חורף או קיץ?

Outopia

New member
חורף או קיץ?

השאלה הנצחית..
בגדול אנחנו תכננו בקיץ, ומכיוון שהקיץ הקרוב כבר קרוב מדי אז חשבנו על הקיץ הבא.
לפני כמה ימים תהיתי לעצמי שאולי יש תקופה בשנה שתהיה טובה יותר..
אנחנו לא ממש רוצים חורף בגלל הקור (שלי אישית קשה לסבול).
יש תקופה בשנה שהיא בין לבין? שהיא פחות קרה מהחורף ופחות יקרה מהקיץ? (אולי בסוף הקיץ, או בסוף החורף..)
אנחנו שקלנו לעשות סבב אולמות בזמן הקרוב ולהשוות מחירים אבל אין לנו רשימת מוזמנים. אנחנו חייבים עזרה של ההורים כדי לעשות את הרשימה, ואני לא רוצה לעשות את זה כרגע, כי הם יתחילו ממש להכנס לעניינים ולהביע דעה ולשאול הרבה דברים. אני מעדיפה לערב אותם רק ברגע שנחליט קיץ/חורף ומשם נתקדם ביחד..
אין לי אפילו הערכה או כיוון של כמה אנשים יש. אני רק די בטוחה שזה יהיה מעל 300 אנשים.

Princess Lotta

New member
סוף מרץ/תחילת אפריל

למרות שאיני אובייקטיבית כי התחתנתי במרץ, ולשמחתי היה זה יום אביבי שטוף שמש (מעט קריר בערב אבל העיקר שלא ירד גשם). אה ולגבי הקור - אני שונאת שונאת שונאת קור אבל 1.המחירים ממש מטורללים בקיץ, התחתנו במקום די יקר והתאהבנו בו טוטאלית 2. בעלי מת על קור ושונא קיץ וחום 3. מי רוצה להזיע ולסבול בשמש הקופחת בצילומים המקדימים 4. מרב אדרנלין והתרגשות היה לי חמים ונעים. בשל התעטפתי רק בחופה למטרות צניעות ותו לא.
&nbsp
אופציה נוספת היא אוקטובר או תחילת נובמבר אבל אז יש כבר סיכוי לגשם/קור.

Outopia

New member
תודה

האמת שאחרי דיבור עם אנשים שגם זלגו מהקיץ לחורף, חשבנו על סוף מרץ (אתמול איזה תאריך קרץ לי אבל זה יוצא פורים ואני לא יודעת אם זה לא בעייתי).
המחירים בסוף מרץ הם עדיין מחירי חורף?
הבאסה היחידה במרץ שלשנינו יש יום הולדת בפברואר אז אמרתי לפחות יום נישואין יהיה בחלק אחר של השנה

לגבי מזג האוויר באמת נראה לי שיהיה מושלם. לא חם מדי ולא קר מדי..
ואחת הסיבות שהתחלתי לחשוב על חורף היא כי לשנינו יש טעם די יקר, והחתונה לא הולכת להיות חתונה קטנה אז זה נראה לי הבדל גדול בין קיץ לחורף.

Princess Lotta

New member
יש כאלה שלוקחים מחירי חורף, ויש כאלה שמגדירים אביב

כמו המקום שאני התחתנתי בו, עדן על המים, אבל עדיין, זה זול יותר מאפריל ובטח ממאי (שאז גם מתחילים השרבים והשיגועים במזג האוויר וגם המחירים קופצים בטירוף. נראה לי שמאי וספטמבר הכי יקרים בשנה). מרץ זה עדיין שעון חורף אבל רוב ימי סוף מרץ נעימים להפליא. זה גם מספיק רחוק מפסח ככה שאין הרבה ביטולים והוצאות, ובגדול, תקופה נעימה מאוד.

Outopia

New member
עדן על המים נראה ממש יפה..

ומבחינת מזג אוויר לפי האתרים באוקטובר יותר חם ממרץ אבל משום מה מרץ קורץ לי יותר.

