חורים בשיניים...

• פותח הנושא agur
  • פורסם בתאריך

agur

New member
חורים בשיניים...../images/Emo5.gif

היינו בבדיקה שגרתית. זוהו שני חורים הדורשים טיפול, והאמת שהופתעתי קצת. אז מה הבעיה? הרופאה. לא אהבתי את הגישה שלה. לפני שנה הלכנו להיבדק לראשונה, הרופאה שהיתה אז הסבירה על המכשירים והרגיעה לפני ותוך כדי הבדיקה. לצערי, הרופאה הזאת יצאה לחופשת לידה. בינתיים קבעתי תור לרופאה אחרת שמקבלת באותה מרפאה (בשל אילוצים שלנו, ומכיוון שאני לא רוצה לדחות את הטיפול לעוד שלושה שבועות). אין לי שמץ של מושג לגבי שתי הרופאות האלה. עדי די חוששת (וגם אני). אז כמה שאלות: 1. האם מישהי/ו כאן יכול/ה להמליץ על רופא שיניים לילדים מאיזור חיפה? (אפשר גם במסר). 2. מה כדאי לשאול כשאני מתקשרת למרפאה לברר על רופא מסויים? 3. איך לעזור לעדי להתמודד עם החשש שלה מהטיפול? תודה!

לאה_מ

New member
איך את בעצמך עם רופאי שיניים?

כי לי אין חרדות מרופא שיניים, וגם הילדים שלי לא מגלים סימני מצוקה אצל רופא. עומר הלך מלכתחילה לרופא שלי (הפעם הראשונה היתה בגיל 2.5). שירה ואורי הולכים לרופא מיוחד לילדים (אני אשלח לך מסר, אבל הוא בת"א). אני חושבת ששום שאלה שיכולתי לשאול מראש לא היתה מהווה המלצה כמו האווירה במרפאה ופגישה עם הרופא. אני, אגב, קיבלתי את ההמלצה מרופא השיניים שלי, שהוא איש מאד מאד נחמד, ולכן אני סומכת על דעתו בענייני חביבות
ושוב, לגבי חשש מהטיפול - אם לך אין חשש, אין סיבה שעדי תחשוש במיוחד. לרופא יש אמצעי אילחוש (וגם גז צחוק אני משערת, אם כי אנחנו לא נזקקנו לטיפולים כואבים ולא ניסינו), ואין לה סיבה לחשוש מהטיפול יותר מכל פרוצדורה רפואית רגילה אחרת.

agur

New member
פרפרים בבטן.....

זו התחושה שלי לפני ביקור אצל רופא השיניים. את עדי הכנתי לפני הבדיקה ואפשר לומר שהיא שיתפה פעולה יפה. יחד עם זאת כשהיא הבינה שיש לה חורים ושהיא צריכה סתימות היא נלחצה. אולי זה חשש מפני הבלתי מוכר? לא יודעת. אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת שמי שמטפל בה יהיה סבלני ומתחשב. נקווה שנעבור את הפאזה הזאת בקלות! תודה.

אמברון

New member
זה גם חשש מהבלתי מוכר

וגם מידע שהיא אוספת בדרך. אני, למשל, ממש לא מפחדת מרופאי שיניים (אני נוטה להירדם להם על הכסא). הבן שלי, מבלי להזדקק לאחד, מאוד חושש. לפני חודשיים דיברו איתם בגן על היגיינת הפה ולימדו אותם על רופא שיניים. כנראה שהדרך בה עשו את זה היתה מאוד לא מוצלחת, מכיוון שמאותו שלב הוא התחיל לחשוש. עדיין לא הגענו לרופא שיניים, אבל לשמחתי יש לי רופא שיניים נהדר (הוא בירושלים). תשאלי את nubi (אם אינני טועה)מפורום להיות הורים. היא רופאת שיניים מחיפה, והיא בטח תוכל להמליץ.

אמברון

New member
זה גם חשש מהבלתי מוכר

וגם מידע שהיא אוספת בדרך. אני, למשל, ממש לא מפחדת מרופאי שיניים (אני נוטה להירדם להם על הכסא). הבן שלי, מבלי להזדקק לאחד, מאוד חושש. לפני חודשיים דיברו איתם בגן על היגיינת הפה ולימדו אותם על רופא שיניים. כנראה שהדרך בה עשו את זה היתה מאוד לא מוצלחת, מכיוון שמאותו שלב הוא התחיל לחשוש. עדיין לא הגענו לרופא שיניים, אבל לשמחתי יש לי רופא שיניים נהדר (הוא בירושלים). תשאלי את nubi (אם אינני טועה)מפורום להיות הורים. היא רופאת שיניים מחיפה, והיא בטח תוכל להמליץ.

למעלה