חותמת סביבון

rachelea

New member
חותמת סביבון

מצאתי מעטפה עם חותמת ובה סביבון. נראה לי שלחותמת הסביבון אין חשיבות בולאית מיוחדת. מה דעתכם? כוונתי לחותמת המוטבעת באמצע המעטפה, האומרת: תחנת סביבון (dreidel station) ואשינגטון 20066, 8 לאוקטובר 1999 (אין הכוונה לתווית שמשמאל ובה שלושה סביבונים). משום מה נראה לי שניסו לדחוס ולהעמיס במעטפה אחת כמה שיותר. אשמח לשמוע דעתם של המומחים.

doroni10

New member
זו מעטפת יום ראשון של הבול האמריקאי

אולם החותמת נראית כחותמת פרטית (התחתונה). אולי נסי לברר מאין הגיעה המעטפה- ומי החתים אותה בחותמת זו... דורון,

rachelea

New member
חותמת פרטית? מה זה? מה משמעותה?

חותמת "יום ראשון" הרשמית והידועה לי היא מ-1996 (כד ומצידיו דגלי ישראל וארה"ב). החותמת השניה, עליה שאלתי, הוספה והוטבעה לאחר שלוש שנים (!) ב-1999. המעטפה לא נשלחה כלל ועושה רושם שמישהו הדביק בול חנוכה נוסף ב-1999 החתים באותה חותמת פרטית והחליט לעשות על המעטפה כסף 10.95$). לכן, בטרם אשים כספי על קרן הצבי, ברצוני לדעת אם יש למעטפה כזו ערך בולאי.

lubia

New member
זו כנראה חותמת דוארית

ולא פרטית. כנראה שבחנוכה 99 הבול הופיע מחדש בארה"ב עם עריך של 33 סנט, ואז גם נעשה שימוש בחותמת הזו. מבחינה עיצובית - יש הרבה חותמות אמריקאיות בסגנון הזה מהשנים האחרונות (אבל זו יפה במיוחד). מה שלדעתי מאוד מענין במעטפה זה שתי החותמות האחרות, שהן מאותו יום, אבל אחת בירושלים ואחת בוושינגטון! איך הצליחו להחתים אותה מעטפה באותו יום בשני מקומות כל כך רחוקים? נניח שבירושלים המעטפה הוחתמה ב-8:00 בבוקר בדיוק. משם מיהרה המעטפה לנתב"ג ועלתה על הטיסה לניו-יורק. נניח שבדיוק ב-10 בבוקר היתה טיסה ישירה. הנחיתה בניו-יורק היתה ב-3 אחה"צ, ומשם צריך עוד לטוס לוושינגטון ולהגיע לפני 6 - מועד סגירת סניף הדואר. קשה להאמין שיש מעטפות כל כך זריזות... במילים אחרות, מישהו שכנע את פקיד הדואר בארץ או בחו"ל להוסיף חותמת עם תאריך מזויף, כדי לקבל מעטפת מזכרת יפה שכזו.

lubia

New member
להבהרת דעתי

מבחינה בולאית אין למעטפה ערך של ממש. כמו שציינת היא לא הלכה בדואר, ומי שהכין אותה רצה "לדחוס" כמה שיותר. אני הייתי מעדיף את כל אחד משלושת האלמנטים על מעטפה נפרדת. וחוץ מזה שאלה טפשית: את הבול הישראלי משנת 75 עם הציור של אופנהיים יש לך? לדעתי זה הבול היחיד בעולם שיש בו גם סביבון וגם שחמט.

rachelea

New member
"חנוכה" של מוריץ אופנהיים

אכן, כן. יש לי את הבול. נראה שאין עוד בול משולב עם סביבון ושחמט. והאמת, אני עדיין מסופקת אם יש סביבון בציור, למרות שכולם טוענים שהם רואים אותו בציור (הרי איך אפשר, ציור חנוכה ללא סביבון?).

lubia

New member
יש סביבון

יש לי דף מזכרת שבו הציור גדול הרבה יותר, וכך אשפר לראות. חוץ מזה, הציור קיים במוזיאון ישראל, ובמציאות הוא נראה מרשים מאוד.

rachelea

New member
"חנוכה" של אופנהיים במוזיאון ישראל

ראיתי את הציור במוזיאון ובחנתי אותו היטב. קשה היה לי להבחין שאכן מדובר בסביבון. לאלה שתמהים על מה מדובר, הרי תמונת בול הציור הנמצא במוזיאון. מישהו יכול לשער על סמך התמונה הזו היכן הסביבון?

elcool

New member
לא רואים פה פרטים...

אבל אני משער שאו על השולחן, או על הרצפה ליד הילדים

תמיר1991

New member
רחל -

לעניות דעתי את צריכה לוותר על המעטפה. משום מה היא נראית לי לא תקנית ולא "טהורה". אל תשאלי אותי למה, אני ממש לאיודע להסביר... בכל אופן, את תקבלי במפגש בשוק הפשפשים את קטלוג החותמות, לתקופת זמן בלתי מוגבלת. תמיר.

