חוששת מאוד,

MissC1

New member
חוששת מאוד,

שלום לכן,
מראש אני מתנצלת על המגילה....
לא אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס (יש לי תור בקרוב לרופא נשים) אבל התסמינים שקראתי גורמים לי לחשוש מאוד ואשמח לעזרתכן כי אני אכולת דאגות... אני בת 27 וסובלת שנים מכאבים עזים בזמן הוסת והתכווציות נוראיות בכל רצועת האגן עד כדי קושי לעמוד, דופק מהיר ולחץ בחזה כאילו מכווצ'ים לי את הריאות, שלפעמים קשה לנשום, לרוב שלשולים ודם בפי הטבעת, ו 3-4 ימים לפני המחזור כתמים חומים בתחתונים. לעיתים כאבים בקיום יחסי מין ויובש. מחזור ארוך יחסית 6-7 ימים, לפעמים יוצאים לי גושים של דם מוקרש. רופאת הנשים שלי עשתה לי בדיקה פשוטה בעבר עם מפסק שקוף, הבדיקה הייתה לא נעימה וכשהתכווצתי מחוסר העדינות שלה היא אמרה לי: "זה כלום אל תתבכייני" מיותר לציין שאחרי חוסר רגישות שכזו לא חזרתי אליה יותר ואף נרתעתי מבדיקה וגנילית. היא לא אמרה דבר על אנדומטריוזיס אלא שהכל בסדר והמליצה רק על משככי כאבים ושאין טעם לסבול. בווסת האחרונה שהייתה בערב ראש השנה שכבתי במיטה ובכיתי מכאבים יום למחרת בעלי לקח אותי לרפואת חירום פעם ראשונה כי הכאבים היו בלתי נסבלים אמרתי לרופא שלקחתי שני פפברין הוא רשם לי נקסין (רופא כללי לא גניקולוג אז לא הייתה בדיקה) היום כחלק מהשיטוט שלי באינטרנט הגעתי איכשהו אליכן כך שהיום לראשונה בחיי שמעתי על המחלה אנדומטריוזיס. קראתי המון על התופעות והתסמינים ואני ממש מפחדת, יכול להיות שישנתי בעמידה כל השנים האלו? יכול להיות שרופאי הנשים שהלכתי אליהם לא עלו על הבעיה? אציין כי אני בריאה בד"כ לא מעשנת בלי עודף משקל, לעיתים יש לי כאבים בצדדי האגן (כמו שריר שנתפס בגלל המזגן או לפחות זה מה שחשבתי עד עכשיו) לא נוטלת גלולות למניעה, לפני יותר משלוש שנים לקחתי במשך שנה יסמין כגלולות למניעת הריון ולא כאב לי בכלל כל התקופה. ומאז אני לא לוקת גלולות כלל. כמו רבות לא ידעתי על כלל על קיומה. איך זה שהמודעות כל כך נמוכה??? התסמינים שלי מעידים על סבירות שזו הבעיה שלי, ואדע זאת כנראה רק אחרי האיבחון. אבל מה עושים אם כן? איך חיים עם זה איך נכנסים להריון? אני כל כך מפחדת...

nsy1987

New member
באותה סירה

הי לך,
ברוכה הבאה.
גם אני רק לפני חודש בערך שמעתי על זה והבנתי שאולי זה הבעיה.
הבנות כאן עם טונה ניסיון ואני אף פעם לא מצטערת ששמעתי להן.
רופאי נשים רגילים לא מספיק מודעים לאנדומטריוזיס. לי הגינקולוגית
אמרה שאם כואב לי אחרי קיום יחסים אין מה לעשות ושנתזמן את זה
לשעות שרני יכולה לשכב 8 שעות אח״כ ...
אני ממליצה לך כפי שהמליצו לי ללכת לרופא שמתמחה בזה כדי לשלול/לאמת
אני הלכתי ולא אובחנתי בידני ובus אבל זה לא סופי. אינני יכולה להמשיך לבדוק
משום שנכנסתי להריון (שזה עונה על עוד שאלה בעקרון רק 30% נפגע הפוריות)
עכשיו כך שהתסמינים שלי אמורים להרגע ממילא.
שוב, הכמות מידע שאת יכולה לשאוב כאן מדהימה. תשאלי הכל. תאמיני לי .
תרגישי טוב

MissC1

New member
זה פשוט משתק מפחד....

התור שלי ל- 11.10 וזה לרופא נשים רגיל אם יהיה צורך ואני מקווה שלא יהיה אלך גם למומחה.
מדוע החלטת ללכת למומחה אם הרופא נשים שלך שלל? האם קובעים על דעת עצמנו את הפגישה עם המומחה?
איזה מין כאבים יש אחרי קיום יחסים? לא תמיד יש לי לפעמים יש לי תוך כדי.... רק התחתנתי לפני 4 חודשים אז עד עכשיו לא ניסיתי להכנס להריון עכשיו אני מתחילה לנסות....