Princess Lotta

New member
תודה רבה! תבדקו ממוצע ימים גשומים

אם אתם מעדיפים גן, כי אתם לא מתחתנים במדבר או בקוטב, עם קור או חום אפשר להסתדר. קירוי או חתונה בפנים יכולים לבאס (בטח בעדן כשהחופה על המים או גנים אחרים שהרבה מהקסם שלהם הוא בחלל הפתוח).

Outopia

New member
צודקת..

ומבחינת חתונה. בזמן שכולן חלמו על שמלה לבנה אני חלמתי על מים. תמיד רציתי חתונה על המים

Princess Lotta

New member
אז יאללה עדן - בהנחה שמתאים לכם תקציבית וגיאוגרפית...

תעיפי מבט בקליפ החופה שלי ובשרשור הקרדיטים, ואם תאהבי ותזדקקי לכל מידע נוסף, אל תהססי לפנות

ronitvas

New member
פורים זה מעולה

הבעיה היא שתמיד בפורים יש גשם ):
אני לא על המחשב, ולכן קשה לי לעשות חיפוש. יכולה לנסות.
חפשי פה בפורום פוסט שהעליתי לרעיונות לחתונה פורימית - תענוג!
תיכף מנסה לעשות חיפוש

ronitvas

New member
לא מצליחה לצרף את הלינק ):

בדף העסקי שלי יש קישור לשרשור הזה.
אם לא תמצאי, את יכולה להיכנס לדף ולגלגל עד שתגיעי אליו (צירפתי את זה בסביבות פורים בשנה שעברה)
Citrusim - The Art of Events shared a link.
Mar 11 ·

elinoket

New member
עונה

קודם כל אם בא לכם הקיץ הנוכחי זה ממש לא בעיה לסגור את זה, אנחנו בסה"כ בדצמבר (אני התארסתי בסוף נובמבר והתחתנתי אחרי חצי שנה בסוף מאי)
עונות האביב/סתיו (מאי וספטמבר) הן הרבה יותר יקרות מהקיץ אז צריך לקחת את זה בחשבון
לגבי המוזמנים תנסו לעשות הערכה גסה, זה לא שאתם סוגרים עדין אולם, רק הולכים לראות מקומות. מה גם שאם מדובר מעל 300 אז לא צריך להיות לכם בעיה למצוא אולמות (אנחנו הלכנו עם הערכה של 200 והיה לנו ממש קשה למצוא מקום).
אולי בכל זאת רק לשאול את ההורים הערכה גסה, בלי להגיד להם שאתם מתחילים לחפש, או לברר עם אחים שהתחתנו כמה מוזמנים היו להורים.
לגבי מרץ - צריך לקחת בחשבון שעדין אפשר ליפול על יום גשום ולקחת את זה בחשבון. אם קריטי לך חופה בחוץ אז זאת בעיה. אם זה לא כזה קריטי, היום רוב המקומות שעושים חופה בחוץ ערוכים להכניס אותה פנימה בדקה ה-90 במידה ואכן יהיה יום גשום.
אני חושבת שאפריל המחירים הם בין מרץ למאי מבחינת העלות למנה, אולי שווה לבדוק את זה גם (רק שלא יהיה קרוב מידי לפסח כי זאת תקופה ממש לחוצה עם מלא הוצאות).

elinoket

New member
השנה זה באמת בעיה

כי פסח זה ב3 לאפריל ואין חתונות על לג בעומר ב6 למאי. אבל יש שנים שפסח יוצא בסוף אפריל.
דרך אגב 19.4 אפשר להתחתן כי זה ראש חודש אייר

edna28

New member
בעיניי הקיץ הקרוב לא קרוב מדי ואפשר להספיק..

ובעיקרון יש תקופות "ביניים" שכאלו, אבל גם באוקטובר וגם במרץ יכול פתאום ליפול איזה יום גשום.
בכל מקרה כדאי לך כשאת בודקת לדעת מה כמות המוזמנים ומה התקציב שלך, ואת יכולה לפנות לשירות כמו איזיווד
שיציעו לכם מה שמתאים לתקציב שלכם ולעונה וככה לא תצטרכו להתרוצץ בין מלא אולמות וזה גם יכול להוזיל לכם עלויות.
(ואגב ראיתי שמישהי פה הציעה את עדן על המים, הוא באמת מהמם!)
&nbsp

למעלה