חורים בפסטה

gurfi

New member
חורים בפסטה

חבר סיפר לי על נוהג פסול של חלק מבעלי המכולות והסופרים - לחורר את אריזת הפסטה על מנת לחסוך במקום שהיא תופסת על המדף.
הערב בדקתי את זה בסופר ואכן השקיות היו מחוררות. מספר חורים קטנים שצריך לחפש, אבל בהחלט חורים.

עוד מישהו נתקל בזה?
חוץ מזה שזה פוגם בכשרות של המוצר {למי ששומר כשרות או שסתם לא בא לו לאכול חרקים ושאר יצורים קטנים} זה גם פוגם בטריות של הפסטה.

grishab

New member
נשמע מזעזע. אני אבדוק אצלי.

אבל יכול להיות שהחורים נעשו על ידי מקקים. אני גיליתי שהם מסוגלים לחורר אריזות ניילון די עבות.

emen

New member
בדקתי וגם אצלי מצאתי חורים בפסטה

בשלוש חבילות פסטה שנקנו "בחצי חינם". בכולם יש חורים קטנים שנעשו במכוון, כי הם בשני קוים ישרים (כך שזה לא חרקים).

עומר TT

New member
למה לחנות לעשות מספר חורים בקווים ישרים?

הרי מספיק חור אחד כדי להוציא את האויר מהשקית, אולי אחת המכונות בתהליך האריזה עושה את זה בגלל תקלה או משהו.

Axax1

New member
יש חורים ברוב האריזות של הפסטה

בעבר שאלתי את פניות הציבור של אוסם לפשר הדבר, הם ענו שהדבר נעשה באופן מכוון על מנת שהאריזות לא יפתחו מעצמם בהובלה...

amithi1

New member
בדקתי אצלי והחורים אכן קיימים

אם אסם הייתה רוצה למנוע את פתיחת האריזות בהובלה הם יכלו לעשות שאיבה חלקית של האוויר בתהליך הייצור או שימוש בחובר עבה וחזק יותר עבור השקית או פתרון טכנולוגי אחר שימנע את פתיחת השקיות בהובלה. הפתרון של חירור השקיות במפעל נשמע כמו חירטוט רע.

prizman

New member
אכן נשמע מוזר.

אם פסטה מצליחה להגיע מאיטליה לתאילנד בלי צורך לחורר את האריזה
קשה לי להבין למה בתוך ישראל יש צורך בזה.

gurfi

New member
גם לי נשמע מוזר. שלחתי שאלה לאסם

שלחתי עכשיו לאסם את הפניה הבאה:

שלום,

שמתי לב שבשקיות הפסטה שלכם קיימים חורים לאורך השקית.
החורים קטנים וברווח קבוע אחד מהשני, כך שברור שהם נעשים במכוון.

בפוסט בנושא זה שעלה באינטרנט בפורום צרכנות בתפוז, הגיבו אנשים נוספים שגם אצלם קיימים חורים בפסטה, ואחד מהגולשים כתב שנציג שירות שלכם ענה לו בעבר שחורים אלו נעשים על ידכם במכוון על מנת למנוע את פתיחת השקית בהובלה.

אבקש לדעת:
1. האם זאת פעולה שנעשית על ידכם, ואם כן - מדוע?
2. אם זה לצורך מניעת פתיחת השקית בהובלה - למה אתם לא מבצעים שאיבה של האוויר במפעל/משתמשים בשקית עבה יותר / פתרון טכנולוגי אחר?
3. מאחר ודרך החורים עלולים להיכנס חרקים ותולעים שפוגעים בכשרות המוצר, ובמידה והחורים אכן נעשים על ידכם, האם יש לכם אישור הלכתי לכך מנותני הכשרות של הפסטה - רב אסם ובד"ץ?
4. אם פעולה זו נעשית על ידי בעלי המכולות והסופרים, אילו פעולות אתם עושים על מנת למנוע מהם לעשות זאת? (כגון, ביקורות, הפסקת התקשרות זמנית וכו')

מצ"ב לינק לפוסט בפורום. אבקש את תגובתכם שם.

emen

New member
השבוע אני אהיה בסופר ואבדוק אם זה גם בפסטות

של חברות אחרות (כמו מחו"ל). אם זה רק בפסטות של אסם, אז הם אכן עושים זאת בעצמם (את החורים) ואז אקנה של חברה אחרת.
ואיך שקיות ביסלי, במבה ושות' לא נפתחות ואין צורך לחורר אותן?

emen

New member
זה רק בפסטות של אסם - קניתי מחברה אחרת

אם האריזה מגיעה בסדר גמור מחו"ל, אז התרוץ של אסם ממש מגוחך.

prizman

New member
בעיית כשרות אני לא רואה כאן.

מוכרים פסטה בתפזורת בשווקים, או לפחות מכרו,
זה לא הפך אותה לפחות כשרה.
כנ"ל לגבי אורז, קטניות ושאר יבשים כולל פירות יבשים.

gurfi

New member
אתה טועה

פסטה פתוחה יכולה למשוך אליה חרקים וכל מיני זוחלים קטנים.
לכן, יש צורך לבדוק ולברור פסטה פתוחה לפני הבישול.

כשאדם קונה פסטה באריזה, הוא לא מודע לזה שעשו בה חורים והוא לא בודק.

prizman

New member
הפסטה כשרה.

זה שאולי צריך לברור אותה זה עניין אחר. אמא שלי נהגה
לברור אורז גם כשנקנה בשקיות סגורות, כל אחד והחומרות
שלו.
לתפיסתי פסטה היא מספיק גדולה כדי שאם יהיו בה חרקים
יראו אותם להבדיל מאורז או קמח.

למעלה