ושאלה לשאר נשות הפורום שאולי יודעות דבר או שניים...
מחלה כזו מתחילה מגיל צעיר מאוד מהרגע שמקבלים מחזור?
אני שואלת כיוון שאם אני לא טועה הכאבים החמירו עם השנים, ובנערותי בגלל גובהי הנמוך עשו לי כל מיני בדיקות כדי לשלול מחלת עצמות, בין הבדיקות עשו אולטראסאונד בו ראו את הרחם שלי ואת כל האיברי הרבייה רצו לבדוק שהכל בסדר, לא אמרו לי דבר על אנדו יכול להיות שאז לא היה לי את זה ושזה התפרץ יותר מאוחר?

גם בבדיקות נשים קודמות שעברתי, (כולה 2 כי נרתעתי...) לא אמרו דבר....
האם יש הרבה נשים עם התסמינים הללו בלי אנדו?

זואילי

New member
הי לך

אין לי מושג מתי זה התחיל אצלי. אבל מהרגע שקיבלתי ווסת - תמידדדדד כאב לי.
מניחה שאם זה משהו שנולדים איתו, אז זה מתחיל לת אותותיו ברגע שמקבלים ווסת.
או שלא...

גם כשהייתי ילדה, אולי אפילו הרבה לפני ווסת - אמי לקחה אותי למיני רופאים, כי התלוננתי על כאבים בפופיק...

nsy1987

New member
לדעתי הלא מקצועית-

היו לי כאבים במחזור, אחרי קיום יחסים, כאבי אגן איומים במחזור והפרשות חומות ואז שאלתי את הגינקולוגית והיא לא שללה
היא אפילו לא הילתה כאופציה את הענין, היא אמרה שלא שמעה על תלונות כאלה וכנראה זה שום דבר. אני, לאחר שוטטות הבנתי שזה יכול להיות הסיבה לכאבים.
לגבי התור שלך לרופא נשים, אם הוא לא מודע לנושא האנדומטריוזיס כמו רבים מעמיתיו הוא גם לא ידע להפנות אותך למומחה בתחום.
אני הבנתי שאני לא מוכנה להמשיך עם הכאבים מכל הסוגים והחלטתי להפסיק לברוח, לקחת את עצמי בידיים ולטפל בעצמי.
אני אמא ל-2 ותמיד דואגת רק לבנות שלי ולא לעצמי. מבינה?
באולטראסאונד א״א לאבחן אנדומטריוזיס רק אצל מומחה שיעשה את הבדיקה פלוס בדיקה ידנית
יש מצב שיגלו ויש מצב שעולים על זה רק בלפרסקופיה (עם יד על הלב, אם לא הייתי נקלטת הייתי הולכת על זה. לבדוק ולטפל, כמובן אם ובמידה והרופא היה ממליץ. לחיות בחוסר ידיעה זה מבאס.
לגבי כאבים אחרי קיום יחסים, לרוב התסמין הוא דווקא בעת הקיום של היחסים ולעיתים אחרי. לי אישית זה רק אחרי.
אצלי זה דומה לכאבי מחזור רק יותר חד וממוקד עמוק עמוק בנרתיק למעלה. וכמובן כל האגן והגב דואבים.
הבנות כאן המליצו לי על סוריאנו שהיה מאד רגיש עם הבדיקה . אם תקראי שרשורים שלי, כתבתי שעד שאני מתפשטת...
אני רועדת ומתביישת ותמיד הלכתי רק לרופאות נשים והוא היה הגבר הראשון שבדק אותי והוא יכול ללמד אותן רגישות מהי...
אשמח לענות על עוד שאלות.
נעמה

גם אני אובחנתי לאחרונה

אני הייתי שנים על גלולות והיה לי אחלה של מחזור (3 ימים בלי שום כאבים), עד שיום אחד קראתי מאמר בעיתון שהזהיר מלקיחת גלולות יותר מדי שנים בלי הפסקה. במאמר צויין שהגלולות בשלב מסוים פוגעות במערכת הפנימית ולכן מומלץ כל כמה שנים לעשות הפסקה של כמה חודשים. אז אמרתי לעצמי למה לא? אני אעשה הפסקה קצרה, אנקה את הגוף קצת, מה כבר יכול לקרות? וזאת היתה הטעות שלי.
אחרי חצי שנה החלטתי שהגוף כבר נקי מספיק, הלכתי לרופא נשים, קיבלתי מרשם ומהרגע שהתחלתי לקחת את הגלולות המחזור השתגע. סבלתי ממחזור בלי הפסקה! במשך כשנתיים החליפו לי 6 סוגים של גלולות ושום דבר לא עצר את המחזור, כל הבדיקות שעשו לי היו תקינות. הרופא שטיפל בי אז אמר שיש אחוז קטן של נשים באוכלוסיה שככה המחזור שלהם מתנהג ולרוב זה מסתדר אחרי לידה, עד אז אין הרבה מה לעשות. כל הסיטואציה הזאת כל כך מעייפת, במיוחד נפשית, ובשלב מסוים פשוט נשבר לי, השלמתי עם המצב שככה זה יהיה עד שאני אחליט ללדת. אז הפסקתי את כל היויו עם הגלולות, הפסקתי גם ללכת לרופא לבדיקות (שבמילא לא עזרו), עם הזמן המחזור התקצר מחודש לכשבועיים וזאת היתה השגרה שלי.
אני מניחה שהייתי ממשיכה ככה עד החתונה... אבל השנה קול פנימי גרם לי ללכת לרופאת נשים אחרי הרבה שנים שכבר לא הייתי ובבדיקה היא ראתה ממצאים חשודים וישר הפנתה אותי לתל השומר למרפאת אנדו.
ד"ר סוריאנו אימת שיש לי ציסטה עכורה בגודל 8 ס"מ בשחלה הימנית ואחת נוספת בגודל 6 ס"מ בשחלה השמאלית והמליץ על ניתוח.

