חושבת שזה הפורום אולי...

אמלה

New member
חושבת שזה הפורום אולי...

אם לא פסיכולוג, אז אגש לכאן מקוה שזה יעזור לי. אני אם לארבעה ילדים בוגרים הקטנה בת 15. מי שאמר: גיל בעייתי, תיאר במיקרו את הטלטלות שעוברים הורים (אני ובעלי) מידי יום ביומו. אקרא לבת זקונים לירון. לירון מקבלת מאיתנו הכל: בגדים, כסף, המון תשומת לב, ואהבה. ביתנו חמים ונעים עם המון חברים, איכשהו החיבור שלה לחבריה (הלא חיוביים) חזק יותר מההורים, ואנו נחשפים לצערנו להתנהגויות שלא אופיינו לשאר הילדים. - התפרצויות כעס, מרירות, תסכול (על מה? אנחנו הורים טובים) והכי הכי גרוע: התחצפויות. אתמול חל מפנה עצום לרעה, כשאני ביקשתי לפני יציאה החוצה זוג מפתחות, היא התנהגה בחוצפה ובהרמת קול (בדיוק כמו בשוק או יותר גרוע...) ואני נבהלתי ולכן אסרתי עליה לצאת מהחדר, בתגובה היא התפרצה והשתוללה- כאילו כמו בלון שהתפוצץ ואפילו ..:( איימה ש"אני אשתה את האוקונומיקה שבמטבח.." לא ידעתי איך להגיב- זה אף פעם לא קרה לי- למה הגעתי לזה, ואיך עוצרים את זה, החלטתי שם אתרגש היא תפעל לרעה, ואם לא אתרגש היא לא תממש את איומיה (אינסטינקט כנראה..) וצדקתי.. אולם עד שהיא נרגעה אביה (בעלי ) הגיע והתחיל לצעוק כמו שלא שמעתי מימיו, וחששתי לו... אנו מחמירים מאז אתמול את העונש כי היא- לא נרגעת ולא מבקשת סליחה, והכי גרוע..לא יודעת למה היא אשמה. כמו גוש שלג שמתגלגל במורד. יש למישהו עיצה. אני רוצה לציין (מקווה שזה לא יכעיס) הטלנובלות נראות לי משקפות חד וחלק את ההתנהגות שלה: חוצפה, העזה, קיצוניות, ועוד..לפעמים נדמה לי שהיא מרגישה חלק מדמות בטלנובלה. יש לציין שהיא ילדה חברותית מקובלת ..ואין לי עוד מה להוסיף.. מקוה שנעבור את הלילה ועוד לילה ועוד לילה בשלום, אמא

גליה12

New member
בוקר טוב- קודם כל למה לא פסיכולוג?

או לפחות יועצ/ת של בית הספר... אני תמיד מאמינה שישיבה של שני הצדדים עם אדם מקצועי- פותרת הרבה בעיות- אם כי בוודאי לא את כולן- ולפחות ממקדת לך בדיוק את הבעיה. מדוע היא מלאה כעס, מרירות ותסכול. אבל אם לא פסיכולוג- בתור אמא- נראה לי שעשיתם את הדבר הנכון- פרט אולי לכך, שאחרי שאת גמרת לצעוק/לכעוס לא נראה לי במקום שגם האבא יוסיף שמן למדורה. אבל היא עשתה מעשה שלא נראה לכם-הענשתם אותה-היא לא התחרטה- החמרתם את העונש- ברגע שהתקרית הנוכחית תגמר- תנסו (ושוב עצתי היא שתעשו זאת עם אדם מקצועי) לשבת איתה ולראות מה בבסיס ההתנהגות אני לא מניחה שצפיה בטלה-נובלת ...אבל מי יודע.

bimbo.

New member
לאמא, אכן זה נשמע כמו כדור

שלג שמתגלגל ועלול לגרום למפולת קשה עם נפגעים. אני מסכימה עם דברי גליה בדבר ייעוץ מקצועי, ואני חושבת שזה דחוף למדי. אני בכלל לא בטוחה שהילדה יודעת בעצמה מדוע היא כזו, וייתכן שהיא אומללה ונסערת בדיוק כמוכם עקב ההתנהגות שלה, ואין לה שליטה על זה. נראה שכולכם הגעתם כבר לנקודת שבירה. לכן גשו לעזרה מקצועית!

zivadina

New member
גם אצלנו יש בעיה כזאת (בת 15)

ולכן אוכל אך ורק לשתף אותך במחשבותי: הבת שלי נסערת בגלל הגיל, ובודקת את הגבולות בגלל הגיל. אני תמיד אומרת שאני נותנת לה חבל, והיא עושה ממנו גומי ומותחת אותו עד אילת. אז בנושא הגבולות: מותר, אסור, חוצפה, אצלנו בעלי הוא השוטר, כי לי קשה. גיליתי שבעלי, שהאופי שלו דומה לשלה, (אני אומרת לו שגם בגילו הוא בן 16) יודע יותר לשים לה גבולות. כנראה שההתפרצויות הן הצורך בגבולות. אני תמיד חינכתי לעצמאות, ולכן קשה לי לשים גבולות, שנראים לי כאילו קוטעים לה את הכנפיים, אבל הגבולות מאוד חשובים להתנהגות כזאת, כדי שהיא לא תזיק לעצמה. עד שהיא תשים לעצמה את הגבולות, אנחנו צריכים לשים לה אותם. בגלל הדמיון באופי בין בעלי לבתי, הוא זה שמנהל אתה את השיחות האינטימיות העיקריות. (אני גם, אבל החשיבה שלי אחרת לגמרי משלה, אז אין לה סבלנות אלי). מאוד חשוב שהיא תדע שיש לך עקרונות שאת לא מוותרת עליהם. ומצידך: מאוד חשוב שאת תדעי לבדוק את עצמך כל הזמן ולדעת מהם העקרונות שאת צריכה להלחם עליהם איתה ומהם העקרונות שפג תוקפם, וצריך לזרוק אותם פשוטו כמשמעו. נערה מתבגרת וחושבת לא תסכים לקבל עקרונות מיושנים ללא הנמקה טובה. בהצלחה

למעלה