חור בשן לחתולה?

רחלילי

New member
חור בשן לחתולה?../images/Emo108.gif

הי לבילבי יש נקודה שחורה גדולה על שן (ניב) שן ממש קטנה (אולי היתה גדולה ונאכלה?). מה עושים? איך יודעים אם זה כואב או מציק לה? מה באמת עושים עם זה?

רחלילי

New member
האמת זה יותר בחניכיים

ולא על שן זה מין עיגול בקוטר מילימטר וחצי ונראה י שזה כואב כי היא לא נותנת לי ממש לבדוק ולראות את זה. מישהו ראה דבר כזה? נראה לי שזה כמו מין פרונקל כזה. מין בלון קטן ורוד בחניכיים שמסתיים בשחור. אז איזה טיפולים עושים לחתולים? אני רוצה שהיא תהיה בריאה ושהיא תרגיש טוב.

natalyrst

New member
בקשר לשן

היי אז ככה שאני לא ממש בטוחה לגביי חתולים אבל אני יודעת שאצל כלבים עושים טיפולי שיננים אני מניחה שזה מאוד מציק לה ומכאיב לה באכילה... כדאי שתפני לוטרינר כדי לחסוך לה את הסבל מקווה שעזרתי :)

רחלילי

New member
מקפיצה למעלה

ורוצה לשמוע עוד אם מישהו נתקל בדבר כזה? וגם - בינתיים איך אםשר לעשות שלא יהיה לה כואב עד שהולכים לרופא?

שרית(^_^)

New member
אם זה בחניכיים

ולא בשן עצמה, ונראה כמו פרונקל בולט, אז זה בכלל יכול להיות איזשהו גידול... אני ממליצה לך לקחת אותה לוטרינר לבדיקה בהקדם. ובקשר לכאבים: קודם כל, ע"פ מה את מסיקה שכואב לה שם ? האם כשאת נוגעת היא מתנגדת או מייללת ? ובכל מקרה, שתדעי שאסור לתת לחתולים משככי כאבים של בני אדם (במיוחד אקמול !) בשום פנים ואופן !!! הם יכולים למות מכדור אחד של אקמול ! אם יש לך בבית כדור בשם קטופן (שניתן בד"כ ע"י הוטרינר), שהוא משכך כאבים של חתולים וכלבים, את יכולה לתת לה (אבל אם היה לך לא היית שואלת...). אני ממליצה לא לתת כלום בנתיים ולקבוע תור לוטרינר כבר מחר.

מייקלס

New member
להשאיר בבקשה לשיקול דעתו/תה

של הוטרינר/ית...... ואנא, לא לתת תרופות על דעת עצמכם. (וגם לא להמליץ!)

Michelle1

New member
מציעה ביקור אצל הוטרינר

מאד נדיר למצוא חור בשן אצל כלבים וחתולים, אלא אם כן הם מקבלים הרבה ממתקים. מה שיותר אפייני הוא הווצרות פלאק (אבן השן), הפלאק מתרבה, מתעבה וחודר אל מתחת לחניכיים שם הוא יוצר כיס דלקתי. ללא טיפול הכלב או החתול יאבד את השן, בנוסף, כמובן, על הכאב הנגרם לו. הטיפול בכאלו מקרים הוא ניקוי אבן השן בהרדמה על ידי הוטרינר. לא ברור לי אם המקרה שאת מתארת הוא כזה, אבל בכל מקרה וטרינר חייב לראות את החתול. יש משחות אורליות שמרדימות את המקום (בתור עזרה ראשונה לפני הטיפול)- להתייעץ טלפונית עם הוטרינר אם הן בטוחות לשימוש אצל חתולים עד שיוכל לראות אתכם

רחלילי

New member
היא לא אוכלת ממתקים וזה לא על השן..

זה מין פורונקל בחניכיים שמסתיים בנקודה שחורה אני מה זה דואגת לה.

shirilik

New member
אין מה לעשות

לפי מה שאני הבנתי - אין מה לעשות הוטרינר יכול לעקור שן או לעשות טיפול של הלבנה אבל סתימת חורים עדיין לא עושים כדאי לך לבדוק את העניין עם וטרינר וליידע אותנו

רחלילי

New member
עד שהולכים לווטרינר! זו השאלה

עכשיו בלילה אין לי מה לעשות כי אין ווטרינר והשאלה היא לגבי עכשיו אני לא מתכוונת להזניח את זז זה ברור. השאלה שלי היא לבינתיים שאני אוכל לישון בלילה ולא להריץ בראש סרטים של גידולים ומוות. זו חתוליתי המתוקיתי שלנו ואני מתה מדאגה.

לילךLilach

New member
תלכי איתה מחר (כלומר היום) לוטרינר

הכי טוב לחכות לחוות דעתו , אנא חזרי אחרי ועדכני אותנו איך היה ומה יש לחתולה בדיוק.

למעלה