לגבי השאלה שלך על מקור המחלה, אחרי שאובחנתי ביררתי קצת והבנתי שהרבה פעמים הגלולות מונעות או מעקבות את התפתחות המחלה, ולכן לפעמים אחרי שמפסיקים לקחת אותן המחלה מתפרצת. ככה זה היה אצלי אבל אני מניחה שיש עוד הרבה גורמים שמשפיעים על המחלה.

בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה

נילי.

mayoosh10

New member
היי נסי

לפי דעתי כדאי לך ללכת לרופא שמתמחה באנדומטריוזיס כיוון שלא כל רופא נשים עבר התמחות למחלה הזאת ואני מדברת מניסיון שהלכתי לכמה רופאים שלא עברו התמחות ולא ידעו בדיוק איך לטפל וחלק אפילו לא חשבו על אפשרות של המחלה..

אני לא יודעת להגיד לך אם המחלה מתחילה מהרגע שמקבלים מחזור אבל כן אני קיבלתי אותה בגיל מאוד צעיר אני כולה בת 16 כרגע והכאבי בטן התחילו כבר כמעט לפניי שנתיים .
מאוד מאוד הגיוני שהכאבים מחמירים עם השנים, אני מאז שקיבלתי מחזור, בסביבות גיל 12.. תמיד היה לי דימום גדול ופעמיים היה לי אנמיה שהייתי עם כדורים ובפעם השנייה זה היום שהתחיל לי הכאבי בטן ככה שמאוד הגיוני שזה קשור אחד לשני .
עם הזמן הכאבים גדלו , הופיעו עוד ועוד תסמינים.

עברתי עשרות בדיקות אולטרסאונד גניקולוגי ותמיד הכל היה תקין! אנדומטריוזיס לא רואים באולטראסאונד זה לא שולל את האפשרות שהמחלה נמצאת והוכחה לכך זה שבניתוח מצאו לי את המחלה.

בהצלחה

liats80

New member
ברוכה הבאה!

קודם כל אין סיבה לדאוג שכן מה שיש לך - כבר יש לך - עכשיו אולי אפשר לתת לזה שם ולהתאים טיפול.
הסימפטומים שלך מוכרים היטב כאן בפורום ובהחלט מתאימים לתסמינים של אנדומטריוזיס.
למה לא אובחנת עד עתה? - כי המודעות לצערנו היא אכן מאוד נמוכה, גם בקרב הגניקולוגים.
זמן האבחנה הממוצע של אנדומטריוזיס מרגע הופעת התסמינים הוא 8-10 שנים...
בכל אופן - מאוד מאוד חשוב לראות מומחה לאנדומטריוזיס ולא רופא נשים רגיל!
פשוט בגלל שרופא נשים רגיל עלול לפספס דברים.
יכולה לומר לך שאני הלכתי לרופא נשים שלי שמאוד נחשב בתחומו - והוא זלזל בכל הסימפטומים שלי ואמר שהם לא קשורים לאנדו.
יום לאחר מכןף הלכתי למומחה אנדו - שמצא ציסטה עכורה שמתאימה לאנדו ואמר שכל התסמינים שלי כולם הם של אנדו.
לאחר חצי שנה נותחתי והאבחון הסופי נעשה.
בקיצור - לכי לרופא מומחה שיוכל לאשש את החשד או להפיג אותו.
אל תחששי מהאבחון - בסופו של דבר להתעלם ממשהו זה הרבה יותר גרום מלאבחן אותו.
לפחות תדעי מול מה את עומדת.
שיהיה בהצלחה!!
ליאת.

MissC1

New member
תודה רבה לכולן!

בהחלט אשמע לעצתכן ואקבע גם פגישה עם מומחה. איך אני מגיעה לד"ר סוריאנו?

nsy1987

New member
יש פרטי ויש ציבורי

ציבורי- זה בתל השומר. תכתבי אנדומטריוזיס-שיבא ותכניס לאתר של המרפאה יהיה לך את כל הפרטים
פרטי- זה ברמת החייל רחוב הברזל בתל אביב- תרשמי בגוגל. women-4 . ותכניס לאתר הפרטי שלו ושל המרפאה יש שם את כל הפרטים.
אני אישית הלכתי בפרטי והתרשמותי היתה חיובית.
בהצלחה

MissC1

New member
היי :)

תודה רבה על העזרה....

תוכלי לומר מה ההבדלים בין שתי האופציות?
האם הציבורי זה דרך הכללית?

