חורףףףףףףףףףףף

Or Jacob

New member
חורףףףףףףףףףףף

אתם בטח מתחילים לראות את השלכת , וגם הטמפ' ממש יורדות . באדמונטון למשל יש סיכי לשלג קל ביום רביעי (וזה דיי נדיר). ברוב הערים הטמפ' בלילות כבר חד ספרתיות כמעט כל לילה , ובטח גם שמתם לב לזה שהימים מתקצרים במהירות . אני מישראל ממש מקנא בכם (כאן היה היום 31 מעלות ושמש ישראלית קופחת).. שנה שעברה , אם אתם זוכרים , ב 24 באוגוסט (!) ירד שלג רציני באחת העיירות באלברטה (לא זוכר בדיוק את השם אבל לא מקום גבוה במיוחד). והמישפוח'ה מאדמונטון באים אלינו לארץ לביקור עוד חודש . וזהו .. יש לי שאלה לטורונטואים : ימת אונטריו או חלקים ממנה קופאים קצת בחורף ? אור.

nikki1

New member
רק החלקים שקרובים לגדה קופאים.

הימה גדולה מדי בשביל לקפוא כולה. לגבי הטמפרטורות תשמח לדעת שאצלנו בטורונטו יהיו היום 30 מעלות צלסיוס אחה"צ.

Or Jacob

New member
כן זה מה שתארתי לעצמי.

אני לא שמח שיש גם אצלכם 30 מעלות . אבל ההבדל הוא שאצלכם שבוע הבא יכולים להיות גם 15 מעלות בצהרים עם גשם ואצלינו זה נשאר יציב על ה 30 מעלות כל הזמן

drz400e

New member
אז מתי אפשר כבר ללכת לגלוש....?

שלום אור, מזמן לא ראינו אותך פה. אני והסנובורד החדש מחכים בקוצר רוח לשלג. תגיד, איך התחזיות לטווח הארוך? איזה מין חורף צופים לנו? האמת שהיה לנו בטורונטו שבוע מקסים,עם הרבה שמש וטמפרטורות מושלמות, והחורף נראה רחוק ולא מציאותי מתמיד... בקשר לקפיאה של האגם, אז ממה שאני ראיתי בעיר, כל המעגנים הסגורים,כלומר כל מה שלא היה חשוף לגלים קפא לחלוטין, ובאגם צפו להם משטחי קרח גדולים בתקופות היותר קרות.

Or Jacob

New member
ממ תחזיות עונתיות לא הוכיחו את עצמן

ואין טעם להסתכל עליהן בכלל . לגלוש ? עוד הרבה זמן .. מתי היה השלג הראשון בטורונטו שנה שעברה ? מתישהו בנובמבר לא ?

drz400e

New member
למה לא?

יש לי מישהו בעבודה שחזה בדיוק מופלג את הקיץ האחרון..
...הוא גם כבר הבטיח לי חורף מושלג, אבל אף פעם לא רע לקבל דעה שניה

Or Jacob

New member
ממ אני לא נתקלתי אף פעם בתחזית

עונתית שהוכיחה את עצמה . תחזיות לקיץ הן יותר קלות , בישראל לפחות , כי זה בד"כ "חם מהממוצע". כי הממוצע לא התעדכן כאן כבר שנים.. אור.

levav1

New member
הכפריים בצפון אמרו שצפוי

חורף קשה.הם טוענים שאפשר לנבא את החורף על פי הקיץ. לא יודע איך בדיוק אבל אומרים שהם בדרך כלל צודקים.

yoav2040

New member
חורף -ליעקב אור

אני הגעתי לקנדה לפני כמה שנים לאיזור טורונטו. גם אני הייתי כמוך בארץ חובב חורף מושבע...לא יכולתי לסבול את הקיץ הישראלי הארוך והבלתי נגמר ופנטזתי על מערכות הגשם החורפיות... אבל אחרי שעברתי כאן כמה חורפים ובמיוחד האחרון שבהם דעתי השתנתה... החורף פה ארוך ואינסופי, כבר מאוקטובר הטמפ. לעיתים יורדות מתחת לאפס וזה נמשך עד מאי, מה שהכי מדכא אותי זה תקופות העדרות השמש הארוכות בעיקר בחודשים נובמבר-דצמבר יכול להיות 10 ימים בלי לראות שמש, פקטור שני זה הקור בחורף האינטנסיבי ללא הפוגה, ללא תחושה אפילו קלילה של חמימות שמש...מתגעגע לימי השמש בחורף הישראלי שהכל ירוק ופורח

