חותמות דואר ישנות

naveh151

New member
חותמות דואר ישנות

בין כמה דברים שקיבלתי קיבלתי שקית ובה בערך 300 מעטפות של דואר ישראל.
על כל המעטפות כמובן יש חותמות של הדואר , אך החותמות הם של אירועים מיוחדים משנים קודמות. כל החותמות נעות בין השנים 1960 ל 1955.

שאלתי היא כזאת : האם יש איסוף של חותמות כאלו?
האם יש ערך לחותמות אלו?

* עם המעטפות צורף דף של השירות הבולאי שבו מפורטת הזמנה של 21 חותמות דואר שונות משנת 1960 ( תמונות אני יוכל לשלוח במייל כאן הקבצים גדולים מידי ).

תודה לכל מי שיוכל לעזור , ניתן לפנות אליי גם במייל במידה ואתה אספן המעוניין בפריטים אלו או רוצה לשתף אותי במידע עליהם [email protected]

הנומן

New member
אוקיי, הנה הדרך הפשוטה להקטין תמונה

הדרך הפשוטה ביותר להקטין נפח של תמונה ללא שימוש בתוכנות מיוחדות היא כלהלן:

אני מצרף תמונה מהמחשב שלי (עשיתי צילום מסך) מאוד גדולה שנפחה מעל 2Mb ואי אפשר להעלות אותה בפורום. במסך אתה רואה בקושי 20% מהתמונה.

הנומן

New member
השלב הבא

בשלב הבא אתה לוחץ על הלשונית Image ובתיבה שתפתח לך יש ללחוץ על Strech/Skew ואז תפתח עוד תיבה אותה אראה בהודעה הבאה.

הנומן

New member
הקטנת התמונה בתיבה שתפתח

לאחר שלחצת על Strech/Skew תפתח תיבה כמו שאתה רואה בתמונה המצורפת. בתוך התיבה יש שני מלבנים Horizontal ו-Vertical. במלבנים אלו אתה יכול לרשום את האחוז של גודל התמונה הרצויה לאחר ההקטנה למשל 25% (אם התמונה לא כל כך גדולה אפשר להקטין ל-80% או 50% וכך הלאה). לאחר רישום האחוזים יש ללחוץ OK.

הנומן

New member
זהו, התמונה הוקטנה וגם נפחה

לאחר לחיצה על OK התמונה תוקטן לגודל שביקשת, בדוגמא שהעלתי היא תוקטן לגודל 25%. גם נפחה יקטן מאוד והתמונה החדשה היא עם נפח 170Kb, נפח קטן שניתן בקלות להעלות לפורום. כל שנותר הוא לשמור את התמונה.

תנסה אצלך ותוכל להעלות תמונות לפורום בקלות.

ז ק ו

New member
לפי הצילום הקודם; התמונה הוקטנה ל-

6.25% . דהיינו 25%*25% כי הקטנת בשני הממדים.

הנומן

New member
אחוזים

כמובן שאתה צודק. אני מקטין את התמונה בד"כ לנפח שיהיה קטן מ-2Mb כך שאוכל להעלות אותה לפורום וגם שתהיה מספיק גדולה וברורה.

למעלה