קבעת אצלו תור אחרי שהגניקולוג שלך שלל אנדו'? על דעת עצמך החלטת ללכת אליו? האם גניקולוג יכול לבצע במקום אולטראסאונד וגנילי או שלשם כך בין היתר אני צריכה את סוריאנו? או לחילופין קביעת פגישה מיוחד לזה?

יש לי תור השבוע לגניקולוג ואני רוצה לבקש ממנו בדיקה מקיפה ויסודית, ואז לראות מה לעשות... אני חושבת שבשיל השקט הנפשי אני גם אקבע לסוריאנו.
האם הבדיקה היא בעלות?

nsy1987

New member
תשובות

היו לי מלא סימפומים והגניקולוגית שלי שאני אצלה כבר 4 שנים לא איבחנה, והיא שלחה אותי לאולטראסאונד, ובדקה בדיקה ידנית מאד יסודית אבל אמרה שכנראה זה שום דבר. (לרוב הגניקולוגים בקופה אין בחדר אולטראסאונד והם שולחים אותך.. אבל לחלק יש. לסוריאנו בפרטי יש)
היות והכאבים היו חזקים התחלתי לחקור מה זהבאינטרנט והבנתי שכנראה זה אנדומטריוזיס. ואז שהגעתי ל..כאן. והבנות המליצו לי על סוריאנו.
החלטתי על דעת עצמי ללכת לסורייאנו. כן. כן.
הציבורי- בתל השומר- את צריכה התחייבות מהקופה (את צריכה הפניה למרכז אנודמטריוזיס מהרופא) ואם אין לך אז יעלה לך 125 ש"ח הביקור ועוד 200 שח ערף האולטראסאונד. אבל אז לא מובטח לך סוריאנו, את יכולה לחכות המון זמן לתור. בקיצור- ציבורי (הם אומרים לך מראש שזה ייקח שעתיים בערך)
הפרטי- אצלו בקליניקה, עלה לי 850 ש"ח (קבלתי ממאוחדת שיא בחזרה 613 ש") הגענו ב17:00 וב 17:30 היינו כבר בחזרה באוטו.
סורייאנו בטוח בודק, היחס מדהים (אם כי לא ניסיתי אותו בציבורי אז אין לי מושג איך הוא שם) יש לו בחדר אולטרראסאונד בחדר והוא עושה פשוט הכל במקום.

לדעתי, אם את מתכוונת ללכת לסורייאנו את יכולה לוותר על הגניקולוג, סוריאנו הוא קודם כל גינוקולוג שמתמתחה באנדומטריוזיס. אלא אם כן בא לך להתפשט פעמיים...

לזכות הגניקולוגית שלי, סוריאנו לא מצא מוקדים בבדיקה אבל אמר שכנראה לאור הסימפטומים הנטיה קיימת רק שדיכאתי אותה עם הריון וגלולות עד עכשיו.
היות ואני שוב בהריון, איני בודקת לאשורו את המצב ואינני מטפלת בכלום. אבל אחרי הלידה. אני הולכת לדעת אחת ולתמיד מה עובר על הגןף שלי.
לחיות בחוסר ידיעה זה דבר נורא.