זו חותמת דואר לכל דבר.

המספר 200006 (או דומה לזה) המופיע על החותמת הוא מספר סניף הדואר המחתים. נהוג מאוד בארה"ב להכין חותמות ארוע מקומיות, לימים ספורים או אפילו ליום אחד - מזמינים אותן מהדואר, לציון ארוע מקומי. זה כנראה לא מאוד יקר, כי אני מכיר כאלו לציון ארועים ממש לא גדולים. בכל אופן, המילה station מופיעה הרבה, זה מן מונח אמריקי כזה. השאלה שהעלה יורם לגבי זריזותה של המעטפה מעלה בי את החשש שהיא הוחתמה מבעוד מועד בחותמת האמריקאית, הוטסה לישראל והוחתמה כאן ביום הנכון. להיפך קשה לי להאמין שזה היה עובד. מכל מקום, מעטפה נחמדה וחביבה, ומכיוון שאינך מחפשת ערך בולאי לצורך הצגתה בתערוכת בולים, אלא את הסביבון שעליה - קני אותה ללא היסוס.

טל ענבר

New member
שת"פ חותמות אמריקה-ישראל

יש לי מעטפה עם חותמת ליום שיגור הקולומביה (16.1.2003) - עם חותמת מישראל ומקייפ קנדי מאותו היום. החותמת המיוחדת של ישראל היא מסניף הדואר בנתב"ג.

דובושכ

New member
דף מזכרת חנוכה

כפי שניתן לראות על דף המזכרת חותמת דואר מישראל ומארה"ב - שתיהן מאותו יום22.10.96 כמו על המעטפה שסרקת לכאן

איזה דף מזכרת יפה!

ורחל חייבת שיהיה לה כזה באוסף, בגלל הסביבונים מכסף המקסימים. שמתם לב אילו חותמות יום ראשון מושקעות יש בארץ, ואיזה סתמיות בארה"ב? ולגבי המעטפה שרחל הראתה - נראה לי שהייתי קונה אותה, כי מה שחשוב לך, רחל, הוא הסביבון, ולאו דווקא הערך הבולאי של המעטפה, כמו שכתב אבא של נעם. מצד שני, תלוי מה המחיר - 10$ (לא כולל משלוח?) נראה לי קצת יקר, אבל אולי זו רק אני.

lubia

New member
נהדר!

באמת גליון יפהפה! לגבי החותמות האמריקאיות: יש חותמות נהדרות בארה"ב, ורק את חותמוחת היום הראשון הם עושים סתמיות שכאלה. צריך לזכור שבארה"ב מאוד נהוג לאסוף מעטפות יום ראשון עם איור צד מושקע, ומאוד חשוב לאמריקאים שיהיה כתוב באותיות קידוש לבנה שזהו היום הראשון (בחותמת הישראלית זה לא כתוב). ושתי שאלות: 1. מדוע התעריפים כל כך שונים? אם בארה"ב זה בול למשלוח דואר רגיל פנימי, אז למה בארץ זה תעריף מיוחד? 2. מדוע הבולים יצאו חודשיים לפני חנוכה?

דובושכ

New member
תעריפי בולים

הבול הישראלי יצא בערך של משלוח מכתב רגיל לארה"ב בדואר אויר באותו זמן (1996) וזה דוקא הגיוני, בהתחשב בעובדה שזאת הנפקה משותפת של בול "זהה" עם ארה"ב. (וההתענינות הגדולה של יהודים שם (ולא רק אספנים). מצד ארה"ב, הם מרבים להוציא כל הזמן בולי זכרון (commemoratives) בערך של מכתב רגיל בתוך ארה"ב ורק לעיתים נדירות יותר הם מכינים בולים עם ערך מתאים למשלוח מכתבים לרחבי העולם. שימו לב שבול הסביבון בארה"ב כבר 3 פעמים נוספות יצא בערכים "מתוקנים" של דמי משלוח באר"ב -33 סנט -34 סנט ן-37 סנט. לגבי יציאת הכולים לפני חנוכה- יש בזה הגיון : כדי שאנשים יספיקו להקדים ולשלוח אגרות ברכה לחג. כך גם בולי חג המולד יוצאים הרבה לפני הקריסמס (24 לדצמבר)/

lubia

New member
תודה!

תשובה מאלפת! היש שאלה שתשאר ללא תשובה בפורום הזה?!

rachelea

New member
דף המזכרת

כמובן שיש לי אותו, איך אפשר שלא? לגבי החותמות - הישראלית והאמריקנית - יש לי השערה. לדעתי מכינים מראש כמות מוגבלת המוחתמת בשתי החותמות. "הסידור" נעשה כנראה למנויים כאן ושם ולעוד כמה. לא סביר בעיני שיטיסו במיוחד מעטפות, גליונות, גליון מזכרת וכו'. הכמות של פריטים אלה בשוק די רבה.

למעלה