חותמת שחורה...

botke

New member
חותמת שחורה...

היי כולם, לא כתבתי פה כבר מלא זמן למרות שאני עוקב בקנאות אחרי הפורום... אני צריך עיצה... חברה שלי ניסתה לקבל ויזת סטודנט מהארץ, זאת על פי מה שאמרו לה בקונסוליה הבריטית בארץ ( שכדאי לה לעשות הכל מהארץ) היה לה את כל המסמכים הדרושים ולמרות הכל היא קיבלה חותמת שחורה בדרכון. (ערעור על ויזת סטודנט לוקח חצי שנה לוקח חצי שנה) השאלה היא מה קורה במקרה והיא מוציאה דרכון חדש ומגיעה לאנגליה ומנסה להיכנס על בסיס תיירת שבאה לביקור? למישהו יש ניסיון או מידע בנושא? יש למישהו אולי רעיון אחר בשביל קבלת ויזה לאנגליה? תודה מראש

stevie1

New member
הסבר

לא ברור לי למה החתימו ב"חותמת שחורה" (מה זה אומר בכלל?) את הדרכון של חברה שלך, אני רק יכולה לשער שההוכחות שהיא הביאה בבקשה לויזת סטודנט לא היו מספיקות (היה לה מכתב מלימודים? הרבה כסף בחשבון בנק?). השערתי היא (וזו השערה בלבד) שהיא יכולה להוציא דרכון חדש ובעקרון אני לא חושבת שיעשו לה בעיות בכניסה אבל אל תתפוס אותי במילה. השאלה היא מה היא תעשה כאן בתור תיירת? תעבוד בעבודה לא חוקית? כי אם יתפסו אותה היא תגורש ויאסר עליה להכנס שוב. לא הייתי ממליצה להסתבך עם ההגירה כאן כי די מתחילים להקשיח את החוקים ואכיפתם.

מה זה חותמת שחורה?

אני לא מומחה לענייני גירוש וסירוב אבל זה נראה לי די אידיוטי אם רק החתימו את הדרכון שלה בלי לרשום גם משהו במחשב. בטוח שהיא לא המציאה את הגלגל ולספר במשרד הפנים "איבדתי את הדרכון" זה הסיפור הכי ישן שיש. נראה לי הסתכנות מיותרת שהיא תגיע לאנגליה ושם תעצור אותה המשטרה בגלל נסיון לרמות את משרד ההגירה.

botke

New member
המשך

תראה גם אני לא יודע בדיוק מה זה החותמת הזאת כי לא ראיתי אותה, אני פה והיא שם...אבל בגדול יש חותמת של הקונסוליה הבריטית בארץ ותאריך כתוב בעט.. אבל אנשים סיפרו לי שזה פשוט והם בדרך כלל לא עולים על זה שהיא כשהיא נכנסת בתור תיירת...לגבי עבודה אני אפילו לא חושב על זה, קודם כל שתהיה פה ואחר כך נחשוב על זה... חוץ מזה, אני לא מבין את זה כל כך אבל, אם נשללה ממנה הזכות להיות סטודנטים באנגליה, זה אומר שהיא גם לא יכולה לבקר מה הקטע? והיא תמיד יכולה להגיד שהיא באה רק לביקור או משהו ולשחק אותה תמימה... ללא יודע זה הלם גמור בשבילי..הם פשוט ביטלו לה את הכל בלי בכלל להתייחס למה שהיה לה להגיד.

kjellqvist

New member
maby this is gonna help you

אם אני לא טועה יש מיספר אפשרויות לעקוף את בדיקת הדרכון בכניסתה למדינה,קח בחשבון שזה לא מי יודע מה פשוט אבל יש מצב שזה אפשרי בהחלט........אחת האפשרויות היא לינחות במדינה קרובה ומישם דרך היבשה או הים להיכנס....כמו ליקנות כרטיס רכבת שניקרא inter rail שאותו ניתן לירכוש כל תחנת רכבת מרכזית באירופה,ישנה כמובן גם האיפשרות להישתמש באחד שירותי המעבורות מהולנד צרפת או דנמרק......אגב בטיסות פנים בתוך אירופה לרוב לא כוללות בדיקת דרכונים.....ואני אומר לך את זה מנסיון אישי......אם היא תיקח טיסה ברייאן איר ,בוא נגיד ממלמו שבשוודיה,היא תינחת בשדה תעופה קטן מאד מחוץ לונדון ועד כמה שאני זוכר לא מיתבצעת שם בדיקה.......everything is possible my friend ,hope she gonna make it

בריטניה היא אי

קצת קשה להיכנס דרך היבשה... כל שאר הדרכים (יורוסטאר, שדות תעופה וכו) מכוסות.

womanandl

New member
הם בודקים!