את מזכירה לי את עצמי לפני כשנה

שלום לך, קראתי את מה שרשמת, ולרגע חשבתי שאני רשמתי את זה ושכחתי מזה בכלל... :)
גם אני בת 27, בשנה- שנתיים האחרונות היו לי את אותם כאבים שאת מתארת, אותם תסמינים בדיוק, מחזור ארוך, הפרשות חומות, קרישי דם וכו'...
יום אחד באוגוסט 2011 היתה לי התכווצות כל כך חזקה, כמו שיש התכווצות בזמן מחזור, רק שבמקום שהיא תימשך מספר שניות היא נמשכה כשעתיים שבהם הייתי מקופלת על הרצפה, עלה לי החום, התחלתי להזיע, הקאתי, בעלי דחף לי משכך כאבים לפה בתקווה שזה ייפסק כדי שאני אוכל להסביר לו מה אני מרגישה.
אחרי שהכדור התחיל להשפיע הלכתי למרפאת הנשים שלי, שם טכנאית רנטגן עשתה לי אולטרסאונד ואגינלי, ואמרה בצורה מאוד קרה, ולא נעימה שיש ציסטה בשחלה, עם חשד לאנדומטריוזיס.
גם אני בדיוק כמוך נלחצתי בטירוף, התחלתי לבכות, לא הצלחתי להירגע, בעלי לא היה איתי במרפאה, מנהלת המרפאה הכניסה אותי למשרד שלה וניסתה להרגיע אותי. לא הבנתי מה זה אומר, לא הבנתי מה ההשלכות, הייתי ממש בהלם.
אני לא מציעה לך להילחץ כבר מעכשיו, אם יהיה לך ממה להילחץ, יש לך מספיק זמן בהמשך. קודם כל תבדקי מה זה הכאבים האלה, שרופא יעשה לך אולטרסאונד, לא משנה אם הוא נחמד או לא, חשוב הוא יהיה מספיק מקצועי. כשתחפשי רופא מטפל תחפשי מישהו נחמד. זה מה שאני עשיתי, כשגיליתי את הציסטה הייתי מטופלת אצל רופאה מקסימה, אבל היה לה מבטא מאוד כבר ככה שהיה לי קשה מאוד להבין ממנה מה יש לי ומהם דרכי הטיפול. החלטתי לחפש רופא אחר, והגעתי לרופא שמתמחה בפיריון, רופא מקסים, מקצועי, חייכן, מסביר, באמת מיוחד במינו.
לפני שאת נלחצת, אם תצאי מנק' הנחה שיש לך ציסטה בשחלה, יש הרבה דרכים לטפל בה. זה לא אומר שזה אנדומטריוזיס, מאחר ואת זה ניתן לאשר רק לאחר ניתוח (ככה אני עשיתי), ניתוח בדרך כלל ממליצים לעשות רק מגודל מסוים (בערך 5 ס"מ). כשגיליתי את שלי היא היתה בגודל של 3 ס"מ, ניסו לטפל בזה באמצעות גלולות למניעת הריון (אומרים שלפעמים זה עוזר), לאחר 3 חודשים הגעתי לביקורת, האולטרסאונד הראה 3.5, כלומר היא גדלה. הפסקתי את הגלולות, והרופא אמר שנמשיך להיות במעקב, ובינתיים ננסה להיכנס להריון בצורה טבעית. לאחר כחודשיים הגעתי לביקורת נוספת שהראתה 4.5 ס"מ, הרופא שלי שלח אותי להתייעצות עם פרופ' שמתמחה במצבים הללו. הפרופ' ראה 7 ס"מ, ויומיים לאחר מכן נכנסתי לניתוח לפרוסקופיה.
היום אני 3-4 חודשים אחרי הניתוח, אני מרגישה נפלא, אין כאבים, אין אי נוחות, אין סימנים,עדיין אין הריון, אבל התחלנו טיפולי הזרעות, אני מאוד אופטימית, ומקווה שגם את תהיי.
לסיכום, ההודעה הזו היתה ארוכה בטירוף, אז אני אסכם אותה בטיפים אחרונים שנובעים מהניסיון שלי:
1. תבדקי קודם כל מאיפה נובעים הכאבים, אל תלחיצי את עצמך בלי שום סיבה, תבדקי ואז תוכלי באמת לחקור באינטרנט לגבי המקרה שלך
2. כל מה שאת קוראת באינטרנט, גם בפורום הזה, הוא אינדיווידואלי, כל מקרה לגופו, יש כאן נשים שלצערנו במצב יותר בעייתי, מסובך וקשה משלך, ולכן גם הטיפול שלהן שונה משלך. סיפור החיים הקשה שלהן לא צריך להלחיץ אותך סתם, קודם תיבדקי מה זה.
3. לא יודעת אם יש לך, אבל תמצאי רופא מטפל שמתמחה בפריון, או באנדומטריוזיס. הרופא שלי מתמחה בIVF, ושמעתי עליו דברים מצוינים לפני שעברתי אליו. יש לי כימיה מצוינת איתו, הוא גורם לי לחשוב חיובי, ולהישאר אופטימית. ממליצה לך בחום להתרכז בחיפוש רופא שכזה, אל תבזבזי זמן אצל גניקולוג כללי. נ.ב. תמיד חשוב לקבל חוו"ד נוספת מרופא אחר, ביטוחי הבריאות מכסים לך התייעצות עם רופאים, תנצלי את זה, תשמעי כמה דעות לפני שתחליטי מה הצעד הבא שלך, ויש לך הרבה אופציות...
4. אם את נשואה (גם אם את לא נשואה, תמיד טוב לעשות את הבדיקות הללו), ואת מנסה להיכנס להריון, תעשי בדיקות כלליות, כמו צילום רחם, פרופיל הורמונלי, בדיקות גנטיות. שבעלך יעשה בדיקות זרע - תבדקו שהכל תקין, במידה ואכן יש לך ציסטה בשחלה, תפסלי את כל שאר הבדיקות, זה יקצר וייעל לך את זמן הטיפול, ואת האופציות שעומדות בפנייך.
5. תישארי אופטימית, עם כל הקושי שבדבר, ועם כל הכאב, תעשי מאמצים להישאר אופטימית. הלחץ וההתרגשות יקשו עליך מאוד את התהליך אם תתני להם להשתלט עליך. תעשי מסאז', שבי בג'קוזי, בסאונה, מה שגורם לך להירגע... לי למשל זה עזר לדבר על זה, עירבתי את הקרובים אלי (אבל לא את כולם, כי לא רציתי שיכנסו לי לחיים), שיתפתי אותם, ברגע שהם נלחצו מהסיפור, ואני הצלחתי להרגיע אותם, הצלחתי להירגע בעצמי. תמצאי את המקום השקט שלך ותנסי להישאר בו.
6. ברגע שיהיו לך תוצאות של בדיקות תיכנסי לפורומים של מומחים, ותשאלי לדעתם. ישנם גם פורומים של תמיכה שיכולים להיות אוזן קשבת מצויינת. את תמיד יכולה לדבר איתי אם זה עוזר לך...

