיה החצר העיקרית ואיך יואים אליה? כי היציאה מהסלון לתוך הסלון החיצוני יוצרת מסלול סללום.פ.האוכל החיצונית בלתי נגישה. אני רק מדמיינת אתכם עם מגשי אוכל מלאים משתחלים לשם... או מנסים להעביר אוכל דרך החלון מעל הכיריים הלוהטים ...
יש במחוזותינו טעות נפוצה שאומרת קודם נתכנן לגמרי את הבית ואז כבר נסתדר עם החוץ. זאת גישה שגויה שמייצרת הן שטחי חוץ גרועים ובעיקר חללי פנים שמפסידים את הקשר עם החוץ, שמקבלים יותר מדי/פחות מדי אור, אויר, נוף ומרחב ויזואלי וכו. במקום ששני החללים הללו, החיצוני והפנימי, שמרכיבים יחד מכלול אחד יעשירו זה את זה וייצרו פרויקט קוהרנטי , אתם מקבלים פה בית חסר איכויות (איכויות של אקלים, אור טבעי, נוף וכו.) מנה עיקרית לא אפויה מספיק, וכל היתר ארוחת שאריות. ובדיוק כמו בארוחה, אם אין קשר בין מרכיביה, גם אם חומרי הגלם מעולים התוצאה תהיה לא טעימה.
לגבי התכנית עצמה: יש פה החלטות שאין להן סיבה ניראית לעין. למה הכניסה לתוך המטבח? למה מול קיר? למה מבואה חיצונית זעירה וסגורה כל כך?
למה הכניסה לחדר השרות היא מתוך חדר המשפחה? האם יש באמת קשר פונקציונלי בין החללים הללו? ח.המשפחה מרוויח משהו מסמיכותו לכביסה? או הפוך? אם כבר יש מסדרון פרטי ומוצנע למה לא לפתוח משם דלת לח.כביסה, ככה לא ייצר הפרעה לצופים בטלויזיה, ויהיה נגיש יותר למשתמש.
המטבח צר מדי בשביל התצורה שבחרתם. המרווח בין הארונות צריך להיות כ 120 סמ. בלי ישיבה. כשיש ישיבה במעבר חייב להיות מרווח גדול יותר אחרת כל פתיחת מגירה או מדיח תחסום לגמרי את המעבר במטבח. אי/שולחן שיש ישיבה משני עבריו צריך להיות רחב יותר אחרת אין מקום להניח קערות וכלי הגשה במרכזו. מיקום פינת האוכל רחוק מדי מהמטבח.
"דגש על פשטות המבנה" זה ממש לא מה שרואים פה. חלל דו קומתי זה לא מבנה פשוט.
עם כל זאת, יש משהו נעים בסכמה הכללית של הבית. החלל המרכזי שמעברים סביבו דוקא חביב עלי. גם תכנון ח.רחצה מלא בקומת הכניסה במקום שרותי אורחים בכניסה לבית הרבה יותר מוצלח בעיני.
אבל כל היתר עדיין לא עובד.
חזרו 2 צעדים אחורה ותתחילו לתכנן את הבית על גבי המגרש שלו. כולל גבהים, מדרגות, קירות תמך, כולל חניות, שבילים, פילרים, וכל מה שצריך "להשתתף בחגיגה" רק מתוך התחלה כזאת אפשר לתכנן בית מוצלח בסוף.

למעלה