טסתי עם רייאן איר הם בודקן לי את הדרכון ושאלו אותי שאלות. (טסתי מגרמניה)

sela v

New member
אני חושב

שהדרך היחידה להכנס בלי בדיקה, היא לטוס לדבלין מאירופה, משם לעבור לצפון אירלנד ומשם לטוס לבריטניה, אבל מכיוון שלא עברתי מאירלנד לצפון אירלנד אני לא בטוח אם יש בדיקה של דרכונים שם.

גם לי יש חותמת שחורה וכתוב בעט

קוראים לחותמת שלי אשרת שהייה. יכול להיות שבעצם אישרו לה את הלימודים? בכל מקרה, אני לא הייתי לוקח את הסיכון. אתה לא רואה AIRPORT לפעמים (כן לפעמים כשחוזרים מהפאב אין מה לראות חוץ מזה). בשורה התחתונה, אם יתפסו אותה אז יחתימו לה את הדרכון באדום (גירוש) ועם זה הרבה יותר קשה להתמודד

stevie1

New member
תקשיב טוב

אולי תבקש ממנה להגיד או לשלוח לך במייל בדיוק מה כתבו לה בדרכון - מה כתוב על החותמת, תכתוב לנו כאן ואני "אפענח" את זה עבורך, או קיי? ככה תדע בדיוק מה, למה וכמה. דבר שני, זה דווקא כן מאוד חשוב מה היא מתכוונת לעשות כאן? היא באה לשבת בבית? אתה יודע ששואלים את זה בשדה תעופה ויכול להיות מאוד שירצו לראות כרטיס טיסה חזרה. ולמי שאמר למטה שלא בודקים דרכונים - אין כזה דבר! בכל נמל, תעופה או ים בודקים דרכונים לזרים. ביציאה לא, בכניסה כן. בנמל תעופה שהוא הביניים של טיסת המשך לא בודקים כי אתה בעצם לא נכנס לגבולות המדינה (כאילו). רדגאסט צודק, תאמין לי שאתם לא רוצים להסתבך עם גירוש וכו' אז לא כדאי להתחכם.

uga chaka

New member
לא תמיד בודקים

לפני כ5 חודשים נחתתי במלגה שבספרד. דרכוני לא הוחתם כליל.

stevie1

New member
היא נוסעת לספרד?

לא! גם כשאני הייתי בספרד בקושי עשה טובה הפקיד שהסתכל בדרכון ונפנף אותי ולא החתימו שום כלום. זה לא ככה בבריטניה ואין להסיק ממדינה אחת על אחרת. בבריטניה תמיד בודקים. אני כבר שנים גרה כאן ונוסעת לכל מיני מקומות ותמיד בדקו לי והייתי צריכה למלא את הפתק אפילו שיש לי תושבות.

נכון

אין מצב שבבריטניה לא בודקים. אפילו שנכנסתי ויצאתי כ"כ הרבה פעמים שאני מכיר את הפקידים בטרמינל הם תמיד בודקים ותמיד בודקים גם במחשב את השם.

forglemmigej

New member
יש דבר שקוראים לו Schengen

מין שיתוף פעולה בין מספר מדינות באירופה, שלא צריך להציג דרכון בכניסה .אבל אנגליה לא נמנית עם ההסכם הזה ,ולכן צריך להציג דרכון. גם לי יש חותמת שחורה מהפעם האחרונה שביקרתי בממלכה המאוחדת, ורשום שם אישור שהיה לשש חודשים. אגב אם חברתך סטודנתית, אני חושבת שהיא צריכה להרשם קודם לאיזה אוניברסיטה ,ואחרי שתתקבל, לבקש את הויזת סטודנט .לא סתם חפיף .אולי בגלל זה היא נפסלה?

botke

New member
ככה:

sorry, no hebrew at work... this is what was written and stamped: it's in a little black square U.K the date of the interview. a line with a pen between the UK ant TLV TEL-AVIV and the consol only said he dosent accept her request to enter as a student, the clerk at the fron desk there told her she cannot enter britain...

stevie1

New member
ממש תמוהה

כי זה בעצם לא אומר שומדבר. הכי טוב לנג'ס להם עוד קצת ולבקש הסבר, למה נדחיתה הבקשה ומה אומרת החותמת. מצטערת אבל זה ממש לא ברור.

womanandl

New member
במקום לנחש לא יותר

פשוט לשאול את הקונסליה את כל השאלות שאתה שואל פה?

botke

New member
במקום להעביר ביקורת

לא עדיך לקרוא את השאלות שלי בשרשור? אם את/ה לא מעונינים לעזור , לא צריך אבל אני מכיר את חוקי המשחק וכבר עשיתי את כל הדברים האלה. חוץ מזה תחשוב על זה, מה היא תתקשר לקונסוליה, תגיד להם שהם נתנו לה חותמת שחורה ומה יקרה אם היא תוציא דרכון חדש?

womanandl

New member
לא!שתשאל מה הסיבה קיבלה חותמת

שחורה ואיך ניתן לשנות את זה. לא היה בכוונתי להעביר ביקורת כוונתי הייתה לעזור. בהצלחה.

למעלה