וזהו בגדול, אין לי יותר טיפים, והאמת שהתעיפתי מלכתוב, מחר חוזרים לעבודה והשעה כבר 00:30, אז כדאי שאני אלך לישון.
אני מאחלת לך המון הצלחה ובריאות. אם יש משהו שאני יכולה לעזור, תרגישי חופשי.

MissC1

New member
תודה נופר! הייתי אצל סוריאנו!

לפני הכל אני רוצה להודות לך , מה שרשמת מאוד ריגש אותי וחיזק אותי! קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים ובהחלט אני אקח משם את הטיפים שלך, תודה ששיתפת אותי בסיפור שלך ואני מקווה בשבילך שבקרוב מאוד תספרי לי גם שנכנסת להריון בריא וקל!

כמו שהמלצת וכמו המלצות של אחרות כאן, לא חיכיתי לתור אצל הגניקולוג הכללי שאמור להיות מחר ופניתי למרפאה הפרטית של סוריאנו שהיה חייכן סבלני וקשוב, לאחר שיחה קצרה ותשאול על מה אני מרגישה, התחלנו עם האולרסאונד הוגינלי הייתי לחוצה ברמות ולא הצלחתי להרפות הוא ניסה להרגיע אותי כל הזמן, הוא הראה לנו את הרחם שלי והשחלות ועשה בדיקה ידנית ולחץ בניסיון לחוש משהו בתוך הרחם. בתום הבדיקה התיישבנו אצלו, והוא אמר שהשחלות והרחם בסדר גמור הוא לא רואה שום ציסטה או שום ממצא חריג או משהו שעלול להוות בעיה להכנס להריון, ברגע הראשון שהתחיל לדבר הייתי בטוחה שהוא עומד לבשר לי בשורות רעות, משהו בטון שלו הלחיץ אותי אפילו שהיה הכי רגוע ומרגיע בעולם, אבל לא, תודה לאל! הוא אמר שעל פניו לפי האולטראסאונד הכל בסדר גמור!!! אבל בצד כל זה, יש עדיין את הכאבים והתופעות שאני חווה שמאפיינות אנדו' ולכן יכול להיות שזה אנדו בדרגה מאוד נמוכה שלא אמורה להשפיע על ניסיונותיי להרות ויכול להיות שלא ושבכלל מקור הכאבים הוא במשהו אחר וצריך לבדוק עוד אופציה כמו חוסר איזון הורמונלי וכו'. בכל מקרה הוא ביקש שאניח את כל החששות בצד ושננסה להיכנס להריון בצורה טבעית הנחה אותי לקחת חומצה פולית והביא לי רשימה ארוכה ארוכה של בדיקות לעשות כולל בדיקות גנטיות לי ולבעלי, וביקש שאתקשר אליו ביום השלישי לווסת כדי שינחה אותי מתי לתאם אולטראסאונד זקיקים שאדע בדיוק מתי אני מבייצת כדי שהסיכויים יהיו הכי טובים שיש. מה שהוא מנסה כרגע זה להבין מה מקור הכאבים והכתמים החומים וכמובן להשיג הריון ושיהיה קצת שקט מכאבי המחזור... מאחר ואף פעם לא ניסינו להכנס (רק ארבעה חודשים נשואים) עכשיו נתחיל לעבוד על זה ואני מקווה שבקרוב ניפגש שתינו בפורום הריון :)
אחרי שאמר מה עליי לעשות ומתי לדבר איתו הסתכלתי עליו ואמרתי לו, שאני מבולבלת, ז"א שאני שמחה שאין לי ציסטות ואנדו' בצורה חד משמעית אבל מצד שני עדיין יש את כל המאפיינים וזה עדיין מלחיץ כאילו למה יש לי את זה? אמרתי לו שקיוויתי שיגיד לי שבזבתי לו את הזמן והוא לא רוצה לראות אותי פה יותר, והוא אמר לי לא לדאוג הכל בסדר אבל עדיין יש כאבים וצריך להבין למה ולטפל. עד היום שהייתי אצל רופא או שהייתי חולה או שלא, לא היה באמצע ועכשיו זה סוג של באמצע, אין לך אנדו' והכל בפנים תקין (ברוך השם!) אבל את סובלת ממאפיינים של אנדו' שאולי אחרי הלידה ייעלמו אי אפשר לדעת. הוא ביקש להיות רגועה ובלי לחץ... מקווה שאצליח לעמוד בזה...

יש לי שאלה בקשר לעלויות, הבדיקה אצלו בפרטי עלתה לי 100ש"ח (דרך כללית מושלם) + 250 ש"ח על האולטרסאונד סה"כ 350 ש"ח. האם כל פעם שאבוא להתייעץ איתו אשלם 100 דרך הפרטי עד שייגנרו לי ההתייעצות מהמושלם (שהן סך הכל 3) ואז בשביל לפגוש אותו אשלם 850 ש"ח המחיר המלא?
הוא אמר לי להמיר את כל הבדיקות והמרשם שנתן לי דרך הקופה כדי שלא יעלה לי ואחרי האולטרסאונד זקיקים לבוא לפגוש אותו. בכל מקרה נראה לי שאני צריכה רופא נשים טוב ומקצועי וכמובן נחמד אני גרה ברחובות האם מישהי כאן מכירה אחד כזה שעובד עם הכללית?
בנוסף האם יש לך ביטוח בריאות פרטי? אני מבררת עכשיו כי אני רוצה לעשות לי ולבעלי יש לך המלצה על חברה מסויימת?

