חורף, אז מתחבקים

תולו

New member
חורף, אז מתחבקים../images/Emo24.gif

ובין חיבוק לחיבוק, צריך איכשהו לחמם את החדר. מחכה לתובנות שלכן, בינתיים יש מזגן ותנור ספירלה במקלחת. מה הלאה ? אה, וגם - איך להלביש אותו.

תמי ס

New member
לא צריך להתחבק

אפשר גם ללכת מכות, זה מחמם אפילו יותר
האם המזגן מחמם את כל הבית? האם החדר שלו קר? כשילדיי היו קטנים היה לנו רדיאטור בחדר שלהם, הוא הפיץ חום נעים וקבוע, נראה לי שנאמץ את אותו הסידור גם עכשיו ליהלי. לגבי הלבוש, אני מלבישה ליהלי בגד גוף קצר (בתור גופיה שלא "בורחת") ועליו בגד גוף ארוך.

פלגיה

New member
רואים שאת גרה בגוש דן

במקומותינו הקרים צריך גופיה ארוכה ומכנסונים, ועליהם בגד גוף ארוך ועבה (עוד לא מהמנופחים, אבל כבר לא את הטריקו הדק ששימש אותנו בנאמנות בכל לילות הקיץ)

תולו

New member
יש צורך במכשיר אדים ../images/Emo35.gif

יחד עם הרדיאטור ? ואם כן - אדים חמים או קרים ? איזה רדיאטור לקנות, כמה צלעות והאם כזה של שמן או מים ?

תמי ס

New member
כן, מומלץ להוסיף אדים עם רדיאטור

עד מה שאני זוכרת, בזמנו הומלץ לנו על אדים קרים, לא זוכרת כבר למה, יש לי מכשיר אדים קרים של קאז (מקווה שהוא עוד עובד אחרי כל כך הרבה שנים). לגבי רדיאטור, כבר לא זוכרת איזה מומלץ, שלנו כבר נח כמה שנים במחסן, באמת הגיע הזמן להעלות אותו הביתה.

טאניוש

New member
כן, אדים קרים

רדיאטור מייבש מאד את האויר. לנו יש של קאז. רדיאטור- כמה שיותר צלעות ככה מחמם מהר יותר, תלוי גם בגודל החדר, לנו יש של 12 צלעות, שמן.

היום יש מכשירי אדים קרים מצויינים

הרבה יותר מוצלחים מהקאז שיש לי. בסופר פארם, למשל, יש אחד כזה. בניגוד למכשיר הפאסיבי יחסית של קאז (שהוא בעצם ונטילטור על גיגית, ותסלחו לי שאני מפקפקת בנחיצות של הפילטר שלו) המכשירים החדשים "מוציאים קיטור" אבל קר. הם גם יותר יפים (וגם לא יותר יקרים). טוב גם למיזוג של הקיץ.

ולגבי סוג הרדיאטור

יש סוג בטיחותי עם דפנות קרות (לא נסיתי, אבל נראה רעיון טוב). בעקרון, ככל שיש יותר צלעות זה מחמם יותר מהר.

בנצ100

New member
שאלת ../images/Emo163.gif

בשביל מה זה האדים האלו בכלל? אצלנו נזלת באופן די קבוע, אז למה יובש הוא רע?

תולו

New member
מצטרפת לשאלה

כי כרגע, התשובה היחידה שהיתה לי כששאל החצי היתה "ככה אומרים בפורום !" וזה כמובן "מאד" משכנע אותו, במיוחד אחרי ששלחתי אותו לחצי מדינה לחפש רדיאטור (נרכש בסופו של דבר רדיאטור 9 צלעות. זה מה היה).

תולו

New member
כלומר, למה אדים קרים?

כי הרדיאטור בא עם מין מתקן מצ'וקמק ששמים בו מים ומניחים על הרדיאטור, אבל אלה אדים חמים.

טאניוש

New member
זה מה שעשינו עד לפני שנה

היינו פשוט שמים מים במתקן הזה. אבל כנראה זה לא מספיק. עם מכשיר אדים חמים יהיה לך סאונה בחדר. בלי כלום האויר יבש מאד, מגרד בגרון מרוב יובש. אדים קרים עוזרים לנשימה.

האדים הם כדי להשיב לחות לחדר

כאשר האויר יבש מידי, זה מייבש את הריריות ועל ידי כך פוגע בתפקוד ה"מחסומים" שנועדו להגן מפני חדירת וירוסים או חיידקים. וזה גם יותר נעים.

רונה 4

New member
אצלנו בחדרי השינה תמיד משתמשים

ברדיאטור גם. הוא הכי עדין ונעים. ולגבי לבוש, אני הכי מסתדרת עם בגד גוף שרוול ארוך מטריקו, ועליו חליפת שני חלקים מפוטר, פעם עם החלק העליון ופעם בלי, בהתאם למידת החום בבית. בחוץ, אם קר, אני מוסיפה לזה סווטשירט עם קפוצ'ון (כי כובעים הוא מיד זורק).

למעלה