חותמת שחורה, גרמניה

psychodad2003

New member
חותמת שחורה, גרמניה

בינואר השנה קיבלתי חותמת שחורה בגרמניה, לאחר טיול ועבודה שארכו קצת מעל המותר. על פי מה שהבנתי מהשוטרים הגרמנים, אני לא יכול להיכנס ל-גרמניה- למשך שנה, אלא אם אני מפקיד 25 יורו לחשבון בנק מסוים שהם נתנו לי במסמכים שלהם, כמו כן שילמתי קנס 150 יורו על השהות הממושכת וחותמת שחורה כמובן (ובכלל לא הייתי בגרמניה, זו הייתה רק טיסת מעבר בין שבדיה לישראל). האם משהו כזה נשמע לכם הגיוני? כלומר, האם אני לא יכול להכנס רק לגרמניה? מישהו שמע על זה פעם?! תודה מראש.

Lia78

New member
הכי טוב לשאול בשגרירות גרמניה

שם תקבל את התשובה הכי מהימנה. והסיבה שנתנו לך את החותמת בגרמניה, היא כי משם יצאת מגבולות האיחוד האירופי.

tevel389

New member
מאוד הגיוני!

כאשר אתה נכנס לאירופה מרבית מדינות אירופה חתומות על אמנה שקוראים לה אמנת שנגן (חוץ מכמה ובדדים, וכאלה שיכנסו בקרוב וכאלה שבזמן הקרוב לא יכנסו בכלל - אנגליה ואירלנד) האמנה הזאת מה שהיא אומרת זה, (לצורך הדוגמא) כאשר אתה נכנס לצרפת אתה מקבל ויזה ל3 חודשים שתקפה על כל המדינות שכלולות באמנה, זאת אומרת שאם היית חודש בצרפת זה אומר שבשוודיה אתה תוכל לשהות רק חודשיים. ככה כאשר אתה מגיע למדינות באירופה אתה לא מקבל ויזה פרטנית של כל מדינה, אתה מקבל ויזה אחת במדינה בה נכנסת שהיא מכסה את שאר המדינות שכלולות באמנה, בשורה תחתונה אסור לך לשהות באירופה (בכל אירופה, חוץ אולי מכמה בודדות שלא כלולות בהסכם) מעבר ל3 חודשים. ככה שאם היית בשוודיה חצי שנה וטסת לגרמניה וממנה יצאת, זה אומר שעברת על החוק הגרמני בדיוק כמו שעברת על החוק השוודי. קיצר מוצדק, ומאוד הגיוני. אני כמעט בטוח ב99.99999 אחוז שלא תוכל להכנס לשום מדינה באירופה בשנה הקרובה... חוץ מכמה בודדים כמו שציינתי (אתה כן יכול ללכת לאנגליה ולאירלנד, ולעוד כמה שלא יודע אילו מדינות)

שאלה בקשר למקרה

אם זה המצב, ואני מתכנן טיול באירופה של חצי שנה, האם יעזור אחרי שלושה חודשים לעבור למדינה כמו בריטניה או רוסיה ואז לחזור? כמה זמן צריך לא להיות באיחוד האירופי כדי לקבל שוב ויזה לשלושה חודשים?

sharon2626

New member
תשובה

אני חושבת שמותר לך לשהות באירופה שלושה חודשים כל חצי שנה.

dudy1979

New member
שאלת תם

למה לא לנסות להוציא ויזת תייר לטווח יותר ארוך? לדעתי, שווה לפנות לשגרירות אחת המדינות שאתה מתכוון לשהות בהן ולברר על אופציה כזו.

אשנתי

New member
למיטב ידיעתי

אנגליה חתומה על אמנת שנגן, הם פשוט לא בגוש הארו ויש להם הסתייגויות על האמנה...

למעלה