תודה רבה על העזרה!

בהחלט מקווה לדבר איתך בפורום הריון

לצערי אני עדיין נמצאת בפורום טיפולי פריון, שגם הוא פורום מקסים, עם נשים מקסימות, אבל אני עדיין מקווה לעבור לפורום הריון... :)

בנוגע לבדיקות שהוא שלח אותך לעשות, תעשי, כל אישה צריכה לעשות אותן, בין אם זה בדיקות גנטיות, פרופיל הורמונלי, צילום רחם מעקב זקיקים... וכו'. רוב הסיכויים שבהתחלה הוא יעשה לכם תזמון יחסים, כלומר תגיעי למעקב זקיקים (אולטרסאונד+בדיקות דם) ובהתאם לתוצאות הוא יגיד לכם מתי לקיים יחסים. אם הבדיקות תקינות, אז בד"כ עושים את זה במשך מספר חודשים.

יש משהו חשוב שרוב רופאי הנשים לא עושים, כי זה פשוט לא מה שהם אמורים לעשות - מגדר היותם "רופאי נשים" אין להם שום ידע בנוגע לבדיקות לגברים, רוב הרופאים לא אומרים לגבר להיבדק כי הוא גם לא מטופל שלהם ולרוב הם בכלל לא פוגשים אותו. אני ממליצה לך בחום, תיצרי קשר עם מרפאת זרע, ותעשו בדיקת זרע. היא בדיקה מאוד פשוטה ולא חודרנית, אבל היא חשובה מאוד בכל התהליך. הרופא נשים יודע לקרוא את התוצאות, ובמידה ויש בעיה אצל בעלך, יכול להיות שהוא ימליץ על דרך טיפול אחרת. זה לא מזיק לבדוק. אחרי שהוצאתי את הציסטה שלי, הרופא שלי המליץ לבדוק גם את הזרע שלו, על מנת לשלול בעיות נוספות, ורק ע"י הבדיקה הזו גילינו שתנועתיות הזרע קצת נמוכה, כלומר קשה מאוד לזרעונים להגיע לביצית ולהפרות אותה. לכן בעצם התחלנו טיפולי הזרעות, בתהליך הזה עושים תהליך השבחה לזרע, ומכניסים אותו קרוב יותר לביצית כדי שיצליחו להגיע. בנוסף לכך המליצו לבעלי לקחת תוספי תזונה, וזה באמת שיפר גם את התנועתיות... היום כל ערב, אני לוקחת חומצה פולית, ובעלי לוקח תוסף תזונה. אם לא היינו עושים את הבדיקה, היינו יכולים לעכב את התהליך בחודשים... וחבל על עוגמת הנפש, והמתח שזה היה מוסיף...

בנוגע לציסטה, כשהוציאו את שלי, צרבו את המקומות הנגועים, למעט נקודה אחת שיושבת באזור בעייתי. המשמעות היא, וככה הרופא הסביר לי, שככול שאני אכנס יותר מהר להיריון ככה השינויים ההורמונאליים בשחלות "יירגעו" והשחלה תוכל להשתקם, נכון להיום היא מייצרת בייצית אחת כל פעם מאוד קטנה (ואני עושה גם זריקות להגברת הביוץ). ככה שזה מאוד דומה למה שאמרו לך.

בנוגע לתשלום, אני באמת לא יודעת איך עובד כשרוצים להיות מטופלים אצל רופא פרטי. אני הלכתי להתייעצות אחת לפני שהגעתי לרופא שלי שגם עלתה לי 100 ש"ח, אבל לא המשכתי ללכת אליו. לדעתי האישית, אין לך צורך להתחיל ללכת לרופא פרטי כבר מהשלב הזה. בהתחלה, את כל הבדיקות והמעקבים כל רופא (מומחה פיריון כמובן) של הקופה יכול לעשות, אלו דברים מאוד פשוטים. אם תתחילי כבר מעכשיו לשלם על כל אולטרסאונד כאלו סכומים, את תיכנסי לחובות ממש גדולים... אני עושה בחודש לפחות 4 אולטסאטנד (מעקבי זקיקים), אם על כל אחד מהם הייתי משלמת, המצב שלי לא היה מי יודע מה עכשיו. גם את הרופא שלי, אני רואה לפחות אחת לחודש, אני לא הייתי מציעה לך להתחיל מהשלב הזה ללכת לרופא פרטי. אני הייתי מציעה לך לחפש מומחה פיריון דרך *2700, תבקשי מהם שמות של מספר רופאים, ותבררי עליהם באינטרנט. תתחילי אצלהם, אם בעוד תקופה מסוימת, עדיין לא תצליחו להיכנס להריון (ולמומחי פיריון דרך הקופה, יש מספר דרכים לטפל בך), אז תנסי ללכת לייעוץ אצל רופא פרטי, אבל אז את כבר תבואי אליו עם תיק שלם, מלא בבדיקות שכבר עשית, מעקבי זקיקים, בדיקות דם... וכו'. לא יהיה לו לאן לשלוח אותך, אלא אם זה משהו שעדיין לא עשית וצריך לעשות.
חוץ מזה, זה חתיכת כאב ראש, שבכל פעם שהוא ייתן לך מרשם, או הפנייה, תצטרכי לקבוע תור לרופא שלך, כדי שימיר אותן להפניות של כללית. זה קורה לי עם בעלי, כי בעלי במכבי, ואני בכללית, וכל פעם שעושים הזרעה, הוא צריך הפניה להשבחת זרע. אז הרופא שלי נותן לי הפניה שבה רשום איזו הפניה בעלי צריך, ואז צריך לקחת את זה לרופא שלו, שיוציא לו הפניה של מכבי. עד שהרופא שלו מקבל אותו (שגם הוא נמצא רק פעמיים בשבוע) יוצא לי המיץ כל חודש מחדש... אני לא ממליצה לך בכלל להתעסק עם זה בשלב הזה... חבל על הטרחה בכלל והכאב ראש הזה. הרופאים לא נותנים הפניות בלי לקבוע תור, וזה בזבוז זמן, ומתיש אותי כל חודש מחדש...!!

