חורזים וכותבים

nothing but the truth

Well-known member
חיפשתי ברשת, וכעת אני קוראת שהם סבלו ממחלות רקע. לפני כן רק ראיתי כותרת באתר חדשות (שלא מאפשר לי להעביר קישור). הרופא שמסר את הידיעה קורא לחסן ילדים כדי להוריד את הסיכון להדבקה ולמחלה קשה. זה נראה כמו רמז למצבם החיסוני של הילדים, אך לא הוכחה.

רמזים זה בעיני המתבונן. יש שיאמרו שעצם העובדה שלא ציינו שלא היו מחוסנים זה דווקא רמז לכך שהם כן חוסנו. משום שפעמים רבות בידיעות מסוג זה דאגו לציין שהחולה/נפטר לא היה מחוסן.
אינני נגד חיסונים אך אני בעד evidence based medicine.
המחקר שבעקבותיו אושרו חיסון לילדים כלל 1500 ילדים בקבוצת החיסון ו 1500 ילדים בקבוצת הביקורת. אם נסתכל על הנתונים מישראל לגבי ילדים מתחת לגיל 10, אז עד היום נדבקו 280,000 ילדים ונפטרו סך הכל 7 (אם ה 2 האלה לא מוכללים את יכולה לומר ש 9) סביר להניח שרוב הנפטרים אם לא כולם היו בעלי מחלות רקע.
מחישוב ה case fatality (מזערי) זה די ברור שלמחקר שבוצע לא הייתה עוצמה סטטיסטית כדי להראות יתרון משמעותיי של החיסון בקבוצת גיל זו (לפחות עבור ילדים ללא מחלות רקע).
ייתכן מאוד שהחיסון מועיל , אך לשם כך יש צורך במדגם הרבה יותר גדול, ובכל מקרה צפוי שה NNT יהיה כנראה בשמיים.

משתפרת1

Well-known member
א. אם כבר את אומרת את זה, מן הראוי לציין כי מדובר בשני ילדים עם מחלות רקע מורכבות.
ב. האם את יודעת את הסטטוס החיסוני שלהם?
כעת שודרה בערוץ
רמזים זה בעיני המתבונן. יש שיאמרו שעצם העובדה שלא ציינו שלא היו מחוסנים זה דווקא רמז לכך שהם כן חוסנו. משום שפעמים רבות בידיעות מסוג זה דאגו לציין שהחולה/נפטר לא היה מחוסן.
אינני נגד חיסונים אך אני בעד evidence based medicine.
המחקר שבעקבותיו אושרו חיסון לילדים כלל 1500 ילדים בקבוצת החיסון ו 1500 ילדים בקבוצת הביקורת. אם נסתכל על הנתונים מישראל לגבי ילדים מתחת לגיל 10, אז עד היום נדבקו 280,000 ילדים ונפטרו סך הכל 7 (אם ה 2 האלה לא מוכללים את יכולה לומר ש 9) סביר להניח שרוב הנפטרים אם לא כולם היו בעלי מחלות רקע.
מחישוב ה case fatality (מזערי) זה די ברור שלמחקר שבוצע לא הייתה עוצמה סטטיסטית כדי להראות יתרון משמעותיי של החיסון בקבוצת גיל זו (לפחות עבור ילדים ללא מחלות רקע).
ייתכן מאוד שהחיסון מועיל , אך לשם כך יש צורך במדגם הרבה יותר גדול, ובכל מקרה צפוי שה NNT יהיה כנראה בשמיים.
אז בלי רמזים.
כעת ראיתי ב"הכל כלול" בערוץ 13 ראיון עם ד"ר יעל פיינשטיין מטיפול נמרץ ילדים בסורוקה. לדבריה הילדים לא היו מחוסנים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כעת שודרה בערוץ

אז בלי רמזים.
כעת ראיתי ב"הכל כלול" בערוץ 13 ראיון עם ד"ר יעל פיינשטיין מטיפול נמרץ ילדים בסורוקה. לדבריה הילדים לא היו מחוסנים.
זאת בדיוק הבעיה, הורים סרבני חיסון אשר מסרבים לחסן את ילדיהם וכשאלה נדבקים וחולים
אז ההורים ברוב חוצפתם עוד באים בתלונות כלפי משרד הבריאות.
ייתכן כשאיילת שקד אמרה שעלינו להכיל את המתים, היא התכוונה להורים הבלתי מחסנים.

nothing but the truth

Well-known member
כעת שודרה בערוץ

אז בלי רמזים.

לא ראיתי את התוכנית אבל אני יוצא מנקודת הנחה שמה שאת כותבת נכון.
האפשרות לחסן ילדים עם מחלות רקע קשות הייתה קיימת עוד לפני האישור הרגיל במסגרת 29ג'.
בילדים עם מחלות רקע קשות וירוסים רבים יכולים לעורר בעיות. דרך אגב, מספר הילדים שאושפזו מתחילת החורף עקב שפעת עולה על מספר הילדים שאושפזו עקב קורונה.
זה עדיין לא הופך את הקורונה למחלה קשה בקרב ילדים (התמותה בישראל היא פחות מ 0.005%), וכדי להראות מועילות חיסון באוכלוסיה הכללית אנו צריכים להראות הבדל ב all cause mortality (ואני עדיין לא מכיר מחקר שמראה את זה בקבוצת הגיל הזו, אך אם את מכירה אשמח לקרוא).

