חותמת על כלי כסף.

powo

New member
אחת מהערים היפות באנגליה

ואני לא כל כך אוביקטיבי

ז ק ו

New member
Well

יתכן שהציפוי הפנימי נועדלהגן על הכלי העשוי ממתכת רכה, מהמכות של גבישי הסוכר, ובנוסף גם היוה "קיר" קשה לריסוק גבישי הסוכר.

טל535

New member
רעיון מעניין זקן אבל זו לא הסיבה כנראה

לפחות לא הסיבה העיקרית לציפוי הבקליט.
זה נעשה גם לכלי מטבח אחרים ולא רק לכלי הסוכר הזה.
נראה לי שסיבה אפשרית היא בכדי למנוע קורוזיה ירוקה בכלי הפנימי של הכסף. משהו שמאד נפוץ בכלי מטבח.
אפשר לראות קישור על הפטנט כאן.. http://worldwide.espacenet.com/publ...t.com&locale=en_EP&CC=GB&NR=325841A&KC=A&ND=4

טל535

New member
ועוד איך כן מוריק!!! תבדוק כלי כסף ישנים

ותראה שזה קורה הרבה.
יש הבדל בין השחרת פטינה לקורוזיה ירוקה

טל535

New member
אגב הקורוזיה הירוקה בכלי אחסון של אוכל

מכסף נוצר בעיקר ממה שאני יודע מהמלחים שחודרים לתוך הכלי (זה מאד בולט דווקא במלחיות מכסף).

ז ק ו

New member
משחיר; מוריק; זה רק עינין של ירידה לפרטים

של מרכיבי נשוא הדיון: אתה רואה את הכלי ככלי כסף ועליו קורוזיה ירוקה. למעשה לקורוזיה הירוקה אין כל זיקה למתכת הכסף. היא "מתישבת" רק על מרכיב הנחושת שבכלי.

וזה כתוב גם בהסבר שבקישור : The green is actually corrosion of the copper which exists in the silver alloy of the sterling silver

ז ק ו

New member
זה היה נכון בעבר עד שביבי

התיר החזקת דולרים באופן חפשי. עד אז הכסף באמת היה שחור. כיום כשיש היתר הכסף הזה כבר יכול להיות ירוק.

ז ק ו

New member
מענין למה דוקה חומר פלסטי, ולא

מתכת אחרת. גביעים ליין למשל מצפים מבפנים בחומר מתכתי צהוב. אולי כסף עם תכולה מסוימת של זהב?
אני מניח שצ'י יוכל להרחיב בנושא

טל535

New member
אם אני לא טועה הזהב שמצפים בו את גביעי

הקידוש, זה בגלל הטעם המתכתי מאד שיש לכסף.
אני חושב שציפוי בקליט יותר נועד לכלים שיועדו להחזיק בתוכם מאכלים לאורך זמן ושיכולים לגרום לקורוזיה ירוקה.
אבל זו רק השערה לא מבוססת שלי כמובן...

היין גורם לכסף להשחיר.ולכן מצפים בזהב.

ציפוי זהב הוא ממש דק. מי שטייל במזרח קנה דפי זהב
להדביק על בודהה..
מעולם לא ראיתי ירוקת על כסף על נחושת כן (פטינה)
צ'י

powo

New member
עד כמה שאני יודע

כלים באחוזים נמוכים של כסף. יכולים לקבל קורוזיה ירוקה.ולגבי הבקליט.בדרך כלל בכלים לשימוש במלח היו משתמשים בזכוכית.וןיכול להיות שבשנות השלושים כאשר נכנס הבקליט הוא החליף את הזכוכית.

נדיר למצוא את החלק המדפן במילחיות.

כמו שאמר אברהם היו זכוכית (לרוב כחולה)היום זה חומר פלסטי.
שאינו שביר.

צ'י

טל535

New member
מעניין בקשר לזכוכית.. תמיד חשבתי שזה נועד רק

ליופי.
אבל עכשיו אחרי כל מה קראתי זה באמת כנראה קשור לרגישות של כלי כסף (בעצם הנחושת שבם) למלח. ובאמת הגיוני שככל שהסגסוגת של הכסף נמוכה יותר כך הסיכוי לראות קורוזיה ירוקה עולה (זה יכול להבנתי לקרות במידה מועטת יותר גם בכסף גבוה יותר, הכל תלוי כמובן ברמת החשיפה שהיתה למלחים).

למעלה