אני לא מכירה הרבה נשים שהולכות לרופאים פרטיים, בטוח שלא בשלב שכזה... מי שאני מכירה שהולכת לרופא פרטי, זה בד"כ נשים שמנסות הרבה שנים, ולא מצליחות, או נשים שיש להן בעיה כל שהיא. אני הלכתי לפרופסור שמתמחה באנדומטריוזיס (שעובד עם הרופא שלי הרבה במדיקל סנטר) כי את הניתוח רציתי לעשות פרטי, ולא דרך הקופה, אז באמת הלכתי לפרופסור, שעל ייעוץ לקח 100 ש"ח ועל הניתוח 1500 ש"ח.
את הרופא שלי מצאתי דרך הקופה, ביררתי עליו באינטרנט, גיליתי שחברה שלי גם מטופלת אצלו, אז החלטתי ללכת אליו.
נכון, לתור הראשון אצלו את מחכה יחסית הרבה זמן (יש, לצערנו, הרבה ביקוש לרופאים מהסוג הזה, ויש עדיפות למטופלות קיימות), אבל בינתיים את יכולה לעשות בדיקות ביוץ ביתיות (יש ערכות שאת קונה בסופר-פארם) ואת יכולה לבדוק את יום הביוץ בבית. בכל מקרה אף רופא פריון לא יתחיל טיפולי פריון אם את לא מנסה לבד במשך תקופה מסוימת. ברגע שהיית אצלו תור אחד אז גם את מקבלת עדיפות על פני אחרות. לשיקולך האישי...

לכי תדעי, אולי גם סוריאנו מקבל דרך הקופה מידי פעם, לרופא שלי יש קליניקה פרטית, הוא עובד במדיקל סנטר (בי"ח פרטי), רופא בכיר באיכילוב (ציבורי), ובנוסף לכך יש לו יומיים בשבוע שהוא מקבל במרכז בריאות האישה של כללית בחולון... ככה שאי אפשר לדעת. זה שרופא מקבל באופן פרטי, לא אומר שום דבר, יכול מאוד להיות שהוא גם עובד דרך הקופה ואת יכולה לקבל את זה בחינם... לסיכום, אני לא בטוחה שכדאי לך ישר להתחיל אצל רופא פרטי, אם חלילה לא תיכנסי להריון, ולא תהיה לזה שום סיבה, כל הבדיקות תקינות, אז תלכי לייעוץ אצל רופא פרטי, תשמרי את הזכות להטבה הזו למקרה שהמצב יסתבך, או פשוט לא ייפתר.

לשאלתך, אין לי ביטוח בריאות פרטי, ואני גם לא מעוניינת לרכוש כרגע אחד, אין צורך בזה בשלב הזה. עשיתי פלטינום כשהתחתנתי, אבל זה גם לא נותן לי שום דבר בשלב הזה, אלא רק בבדיקות הריון לאורך ההריון, אבל בשביל לקבל אותן צריך ותק מסוים, אז זו הסיבה העיקרית. ממליצה לך לברר, אבל אל תהיי פסימית, בסך הכל, אין לך שום בעיה כרגע, אם תתחילי לדאוג כל הזמן שיש לך, אז בסוף באמת תפתחי אחת, וחבל!! תהיי אופטימית... זה באמת הדבר הכי חשוב בשלב הזה...

מאחלת לך המון בהצלחה
ושנדבר בפורום הריון ממש בקרוב

לא תמיד לציבורי,גם אצל סוריינו צריך לחכות כל

הרבה.
אני התקשרתי, אמרתי לקרן שהייתי במיון יומיים לפני והפנו אותי לנסות את מרפאת אנדו בשיבא.
למזלי היא ראתה שביום חמישי יש תור פנוי (התקשרתי בראשון) והכניסה אותי.
הכל תלוי באם יש תורים.

למעלה