מ ש ה 53

Well-known member
הבעיה אינה טמונה בנו אלא באילה שמסרבים להתחסן.
ילדה בכיתה של מיכאל נמצאה מאומתת ואז כל הכיתה יצאה לבידוד
מאחר ומיכאל מחוסן אז עשינו לו רק בדיקת אנטיגן ויצא ברוך ה' שלילי למגיפה.
בעוד אני והמורה שלו משוחחים בטלפון שוקלים מתי הוא יכול לחזור לספספל הלימודים, היא ככה בשידור חי
קיבלה ידיעה שעוד ילד בכיתה נמצא מאומת.
נו, באמת..
ככה אפשר לבנות מדינה?
אני הולך לשחק איתו רולטה רוסית?
הרי זה רק עניין של זמן עד שידביקו לי גם אותו.
אתה צודק. נראה שהגל הזה יגרום להידבקות המונית - מן הסוג שילמד את כולנו שכל סיפור החיסונים שווה לחלחולת, וכל הכספים שהוצאו עבור רכישת החיסונים רג העשירו את בורלא, את פייזר ואולי את האיש ההוא שניהל 13 שיחות ליליות עם מר בורלא.
הגיע הזמן שכולנו נידבק, כולנו נעבור את המגרפה הזו בצורה קלה, וכולנו נתחסן אגב כך בחיסון העדר.
השאלה כעת היא "מתי" ולא "האם". כדאי שתפנים זאת.

in bal1

Well-known member
הבעיה אינה טמונה בנו אלא באילה שמסרבים להתחסן.
ילדה בכיתה של מיכאל נמצאה מאומתת ואז כל הכיתה יצאה לבידוד
מאחר ומיכאל מחוסן אז עשינו לו רק בדיקת אנטיגן ויצא ברוך ה' שלילי למגיפה.
בעוד אני והמורה שלו משוחחים בטלפון שוקלים מתי הוא יכול לחזור לספספל הלימודים, היא ככה בשידור חי
קיבלה ידיעה שעוד ילד בכיתה נמצא מאומת.
נו, באמת..
ככה אפשר לבנות מדינה?
אני הולך לשחק איתו רולטה רוסית?
הרי זה רק עניין של זמן עד שידביקו לי גם אותו.
סבא כמה שאתה צודק.אנשים לא רוצים להתחסן ועוד אח"כ באים בטענות."אנו חיים במדינה דמוקרטית" אי אפשר להכריח אותנו להתחסן.
הם יעדיפו לעמוד כל יומיים באיזה תור שידחפו להם מטוש לאף.
אנשים יכניסו כל כך הרבה זבל לגוף שלהם אבל להתחסן חס ושלום.

stavanit

Well-known member
צריך לקחת בחשבון את אלה שאסור להם לקחת את החיסון ,,יש כאלו שאלרגים לחומר אז מה משנה ממה ימותו מהחיסון או מהאלרגיה
לכן צריך לסנן אלו שיכולים פשוט לכפות עליהם לקחת את החיסון,,אין הצדקה שידביקו אחרים

אני בכלל חושבת, למרות שלקחתי את החיסונים,,,שהחיסונים לא רק הם שיצילו אותנו , היות וכל פעם יצוץ זן חדש אז מה כל החיים כל כמה חודשים
נחיה רק על חיסונים??
אני חושבת שהמצב הגרוע בא כתוצאה מהאנשים עצמם, שלא שומרים על הכללים,,וזה יותר חשוב מהחיסונים,,או לפחות יחד עם החיסונים לא לחשוב שרק החיסונים יצילו אותנו
מסיכות?? האף תמיד בחוץ,,,כאילו שלא לובשים מסיכה, התקהלויות בלי סוף,,נסיעות לחול?? בלי סוף

אם היו שומרים על הכללים המצב לא היה מגיע להיות כל כך גרוע
יצר לב האדם רע מנעוריו,,אף אחד לא יציל אותו אם הוא לא ישמור על עצמו, מליןון חיסונים לא יהי שוים, כשמירה עצמית,,

SupermanZW

Well-known member
צריך לקחת בחשבון את אלה שאסור להם לקחת את החיסון ,,יש כאלו שאלרגים לחומר אז מה משנה ממה ימותו מהחיסון או מהאלרגיה
לכן צריך לסנן אלו שיכולים פשוט לכפות עליהם לקחת את החיסון,,אין הצדקה שידביקו אחרים

