חוששת ממחר

אופטי88

New member
בסוף אני חולה ונשארת בבית

החלטתי לחכות ליום ראשון. בניגוד לפעם הקודמת שהיה חשש להריון חוץ רחמי כאן אין סכנה, אז אחכה בסבלנות אין ברירה.
אני גם חושבת שהרופא שלי במילא לא עובד היום.

אופטי88

New member
טוב, אז הלכתי לרופא...

הוא חושב שהוא רואה דופק אבל הוא לא בטוח כי זה גם לא מתאים לשבוע שלי. והוא רוצה שאני אלך אליו ביום שלישי לבית חולים כרמל ושם הוא יראה אותי עם אולטרסאונד יותר מתקדם.
כלומר חשוב לו שרופא יראה אותי עם אולטרסאונד ולא טכנאית (למרות שלדעתי דווקא טכנאיות זה המומחיות שלהם...).
הוא אומר שזה סימן טוב שיש שק חלמון עם מבנה תקין, אבל שהוא מצפה לראות דופק.
בכלל לא התייחס להכפלה, אמר שאין מה להתייחס בבטאות כאלו.
ולגבי הציסטות הוא פחות היה מודאג, אמר שראה כבר עוברים מוצלחים ממראה אולטרסאונד כזה, וגם היה נראה לו שזה שהמיקום שלהם לא מעיד על משהו.

אוף ובדיוק נעלמו לי קצת הבחילות. יומיים שלמים אני סובלת מזה כולל היום בבוקר ופתאום אחרי השיחה איתו הם נעלמו. יודעת שהם באות והולכות אבל עדיין צריכה להוריד את רמת הלחץ.

אופטי88

New member
מעדכנת, יש דופק, אבל...

הרופא קרא לי היום לבית חולים כרמל למשרד שלו וראה דופק! וראה איזה משהו שמחשיד אותו. כתב על פתק הפניה לאולטרסאונד עבור "חשד להריון לא תקין". ושל אותי לאולטרסאונד יותר משוכלל, ולרופאה נוספת שהוא סומך עליה.
שם הם ראו שהממצא שהחשיד אותו כנראה זה המטומה או משהו דומה (אין לי את האבחנה המדוייקת אקבל בחמישי) וזה לא מדאיג אותם (מעבר לחשש הרגיל של המטומה). ונראה להם שהציסטות שיש לי אולי זה שאריות מההריון הקודם (נכנסתי להריון מיד אחריו, למרות שהרופא אישר לי...).
הרופא והרופאה אמרו שעכשיו הם אופטימיים, לגבי המולה הם רואים שהערכים של הבטא לא חריגים. אבל צריך לעקוב כמובן.
אמר שאולי אעשה את השקיפות בבית חולים, ולקבוע תאריכים לסקירה

כמובן שקשה לי להיקשר עדיין להריון הזה, מרגיש לי (ולא סתם) שהכל לא ברור עדיין.
חוזרת אליו בחמישי שיותר יסביר לי, וגם יגיד לי מה בדיוק הלאה.

iLanKaBr

New member
למה לא לעשות לפי הפרוטוקול?

אחרי כזה בטא קבעו לי תור לבדיקת דופק בעוד כשבוע וחצי.
לי אישית לא בדקו בטא אחרי 1000. נאמר לי שאין מה לבדוק אחרי 1000 זה לא מעניין.
אולי מכשיר הא.ס. לא טוב, ולכן לא ראו עדיין שק. אבל, האם הרופא שלך אמר לך מיד כזה זמן קצר אחרי בטא 1000 ללכת לעשות א.ס.?
דעתי זה סתאם לחץ מיתר.
סליחה אם אני אומרת משהו לא נכון, אני לא איש מקצוע. רק מניסיון שלי.
בדקתי לא מזמן ערכים שהיו לי בהריון עם הילד שלי וראיתי שבהתחלה היה לי 399 ואח"כ בעוד 3 ימים כמו אצלך 1400 ומשהו. בעוד שבועיים וחצי באתי לרופאה להריון בסיכון גבוה (בגלל הקירישיות והסטוריה מיד שלחו אותי להריון בסיכון גבוה). ברוך ה' היא ראתה דופק. וברוך ה' ב-39 שבועות הוא נולד.
מניסיון שלי, לא הייתי הולכת לבדיקות מיותרות ולחץ מיותר לעצמי. רק אם הרופאים שולחים וממליצים.
בהצלחה!

אופטי88

New member
אני מסכימה

פשוט היו לי שני הריונות לא מוצלחים עם בטא נמוכה מאוד שלא התפתחה והיה חשד לחוץ רחמי. אז ברגע שראיתי בטא מעל 1000 הלכתי לראות אם יש שק (יומיים אחרי בטא של 1432!). ולא היה וגם ראו ממצא מחשיד שזה הרחם הציסטי ואי אפשר להתעלם מזה...
לכן הבדיקות התקופות.
עכשיו לשימחתי יש שק עם שק חלמון. אז מנסה לחשוב חיובי!
אגב הערכים וההכפלות (לא בדקתי מעל 1000) גם דומים לערכים שהיו לי עם הבן שלי.

למעלה