חוששת

חוששת../images/Emo4.gif

מסופר פה על אישה (אני במקרה) שצולמתי בהסכמה תמונות עירום/אירוטיות וקטעים קטנים בוידיאו. אך קיבלתי הבטחה שלא "יפיצו" את זה בין החברים או ברשת בכלל.. אך בליבי חשש גדול ביותר ואי אמון באותו אדם. מה קורה אם באמת מפרסמים באי הסכמתי את תמונותיי ברחביי הרשת? האם יש אפשרות לנקוט בצעדים מסויימים? איזה הוכחות אני צריכה להביא או לעשות במקרה ואני נוקטת בצעדים שבמקרה וההבטחה אינה מתקיימת? אני לא ממש מבינה בנושא
ואני מאוד אשמח לעזרה ממכם.

שאלה..

מדוע הצטלמת או הסכמת להצטלם אם לא סמכת על הבן אדם. אני בטוח שניתן לעשות דבר מה לגבי זה. אם הוא הבטיח לך זאת, זה מעין חוזה בעל פה. אז זה קביל. בכל מקרה, תנסי לברר בפורום משפטים. בהצלחה.

אסור לפרסם תמונות ללא אישור

אבל אל תצפי שיעשו משהו במידה והתמונות יפורסמו. את כמובן יכולה להגיש תלונה במשטרה ולבקש מבעלי האתר שיסירו את תמונותיך, מעבר לזה פשוט להתפלל שזה לא יקרה. המשטרה לא עושה כלום.
זאת הסיבה שכאן אסור לפרסם תמונות שאינן מטושטשות. אף פעם אי אפשר לדעת שמי שהעלה את התמונות זה אכן הוא או קיבל אישור.

לדעתי זה מקרה אבוד

גם אם תגלי שתמונותייך הופצו ברשת יהיה קשה מאוד להוכיח שזה הוא, כיוון שבעיקרון אם את מחזיקה את התמונות על הדיסק הקשיח ייתכן שהאקר חובב יחדור אליו וישלוף אותן משם, וגם אם את נזהרת לכי תוכיחי שבשום שלב הם לא היו נגישים להאקר. חשוב מאוד אם את כבר מצטלמת בעירום או מקיימת יחסי מין שהעותקים היחידים של הקבצים יהיו במקום לא גלוי בביתך ולא על הדיסק הקשיח אלא על CD, Disk on key ואמצעים נתיקים אחרים. אם את מכניסה את המדיה למחשב לצפיה עדיף שתנתקי את הקשר לאינטרנט לפני. גם אם נניח שהתמונות כבר הופצו - מה זה כבר יעזור שתתלונני במשטרה או שתתבעי אותו? את זה שכולם ראו זה כבר לא ישנה.

למעלה