חושבת על פונדקאות

s h o o s h a

New member
חושבת על פונדקאות

בוקר טוב, נמצאת בשלב המאד ראשוני של מחשבות על נושא הפונדקאות ועולות בי הרבה מאד שאלות ותהיות לענין הגיל - קראתי באחד השירשורים כי על ה"מועמדת" להיות בגילאים שבין 28-38 אני בת 39, האם מועמדותי נפסלת על הסף? הייתי שמחה לשמוע מנשים שעברו את התהליך על הפָן הרגשי שבו כיצד השפיע עליהן ההריון הלידה וכיצד מתמודדים לאחר מסירת הילד להורים בנוסף, איך מתמודדים עם הילד/ים שבבית ועם שאלות שלהם לגבי ההריון (וכן, עם שאלות של חברי הילדים) וכיצד מסבירים להם שההריון של אמא לא "יניב" להם אח/אחות בסופו האם יש צורך בעירוב של גורם מקצועי שילווה את הילד בתקופה זו? הרבה תודה ויום טוב שושה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה שושה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

הגבלת גיל האם המיועדת ל-38 נעשה לאחרונה, עד לפני שנה הפונדקאית יכולה היתה להיות בין הגילאים 22 ל-40, החוק היום מדבר על גילאי 23-38 כאפשריים. ייתכן שבגלל שמדובר בחקיקה חדשה אפשר יהיה לקבל אישור לזה במידה וכל התנאים האחרים יהיו כנדרש. על המועמדת להיות חד הורית, רווקה, גרושה או אלמנה עם ילד אחד לפחות ולא יותר מ-4 ילדים. עליה להיות בת דתם של ההורים המיועדים, תושבת הארץ מעל 3 שנים וללא קרבת דם להורים. תדרשי לעבור אבחונים פסיכולוגים שיעריכו את יכולתך לעמוד בתהליך ובדיקות רפואיות שונות. אני בטוחה שהבנות שעברו כבר הריון ולידה כפונדקאיות יתרמו מנסיונן, סיגל וסלי יענו לך בקרוב אני מאמינה. השאלות והתהיות שמתעוררות אצלך הן חלק בלתי נפרד מהתהליך, הילדים שלך,הסביבה והמשפחה המורחבת ישאבו ממך את המידע, איך סיגל אומרת.."תעשי טרגדיה, תהיה טרגדיה, תעשי קומדיה תהיה קומדיה." בהצלחה שושה ואני כאן לכל שאלה..

שלום שושה

רק רציתי להוסיף על דבריה של מירבי שאני בזמנו ניסיתי לפנות לועדה של משרד הבריאות עם מועמדת בת 39 שמלבד הגיל ענתה על כל הקריטריונים וקיבלתי תשובה שלילית - אמרו לי שלא יקבלו מועמדת מעל גיל 38. אבל כמובן שתמיד שווה לבדוק את זה שוב...

היי שושה!!

טוב , אתחיל עם הפן הריגשי שהוא משהו שאי אפשר לדלג עליו כשלב ראשוני. ע"מ להיות פונדקאית את אמורה לדעת בתוך תוכך שאת מסוגלת לדבר שכזה, ז"א להיות חזקה ריגשית ( אחת שמסוגלת לנתק את הרגש במצבים מסויימים), את זה את יכולה לבדוק עם עצמך ע"י סימולציה של כל מיני מצבים או אפילו לפי בדיקת העבר שלך והחלטות שעשית בעבר או בהווה... אני מניחה שאת יודעת על עצמך כמה וכמה דברים... ואם קשה לך על סמך חייך , נסי לדמיין לעצמך את עצמך בהריון עם עובר שאינו שלך...וראי לאן זה לוקח אותך. אנו הפונדקאיות עושות את ההפרדה המוחלטת בהריון שכזה, כלומר אנו יודעות מראש כמובן שהילד שבתוכנו אינו שלנו ואנו משמשות "תא לגידולו".. יחד עם זאת באה האחריות הגדולה והעצומה הזו של לשמור על משהו שלא שלך! ויחד עם זאת בגלל שהידיעה כל כך ברורה שהעובר אינו שלנו , אנו לא נקשרות אליו בכלל ולכן גם אין לנו שום בעיה "למסור" אותו. אקט המסירה הוא בירוקרטי , ולא כמו שאנשים מדמיינים לעצמם. הריון פונדקאי הוא שונה מהריון שלך עצמך ואי אפשר להשוות אותו לכשלנו. על כל זה כמובן שאפשר לדבר ולכתוב שעות.... עניין הילדים הוא עניין חשוב גם כן , אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך אבל על הילדים לדעת את האמת המלאה ויחד עם זאת ברמה האישית לכל ילד ובהתאם לגילו ולמצבו המנטלי ( בוגר או לא..) הדבר הכי חשוב הוא לא לא לא לשקר !!!! לא לנסות להעלים את העניין או להסתירו! לילדים אין דעות קדומות ולכן הם מקבלים את העניין בטבעיות מדהימה!!! עוד דבר חשוב עם הילדים זה לענות להם על כל שאלה , ולא להשאיר סימני שאלה פתוחים אצלם. כשהילד מבין יודע ומודע הוא מעביר את זה בטבעיות לחברים ולסביבה הקרובה שלו. חשוב לומר לילדים שלנו שאותם אנחנו אוהבים מאוד והם באו מאהבה גדולה ומתוך רצון ...וכמובן להסביר לו שהילד שבבטן הוא לא ילד ביולוגי שלנו בכלל. אסור להשאיר את העניין עלום. תמיד קיימת האופציה להכניס לתמונה אנשי מקצוע ע"מ שייסיעו ויכוונו. אני מקווה שעניתי לפחות על חלק משאלותייך. ואם תרצי לברר יותר אשמח לענות. ביי סיגל

s h o o s h a

New member
ערב טוב

ראשית, הרבה תודה על האינפורמציה שכל כך דרושה וחיונית בטרם קבלת החלטה מסוג זה. טרם החלטתי אם אעשה צעד זה, הרבה מאד לבטים עוד בדרך, מה גם ששאלת הגיל בהחלט עלולה להוות אבן נגף ולהביא לסיומו של תהליך עוד בטרם התחיל. גם בענין הרגשי אותו העלתה סיגל עלי ללבן דברים עם עצמי ועד אשר לא אהיה שלמה לחלוטין כי זהו הדבר הנכון לי לעשותו לא אחל בשום צעד ולו בשל האחריות הגדולה לכל הנוגעים בדבר. כאדם ברור לי (ואני מכירה אותי הכי טוב
) שאם וכאשר תיגמל בלבי החלטה כלשהי, היא תהיה לאחר נתינת כל כובד המשקל לכל השיקולים. בהזדמנות זו אברך במזל טוב את האם הטרייה ועוד אומר כי אני מעריצה את כל הנשים הפונדקאיות אשר לטעמי עושות "עבודת קודש" אמשיך להיות בפורום, לשאול שאלות, לברר עם עצמי וכשאגיע להחלטה - אשתף בה גם אתכן. הרבה הרבה תודה שושה

למעלה