חוששת להצטרף...

123abc5

New member
חוששת להצטרף...

אני ובעלי עוברים קשיים רציניים מאוד, אני מעוניינת כן להשאר נשואה, יש ילדה קטנה שאני מאוד חוששת לה, ורציתי לשמוע מאמהות שנאלצו להפרד מהבטחון של הנישואים איך מתמודדים עם היום יום, עם הגעגועים של ילד לאבא, מה עושים, אם זה לא דופק את הילדים במיוחד בגיל צעיר מאוד, איך מתודדים עם העול הכלכלי שפתאום את הופכת להיות מפרנס יחיד ותמיד משהוא מקלקל והילד חולה וכו' בקצור, איך מתמודדים עם החיים האלה? אני נורא מפחדת שאם הנישואים יכשלו אני אמצא עצמי לבדי פתאום.

s h o o s h a

New member
איך מתמודדים?

מאד קשה לענות על השאלה שלך שכן היא אישית מאד לכל אדם ואדם. מדבריך נראה כי את מאד תלויה בבן זוגך ואינך מאמינה בעצמך וביכולותייך ומוכנה להקריב את חייך ולו רק לא להישאר לבד ולהתמודד. אפשר ותפני לקבלת סיוע מקצועי לשיפור התדמית האישית שלך ובדיקה מהיכן נובע חוסר הביטחון העצמי שלך. סביר להניח שכאשר תקבלי תשובות לאלו, ייקל עליך לקבל החלטות נוספות בחיים ולהתמודד עם תוצאותיהן. אם תחליטו לסיים את נישואיכם, אכן כל אחד מכם יישאר בזכות עצמו. בתך תישאר אתך או במשמורת משותפת ותצטרכי להתמודד עם החיים. להתמודד עם כל מה שאת מתמודדת עמו היום רק בעצמך. תמיד תוכלי להיעזר בבני משפחה קרובים וחברים אולם בעיקר יהיה עליך ללמוד לעשות דברים לבד ולהיות עצמאית. ההשפעה על חיי ילדתך- ילדים הם 'עַם' מאד סתגלן והם לומדים מהר מאד לחיות עם המציאות החדשה שנוצרת בחייהם. ייתכנו קשיים אולם הם בהחלט ניתנים לפיתרון. חשוב גם לחשוב באיזה בית ואילו חיים יש לילדה היום, שכן אם כפי שאת מתארת, חייכם כזוג מלווים בהרבה מריבות ומתחים, הרי שהשפעת התנהלותכם על בתכם עלולה להיות הרבה יותר הרסנית מאשר פירוד. אסכם ואומר כי במידה ויש ניצוץ של סיכוי לשיקום נישואיכם, פנו לייעוץ זוגי ונסו לפתור את המחלוקות ביניכם. הייעוץ בהחלט יוכל להאיר נושאים שכרגע קשה לכם לראות ולהתמודד עמם ולתת לכם את הכלים לעשות זאת. מאידך, הייעוץ יוכל גם להבהיר לשניכם כי אין טעם 'למשוך' את ההתקשרות ביניכם ופירוד הוא בלתי נמנע אך בהחלט יוכל לתת לכם כלים לעשות את הצעד הזה בצורה הכי נכונה והכי פחות פוגעת בכולכם. בהצלחה

למעלה