התאלמנות מצב שנכפה עלינו
אכן, מי ביקש להתאלמן? זה מצב אכזרי שנכפה עלינו, זה פרידה אכזרית מהנשמה התאומה שלנו.
אני, התאלמנתי לפני שלושה חודשים, בעלי האהוב והיקר, אהבת חיי, הנשמה התאומה שלי, נפטר ממחלת הסרטן, שהרסה את גופו הבריא עד שהכריעה אותו, והוא בן 53 בלבד.
נותרתי המומה, לא מפסיקה לבכות, לא מבינה איך חיי התהפכו, הריצפה נשמטה מתחת לרגליי, נותרתי עם כאב בגופי לאחר שקרעו את אהבת חיי ממני, אין מילים לתאר את הכאב, אין מילים לתאר את הגעגועים, לדבר איתו, לחבק אותו, לנשק אותו.
כל הזמן אני שואלת, אם יש את מי לשאול, איך לאחר שנפגשנו לפני שמונה וחצי שנים, התאהבנו, ומייד ידענו שאנחנו מתחתנים, זה הרגיש שנשלחנו אחד לשניה ואחת לשני מלמעלה, איך זה יכול להיות שלאחר שמונה וחצי שנים, של קשר מדהים, אהבה ענקית, זוגיות מדהימה, הופרדנו באכזריות כזאת? איך?
תשובות אין, יש רק חוסר אונים, תסכול נוראי, היאחזות בזיכרונות היפים והמרגשים, והתעטפות בהם, רצון לאחוז בהם ולחיות אותם כל הזמן, לחזור לעבר ולחיות עם אהבת חיי.
זה כואב מאוד, הנה עכשיו לאחר השלג הכבד שירד אצלנו בירושלים, נזכרתי איך בינואר 2013, בשלג שירד אז, היינו ביחד, אני ואהבת חיי, הנפש התאומה שלי, חווינו ביחד את השלג, היה כל כך נעים, כל כך מרגש, ועכשיו, השלג שירד מיום חמישי שעבר, ללא הפסקה, הישיבה בבית, לבד, והזעקה האילמת, הנלחשת מעומק ליבי ומנשמתי הכאובה: איפה אתה אהבת חיי? איפה? מתגעגעת אליך, ועדיין לא מאמינה שלא אראה אותך יותר.