חותם

masorti

New member
מה שאתה אומר הוא...

שהנשים האלה לא יודעות מה טוב בשבילן, ואתה הוא שתכפה עליהן את ערכי הדמוקרטיה (קרי: הנורמות שאתה מאמין בהן) הר כגיגית. במה אתה בדיוק שונה מרב חרדי קיצוני או מאייתוללה איראני שרוצה לכפות על מדינתו את ההלכה/השריעה הר כגיגית? גם הוא טוען שהחילונים לא יודעים מה טוב בשבילם, וגם הוא רוצה להציל אותם מעצמם ולתת להם מה שלתפישתו הוא עתיד טוב יותר. כפי שאתה יכול לנמק באריכות מדוע ריבוי נשים גורם להשפלה וכו' ולכן פוגע בנשים, כך אחמדינג'ד יסביר לך באריכות מדוע חיים חילוניים ימנעו ממך את גן העדן בעולם הבא ואף יביאו עליך (ועל כולם) את זעמו של אללה. דרך אגב... זה בדיוק - אבל בדיוק - היה קו המחשבה של אבות הקומוניזם כשדיברו על "דיקטטורה של הפרולטריון". גם הם, כמוך, הסבירו שהעם לא מבין מה טוב לו ולכן יש לכפות עליו בכוח את המשטר החדש עד שיתחנך ויבין.

על זה בדיוק היה מאמרה של אבירמה

גולן. הגישה הפוסט-מודרניסטית, רב תרבותית, טוענת אמנם שאין כל עדיפות , לכל תרבות וכי ה"שיח" של האיסלם הפנדמנטליסטי אינו טוב יותר או גרוע יותר משיח הדמוקרטי. לפי הרעיון הזה , שדוגלים בו ה"שמאלנים החדשים" צריכה מדינה כמו אנגליה למשל להתיר בתוכה מערכת חינוך מקבילה, מוסלמית פנדמנטליסטית, צריכה לקבל את מנהגיה של כל דת וקבוצה ולאפשר למשל ( כפי שטען חלק מהשמאל מהסוג הזה בלהט לאחרונה) להתיר לנהג מונית מוסלמי לסרב לקחת עוורת עם כלבת נחיה משום שבמושגים שלו הכלב היא חיה טמאה. אני מקבל את הגישה הזו במונחים בין מדינתיים. על עו דמשטר הטאליבן , למשל, לא היה איום טרור על העולם, לא היה צריך להפילו, אולם בתוך מדינה , רשאי ואף חייב משטר דמוקרטי הדוגל בזכויות אדם , לכפות את האפשרות לשמור על זכויות אלה - שכר מינימום, גם אם עובד מסכים לקבל פחות, איסור מילת נשים, איסור ריבוי נשים, ואיסור אפליה או קיפוח, גם אם הם נעשים בשם דת. בוודאי הבנת, מסורתי יקר, שאינני מדבר על כפיית משטר ודיקטטורה של הפרולטריון. אני כן מדבר על קביעת חוקה שקשה מאד לשנותה, שתמנע למשל החלפת המשטר הדמוקרטי במשטר פנדמנטליסטי דתי, גם אם הדבר יוחלט בבחירות. מי שחזה את העניין בצורה הטובה ביותר היה מוסטפה כמאל אתא טורק שידע, שאומה מוסלמית תבחר, אם ינתן הדבר בידה, באופן דמוקרטי , שלטון שיהיה דתי ואנטי דמוקרטי וינסה לבטל את הרפורמות הליברליות. לכן הספיק שראש ממשלה מוסלמי רצה לאפשר בתי ספר דתיים כחלופה במימון המדינה, כדי שיודח בידי הצבא, כפי שהחוקה מחייבת אותו לעשות.

אלי ו.

New member
הטיעון של אבירמה גולן בעייתי

גם בעיני מילת נשים היא דבר נוראי אבל אני יודע שיש כאלה הרואים גם בברית מילה דבר נוראי וישמחו לאסור על כך. אני מסתכל על ארה"ב למשל שאינה מאפשרת חינוך דתי במימון המדינה ורואה אנשים דתיים שצריכים להוציא חלקים נכבדים מהכנסתם כדי לאפשר לילדיהם את החינוך שהם מעונינים בו ורואה בכך עיוות נוראי. מדוע אזרחים שכבר שילמו מיסים לחינוך צריכים לשלם באופן פרטי על חינוך ילדיהם? יש לי חברים שמוציאים 30-40 אלף דולאר בשנה על חינוך ילדיהם בבתי ספר יהודים. חברים אחרים שיש להם ילד שזקוק לחינוך מיוחד מוציאים 24,000 דולאר בשנה רק על החינוך של הילד הזה בבי"ס יהודי פרטי. לאדם דתי הרעיון לשלוח את ילדו לבי"ס חילוני אינו אופציה. הדבר הגרוע ביותר בתפיסה של אבירמה גולן ובחוקה הוא הפחד מ"עריצות ההמון", החשש מהדמוקרטיה. הרעיון הוא "אנחנו נאורים ואתם לא ולכן למרות שאנו אולי מיעוט נכפה עליכם את הערכים שלנו". אני רואה את החלום על חוקה כלא יותר מחשש מדמוקרטיה.

טופז2

New member
אבל

אי אפשר בלעדיהן
(התבקש כ"כ להגיד)

טופז2

New member
כנראה שהוא

היה מאד גרוע
לא זכה אף לחצי השני של האימרה ההיא .

למעלה