אני בכלל חושבת, למרות שלקחתי את החיסונים,,,שהחיסונים לא רק הם שיצילו אותנו , היות וכל פעם יצוץ זן חדש אז מה כל החיים כל כמה חודשים
נחיה רק על חיסונים??
אני חושבת שהמצב הגרוע בא כתוצאה מהאנשים עצמם, שלא שומרים על הכללים,,וזה יותר חשוב מהחיסונים,,או לפחות יחד עם החיסונים לא לחשוב שרק החיסונים יצילו אותנו
מסיכות?? האף תמיד בחוץ,,,כאילו שלא לובשים מסיכה, התקהלויות בלי סוף,,נסיעות לחול?? בלי סוף

אם היו שומרים על הכללים המצב לא היה מגיע להיות כל כך גרוע
יצר לב האדם רע מנעוריו,,אף אחד לא יציל אותו אם הוא לא ישמור על עצמו, מליןון חיסונים לא יהי שוים, כשמירה עצמית,,
תמיד יש הצדקה לחיים נורמלים. מחלות, גם אם לא רוצים, הן חלק מהחיים. וירוסים היו כאן לפנינו ויהיו גם אחרינו. אין שום הצדקה לכפות על אנשים להכניס דבר מה לגופם לעולם. גם אין הצדקה לכפות על אנשים לשים דבר מה על דרכי הנשימה שלהם. חירות מעל לכל, חיים ללא חירות אינם שווים דבר. המערכת החיסונית שלנו עושה את עבודתה, לכן הפסיקי לדרוש דברים כאילו אין לך מערכת חיסונית ואפילו אם לא הייתה לך אין לך זכות לקבוע לאחרים כיצד לנהוג. אם את חשה בסיכון הישארי בביתך ואל תנכחי בהתקהלויות, עשי מה שמתאים לך. זכותך לקבוע לעצמך, אין לך זכות לקבוע לאחרים איך לחיות את חייהם!

stavanit

Well-known member
תמיד יש הצדקה לחיים נורמלים. מחלות, גם אם לא רוצים, הן חלק מהחיים. וירוסים היו כאן לפנינו ויהיו גם אחרינו. אין שום הצדקה לכפות על אנשים להכניס דבר מה לגופם לעולם. גם אין הצדקה לכפות על אנשים לשים דבר מה על דרכי הנשימה שלהם. חירות מעל לכל, חיים ללא חירות אינם שווים דבר. המערכת החיסונית שלנו עושה את עבודתה, לכן הפסיקי לדרוש דברים כאילו אין לך מערכת חיסונית ואפילו אם לא הייתה לך אין לך זכות לקבוע לאחרים כיצד לנהוג. אם את חשה בסיכון הישארי בביתך ואל תנכחי בהתקהלויות, עשי מה שמתאים לך. זכותך לקבוע לעצמך, אין לך זכות לקבוע לאחרים איך לחיות את חייהם!
האם אני הכרחתי אותך??כתבתי את דעתי ושכל אחד יעשה איך שהוא חושב,
הרי פורמים נוצרו כדי להביע כל אחד את דעתו,,אין זא" שהוא בא להגיד אתם חיבים לעשות מה שאני חושב
אתה כותב הפסיקי לדרוש דברים מאחרים,,ואין לך זכות לקבוע לאחרים איך לחיות,,זו כתיבה לא ראויה,,מאחר ולא קבעתי לאחרים איך לחיות,
אולי כדאי שתלמד מה זה דיונים בפורם,

מה שאני או אחרים חושבים, הם לא מכתיבים לשני איך לחיות,,,,זו רק הבעת דיעה ותו לא,

SupermanZW

Well-known member
האם אני הכרחתי אותך??כתבתי את דעתי ושכל אחד יעשה איך שהוא חושב,
הרי פורמים נוצרו כדי להביע כל אחד את דעתו,,אין זא" שהוא בא להגיד אתם חיבים לעשות מה שאני חושב
אתה כותב הפסיקי לדרוש דברים מאחרים,,ואין לך זכות לקבוע לאחרים איך לחיות,,זו כתיבה לא ראויה,,מאחר ולא קבעתי לאחרים איך לחיות,
אולי כדאי שתלמד מה זה דיונים בפורם,

מה שאני או אחרים חושבים, הם לא מכתיבים לשני איך לחיות,,,,זו רק הבעת דיעה ותו לא,
כתבת "צריך לסנן אלו שיכולים פשוט לכפות עליהם לקחת את החיסון", דעתך היא שיש לכפות וזו הכתבה! לא מקובל עלי!

stavanit

Well-known member
כתבת "צריך לסנן אלו שיכולים פשוט לכפות עליהם לקחת את החיסון", דעתך היא שיש לכפות וזו הכתבה! לא מקובל עלי!
אם היא לא מקובלת עליך זה בעיה שלך, אבל לא כל מה שמשהוא כותב וזו דעתו וחושב , חיבים לבצע,לא מחריכים רק מביעים דיעה
ובפורם הבעת דיעה היא לגטימית,,אבל לא הכרחית,לביצוע,

למעלה