Or Jacob

New member
אני לא מאמין שזה יקרה ליייי

אבל יכול להיות . פשוט אצלי זה אובססיה כבר . אני באמת בדיכאון כל הקיץ . כשאני קם בבוקר ורואה שמים כחולים זה ממש מדכא אותי ! אני יכול להסתדר בלי שמש הרבה זמן . אני פשוט שונא אור (אין לי מושג למה החליטו לקרוא לי ככה ..)

yoav2040

New member
לאור יעקב - אתה תהנה כל רגע ממז"א

מגוון שינוי מזג האויר בטורונטו הוא אדיר בהשוואה למזג האויר הארץ הישראלי שלמעשה מיוני עד אוקטובר הוא יציב למעט שינויי לחות מזעריים. מה שהכי מדהים אותי כאן זה הבדלי הטמפ. בין הקיץ לחורף זה לא יאומן מ+30ביולי-אוגוסט (השנה היו כ-15 ימים מעל 30 מקסימום) ועד ללילות עם טמפ. מינימום בפברואר של כ 25- כמובן אני מדבר על טמפ. ללא השפעת הלחות בקיץ והרוח בחורף אז היינו מדברים על הפרש של כמעט 80 מעלות ביו HUMIDEX 40 בקיץ ל-WINDCHILL של קרוב למינוס 40 גם תופעה מעניינת נוספת הינה שינויי טמפרטורה קיצוניים בתוך יממה נתונה וזה בעיקר קורה בחורף...הרבה פעמים בניגוד לארץ טמפ. בלילה גבוהה מאשר ביום נניח בלילה יורד גשם והטמפ. הינה +2 ואז במהלך היום נכנס אויר קר ויבש ובצהריים הטמפ. יורדת למינוס 10 ...זכור לי יום שהתחיל "נאה" עם +5 ואז לקראת חצות אותו ליל נפלה הטמפ. למינוס 20 ,לעיתים "נפילות" הטמפ. הינן בתוך כמה שעות...אולי זה מקביל ל"שבירת שרב" אביבי בארץ להבדיל

lazydog2

New member
רגע - אור (ודודו תתחדש על הסנובורד)

אל תלך עוד! אז למרות שתחזיות שנתיות לא מוכיחות את עצמן, ידוע למישהו אם יש סיכוי שהחורף השנה יהיה קל יותר מקודמו? או שצפוי לנו עוד חורף קטסטרופלי שמתחיל בנובמבר ונגמר ב(תחילת) מאי? האם יש מצב שהסתיו המדהים הזה יישאר עד סוף אוקטובר, כמו שותיקי קנדה טוענים שצריך להיות (לטענתם פעם היו עונות שנה כמו שצריך בקנדה - 3 חודשים לכל אחת) ומאז שהרסנו את כדוה"א הדברים הולכים ומשתבשים)

Maple Leaf

New member
תיקון קל

בתור אחד שעבר את החורף 'הקטסטרופלי' הנ"ל (הראשון שלי כאן) זה לא היה כל כך נורא. שלג במידה, הרבה ימי שמש (קרים אבל יפים) וממילא האוטו מחומם אז אין מה להתלונן. להזכירך, באמצע נובמבר התחיל השלג והטמפרטורה עלתה מעל ל-0 כבר בסוף מרץ. היתה עוד סופת שלג בתחילת אפריל וזהו. שנה קודם בכלל היה חורף חם מהרגיל, ובקושי ירד שלג.

libimom

New member
לא רק בטורונטו

גם בוונקובר היה לנו חורף שנמשך כמו מסטיק, הגשם הראשון התחיל בספטמבר ונגמר במאי, אפילו הבריטיש קולומבים לא זכרו שהיה חורף כזה עם גשם ללא הפסקה. הקיץ לעומת זאת היה השנה היבש ביותר שהיה אי פעם וכתוצאה מכך עלו באש אלפי קמ"ר של יערות (ממש כואב הלב) שלא לדבר על חיי הטבע שנכחדו שם. אני ממש מתחילה להרגיש את הדכאון שמגיע עם הגשם, הייתי רוצה עוד קצת קיץ, אבל גם אצלנו הטמפרטורה מתחילה לרדת והיום מחשיך מוקדם יותר. איפוא אנחנו ואיפוא הקיץ הישראלי, מישהוא מוכן להביא אותו לכאן??????

nikki1

New member
אני הייתי בוואנקובר בחורף האחרון

שהיה יבש במיוחד וקר מהרגיל. אולי לך היה ענן עקשן מעל הבית.

למעלה