חורף וחמוסים

Lovable Stray

New member
חורף וחמוסים../images/Emo182.gif../images/Emo183.gif../images/Emo188.gif

הטיפות הראשונות של הגשם כבר שטפו את הארץ והגיע הזמן לוודא שהחמוסים שלנו ואנחנו נעבור אותו בשלום
כמה דברים ביסיים: *חשוב לדאוג במיוחד בעונה זאת של השנה למיטה חמה בשביל הידידים הפרוותים שלנו. סוודרים ישנים, סדינים ודברים אחרים מצויינים למטרה זו, חשוב רק לזכור להחליף אותם באופן קבוע בגלל הריח ובגלל שיש פרעושים גם בחורף, למרות שלא באותה הכמות. פרעושים מטילים את ביצהם במרבדים ושטיחים ולכן חשוב לנקות אותם כמה שיותר. *חמוסים מאוד סקרניים גם בקשר לתנורים למינהם - אל תשכחו להשעיר מחשירי חשמל חמים במקומות אליהם הם יכולים להגיע (או להפיל! חמוס יכול למשוך בחוט חשמל ולהפיל את המכשיר). *שפעת! חמוסים מאוד רגישים לשפעת ולכן חשוב במיוחד לא להתקרב לחמוס במקרה ואתם חולים אלה לתת למישהו אחר לטפל בו בתקופה זו. במקרה ואין ברירה אל תקרבו אותו לפנים ודאגו לשטוף היטב ידיים לפני הטיפול בו. *לאלה מכם שמגדלים את החמוסים בחוץ - אומנם פרוות החמוס מגנה עליו מפני הקור אבל הכל עניין של הרגל - חמוס שהיה רגיל לחום של הקיץ יכול לחלות עקב השינוים בטמפרטורה ולכן חשוב לספק לו מספיק מקומות מחבוא מחוממים ולדאוג שהכלוב לא יהיה חשוף לרוח פרצים וגשם. -בקשר לטיולים, בעלי חיים חשופים יותר למחלות במזג אוויר קר (מערכת חיסונית נחלשת וכד') - חשוב לא להוציא חמוסים לא מחוסנים יותר מדי מכיוון שבדרך כלל בתקופה זו יש המון חתולי רחוב חולים וההדבקה תיהיה מאוד קלה. יש להיזהר גם עם המחוסנים, אם אני לא טועה אי אפשר לחסן חמוס נגש שפעת ואני לא יודעת אם הם נדבקים מכלבים וחתולים כמו מבני אדם, אולי כדאי שמישהו ישאל וטרינר. חוץ מזה, כמו שאמרתי - שינויי מזג אוויר מגבירים את הנטייה לחלות - מעבר מבית מחומם היטב לקור של הרחוב יכול להיות מסוכן ולכן עדיף להוציא את החמוסים בימים שטופי שמש וחמימים יותר. בטח שחכתי עוד המון דברים, יהיה נחמד אם כל אחד יוסיף עוד עצות וטיפים שקשורים לחורף, זה יעזור לכולנו

המון תודה לך. מה בנוגע לחמוסים ושלג

מותר להוציא אותם בשלג??????????????????????? אנחנו חמוסים ירושלמיים....

Sweet Fantasy

New member
בהחלט מותר

הם גם אוהבים כמובן שרצוי לא לשכוח לקחת את החמוס חחח... למרות שנראה לי שג'סי רשמה הכל יש גם במאמרים בנושא החורף..

ועוד שאלה...

מוסי גר אצלי בחדר במעונות והכלוב שלו מאד קרוב לרדיאטור, בלי יכולת לשנות את זה. כעיקרון הוא רק ישן בכלוב, אבל יש לו עוד מקומות בחדר, רחוקים מהרדיאטור שהוא יכול לישון בהם, כמו קערה מלאה סמרטוטים. את הרדיאטור לא ניתן לכבות, הוא דלוק בשעות מסויימות בהתאם להנהלת המעונות. 1. האם זה ממש מזיק אם הוא יישן סמוך יחסית לרדיאטור? הוא לא נוגע בו כשהוא ישן שם. 2. האם כשהוא משוחרר הוא יבין, או ילמד, שזה מקור חם ולא יתקרב אליו אחרי נגיעה חמה אחת? אחרת נצטרך להנדס משהו וזה יהיה קצת קשה. 3. במעונות אנחנו נמצאים רוב השבוע אבל שישי שבת אנחנו אצל ההורים ושם הוא ישן במרפסת, מה שאומר שבסופ"ש יהיה לו שינוי טמפ' משמעותי, מהבית החם אל המרפסת הקרה ליומיים. במרפסת שמתי מלונה ענקית (של כלב זאב) עם מלא סמרטוטים בתוכה, ככה שיש למוסי איפה לישון. האם הוא ישרוד את זה או שלדעתכם הוא יצטנן? אם זה מזיק אני אעביר אותו אל החדר בסופ"ש, זה קצת בעייתי כשיש אנשים בחדר וכו' אבל עדיפה לי המרפסת. יאללה תשובות!!

Sweet Fantasy

New member
תשובות

1.כן.. לא מומלץ אפילו שזה לא נוגע זה חם מאוד יחסית בשביל חמוס.. 2.הוא יכול להבין ויכול לא להבין לא מומלץ לקחת את הסיכון הזה זה ממש מסוכן! 3.צריך למגן טוב טוב וזה כן משמעותי לשרוד הוא בטוח ישרוד אבל אם יש אפשרות שהוא יהיה בבית זה הכי מומלץ..

הלוואי והיה חם!

הרדיאדור נדלק ב 12 בלילה ונכבה ב ארבע לפנות בוקר, הקור הכי גדול. הם אכזריים.. בגלל זה אני מביאה תמיד גם תנור מהבית, קסדין חשמלי. קרררררררר שם.

N a d a v 1 6

New member
נצל"ש...

אני חייב לדעת בחדר של החמוסים שלי קררר אוו שאני פשוט סובל מחוסר B12....(אני תמיד רועד בחורף!!,אבל ממש רועד ואי אפשר לשלוט בזה בושות חח). בכל אופן קר שם מאוד וסוניק גור ולמרות כל מה שאני שם להם אני מפחד טוב נו אני קצת פולנייה!!!!! שמתם לב......הם הילדים הקטניםםם אני רוצה להעביר אותם אולי לחדר עם הכלוב כי פה נעים לא חם מיידי ולא קר....אבל בעצם שאני חושב על זה זה לא כדאי כי אם אחלה?,למרות שאני עושה חיסון לשפעת בראשון אבל לא לא, חח במהלך הכתיבה חשבתי על זה... קיצר לא לחמם אפילו לא מעט את החדר???????? אני אומר לך זה כמו להיות בחרמון שנכנסים להם לחדר.........אוהבים קור אבל עם גבול לא?!?!....אני לא מסוגל להכנס לשם מרוב קוררררררר....

Sweet Fantasy

New member
אולי באמת

אתה לא אובייקטיבי? תבקש מאבא שלך (בכוונה גבר) שיכנס ויגיד אם קר או לא.. אם הוא טוען שבאמת קר קר כמו שאתה אומר אפשר לשים חימום, ממש קצת. ואם לא ממש קר כמו שלך נראה אתה יכול להכין קופסא חמימה עם סוודרים וחולצות אל תדאג הם יודעים איך להתחמם!

למעלה