למרות המחסור באינפורמציה ובהיכרות אתכם ועם השטח יש הערות
שאפשר להציע .
נתחיל מהתחלה - יש פה תכנית מקצועית ואלגנטית מאד. חשבו על כל פרט וניצול נכון של חללים. שאפו.
אבל - התכנון לא מושלם, אין פתרונות טובים לכל הצרכים. הרצון לפתרונות אלגנטים עולה פה לפעמים במחיר יקר. יש כמה פתרונות תמוהים וברי שינוי, שאולי נובעים מהכתבות שלכם למתכנן, וכדאי לתת עליהם את הדעת:
1. לקחתם את הבית והטבעתם אותו בשלמת בטון. למה לעשות ריצוף סביב כל היקף הבית? למה צריך שביל מתחת לחלונות החדרים וחדרי הרחצה, צמוד לחלונות חדר הההורים וכו. זה מנהג אדריכלי שגוי להצמיד בטון לשולי הבית כביכול כדי לשפר את האיטום. לא צריכה להיות בעית איטום אם מבצעים את זה כמו שצריך. בודאי לא בנגב שבו כמות המשקעים לא בדיוק היסטרית.
עדיף לעשות ערוגות צמחיה יפה סביב דפנות הבית ולא להכריח את המשוטטים בגינה להצמיד את האף לחלונות הפרטיים.
בחצר הקדמית בכלל יצרתם שממת בטון.
בוא נציץ מחלונות המטבח - מה רואים? מדרום יש נוף על המכוניות והריצוף. ממזרח צופים הישר על פינת המנגל...
.והריצוף. סליחה -- גם על השכנים הצמודים במרחק של 6 מ. מול הפרצוף! לא השארתם מקום אפילו למטפס או שיח שיתן פרטיות וקצת ירוק בעיניים. בהינתן שהמטבח זה אחד החללים שנמצאים בהם הכי הרבה , בפרט כאשר יש דלפק אכילה שם שצופה החוצה אל חלון גדול (שממנו נשקף המנגל...) לדעתי זה פספוס גדול.
2. שוב נתחיל בהתחלה - הכניסה למתחם - האם באמת מתאים לכם להיכנס לבית בצמידות לפחי האשפה ? ובכלל לפילרים. מומלץ להסיט מערבה את השער, להרחיב אותו קצת (כאן הוא ברוחב דלת לחדר) ולייצר שביל גישה ברור אל הכניסה. עדיף ללכת עוד 2-3 מ. ולקבל שער וכניסה נעימה בלב גן פורח ולא בצמידות לפילר. הזזת השער תאפשר שתילת עצים/פרחים/מטפסים משני צידי השער. רחבת הכניסה מול הדלת היא "על הצד" . איכשהו המשקל שלה נוטה שמאלה, והקירות הבולטים לתוכה מחלקים אותה לחתיכות קטנות....בקיצור - לא יהיה נעים לעמוד שם כחבורה/משפחה מול קירות בולטים , חצי מול דלת וחצי מול חלון שרותים, וחלק למרגלות המדרגות....זה פשוט לא עובד טוב.
3. הישר מול הכניסה מקבלים את חלון השרותים. עולים במדרגות הישר אליו. רחבת הכניסה משתרעת תחתיו (למרות הקיר הקטן שכאילו מסתיר). עוד נדון בנחיצות השרותים הללו. מה שבטוח שבמצב הנוכחי זה לא טוב. אם כבר - הייתי מבטלת את הריצוף מול החלון ועושה שם גינונת/אדנית עם עץ וגינון, קודם כל להרחיק מבקרים מלהגיע בטעות לחלון, שנית לייצר הסתרה והעברת המבט מהחלון אל הצמחיה.
3. עכשיו ניכנס פנימה. נכנסים ממש לתוך המטבח. (שזה בסדרר אם זה מתאים לכם) אבל רחוק מאד מהסלון. זה לא צחוק - מדובר ב 15 מטר! פרושו של דבר שביושבכם בסלון כל פעם שמישהו מגיע אליכם יש לקום ולצאת למסע כדי לקבל את פניו. או כדי לראות מי בכלל בדלת. בעיני זה מאד לא נוח. גם מרחק הסלון מהמטבח - אם מישהו קם להכין קפה/כיבוד/ ארוחת ערב הוא מנותק לחלוטין משאר המשפחה שיושבת בסלון. נסו לחשוב על החיים שלכם עכשיו ולהבין איך זה ירגיש בקונסטלציה הזאת ואיזה השלכות יהיו לזה. גם מרחקי ההליכה פה עצומים בשביל בית.
לו אני במקומכם - הייתי מוותרת על החלל הגרנדיוזי של פינת האוכל (שגודלו זהה לסלון שלכם) ומעבירה אליו את הסלון ! כלומר מקרבת את הסלון אל הכניסה ובעיקר אל המטבח.
אם זה מצריך תכנון נוסף כדי למצוא מקום טוב לפינת אוכל פורמלית - אז זה מה שצריך.
4. שרותי אורחים. כשמדובר בבית עם קומות ברור למה צריך כאלו בקומת הכניסה. כשמדובר בבית בקומה אחת זה כבר פחות מובן מאליו. בבית הזה יש מרחב גדול שקרוב למרכז הבית שאפשר למקם בו שרותים - למה לתקוע אותם דוקא בכניסה, בתור קבלת הפנים של הבאים? אני הייתי מעבירה אותם למיקום אחר (למשל במיקום של חדר הכביסה) שהוא מספיק נגיש מהחלל המרכזי. זה היה יותר נעים למשתמשי השרותים, וחשוב לא פחות - היתה נפתרת כל המצוקה של איזור הכניסה.
זה מצריך עוד השקעה בפתרונות נכונים.
5. פינת המשפחה - אני מבינה שמדובר בפינת טלויזיה, נכון? זה נראה תכנון אלגנטי ויפה אבל פרקטית זה גרוע. למה? כי זה המעבר הראשי בין חדרי הילדים לחדר הרחצה שלהם ואל שאר חדרי הבית. כלומר - בין יושבי הספה שצופים לבין מסך הטלויזיה שמולם יעברו רוב דרי הבית הלוך ושוב. מעצבן ביותר!
התכנון השגוי הזה גם יצר מצב שגוי נוסף - מיקום הספה הרחיק את דלת הכניסה לחדר האמבטיה הרחק מחדרי הילדים והישר אל מול החלל הציבורי. כלומר ילד שצריך לשרותים או יוצא מהאמבט יוצר מול החלל הציבורי, עובר בתוך קו הראיה של צופי הטלויזיה, ושוב מול מבטי האורחים עד לפתח חדרו.
עם כל הכבוד לאלגנטיות - התכנון כאן לא נכון תפעולית, פוגע בפרטיות ובנוחות. אפשר להחליף בין חדר האמבט לכביסה. ו/או אפשר לתכנן אחרת את כל המתחם...
6. האם מתאים לכם שמחדר ההורים אין פרטיות? החלונות פונים לרחבבת הידיבה ולחצר העיקרית ושביל הגינה עובר צמוד אליהם גם מאחור. ואין ממש נוף ? האם לא היה עדיף לפתוח חלון גדול צפונה לאיזור פרטי יותר? ולמצוא למלתחה פתרון שונה.
ואם כבר מלתחה - לא כדאי שיהיה שביל מהבריכה אליה ?