חורבן הבית

חורבן הבית

היום במבט היתה כתבה על כך שבתי העינוגים בתלאביב יסגרו מחר את שעריהם, לרגל תשעה באב (כך לפחות הבטיח חיים יבין). לרגע נדהמתי , האמנם מיטב בלייני ת"א עדיין זוכרים את חורבן הבית? ואז כשהגיעה הכתבה הבנתי, שערי המסעדות יסגרו בשל הקנס שעלול להיות מוטל עליהם , לא בשל היום, תוך שבעלי המסעדות מקטרים שלא יהיה לעם ישראל מקום לשתות בו קפה. ורק דבר אחד טרם הבנתי, האם כל אותם תלאביבים באמת מאמינים שעם ישראל התחיל בהרצל? או שאולי הם מאמינים שהוא התחיל בשיינקין? האם באמת הם מאמינים שמותם של 20 אלף חיילים הוא מאורע יותר מזעזע לעם ישראל מאשר חורבן הבית. האם אינם רואים את הקשר בין שואת יהודי אירופה לגלות שנכפתה על עם ישראל לפני אלפיים שנה. אוקיי , לא רוצים לצום אל תצומו, אבל למה לזלזל? כשכמה חרדים לא עומדים בדקת הדומיה המזויינת שלכם (בינינו דקה אחרי שהיא עוברת כולם שוכחים למה עמדו , אם בכלל זוכרים למה עמדו כנראה בגלל שלא נעים) אתם מרעישים שמים וארץ, אבל ביום שהכי מציין את סבלות עם ישראל לדורותיו אתם חייבים לבכות שלא יהיה לכם איפה לשתות. נ.ב. כמה שעות אורך יום כיפור בערוץ שניים? בידקו את הזמן בין סיום הפרסומות ביום רביעי לתחילת הפרסומות ביום חמישי ספק אם תגיעו ל-24 שעות.

אריק ל

New member
../images/Emo46.gif

אלמלא המשפט: "כשכמה חרדים לא עומדים בדקת הדומיה |דגש| המזויינת שלכם ", הייתי אולי מתייחס ברצינות להודעה שלך. עד שלא תפסיק עם עידוד הכחשת שואה (אי-עמידה בזמן צפירה=הכחשת שואה/זלזול בשואה) אין לי על מה להגיב! אידיוט

אני בעד סגירת הכל ב-9 באב וסגירת

עסק צמיתותית למי שבכל זאת פותח, מצד שני לי נראה שאתה אנטישמי שבא לעשות פרובוקציה. קשה לי להאמין שאדם ירא שמיים יזלזל בכבוד המתים באשר הם. הרי אפילו הרב הכי גדול בארץ שתגיד שיאמר דבר כזה אז הקב"ה ישחט אותו בשניות לתוך האדמה שהרי מדובר בעבירה חמורה קל וחומר שהוא רב. הרי אפילו הרב הגדול ביותר אינו יודע מיהם האנשים הללו 20000 ויש סיכוי שמרביתם צדיקים גדולים יותר ממנו, או אפילו אחד מהם. לכן הייתי מציע לך : אם אתה אנטישמי - ממילא סופך יבוא בקרוב. אם אתה דתי לך לרב שלך וקח אותו לעשות תשובה שניכם.

ככה נראות התגובות שלכם

במקום לענות באופן ענייני או לא לענות בכלל אתם תוקפים אותי. אתם יכולים להודות בפשטות שתורת ישראל ותשעה באב מעניינים אתכם פחות משלג דאשתקד, ותפסיק לקטוע לנו את חופשת הקיץ בזיוני מח אודות מין תשעה באב אחד. והסיבה היחידה שאתם פה היא שבאירופה לא בדיוק אהבו אתכם כשהייתם שם, אבל אם אתם מאמינים שתבנו מדינה מאנטישמיות תשכחו מזה. בלי זיקה להסטוריה (וזיקה להסטוריה זה הרצל) אין לכם סיכוי לבנות פה מדינה.

נמחקה הודעה של אפכא

עם כל חופש הביטוי, יש גם גבול למה שאני מוכן לסבול במדינה שהשם שלה הוא ישר-אל.

ראליסט

New member
השתנית...

אחלה,אבל נראה איך אתה מסווג את המחיקות שלך... אני אגב לא יודע מה היה תוכנה של הודעתו של איפכא,וקשה לי לשפוט האם המחיקה היתה הוגנת.

ראליסט

New member
הבננו...

קללות כלפי אנשים בשר ודם,שמגיעות עד לכדי השוואה ישירה עם הנאצים,זה לגיטימי,אבל קללה כנגד מהות,שאולי היא מיתוס,זה לא חוקי? לו היית מוחק כל מודעה ,כולל אילו שלי,כשאני מתפלק,ובה יש קללה עסיסית,אין ספק שקללה כלפי אלוהים ,היתה צריכה להמחק. אבל,אתה מראה כאן גם אי אמונה באלוהים.אלוהים טוען שעבירה בין אדם לאדם (כלומר קללה,וועוד ברמה שיש פה),היא עבירה חמורה מעבירה בין אדם למקום (כגון קללת אלוהים).אז כשאתה תאמין באלוהי ישראל,לפי דבריו ולא באופן צבוע,אז תוכל להיות חוכמולוג... לי כשלעצמי ברור שכל ענין האלוהות הוא מיסטיקה אחת,שאין בה כל אחיזה במציאות.אלוהי ישראל היא המצאה יהודית,כמו שכל אל הוא המצאה של מאמיניו,כי רבים זקוקים לאל כדי שתהיה להם כתובת לבכות אליה. אותי לא תראה מקלל את הדבר שלא קיים מבחינתי. רק אני מקווה שלא אמחק בשל דעותי האטאיסטיות.

אריק ל

New member
אני לא אכנס איתך לויכוח תיאולוגי

שרבים וטובים משנינו התווכחו בנושא זה כבר מאות שנים, אולם להגיד שכל משמעות האל היא בשביל להיות כתובת לבכי, זה זלזול לא רק בדת, אלא גם במאות מיליוני אנשים בכל רחבי העולם במשך אלפי אם לא עשרות אלפי שנים. אולם רק אומר שגם אתה מאמין, כי אתה אתאיסט. אתאיסטים הם גם אנשים דתיים (ולפני שתתחיל להגיב ולהשתגע שהעזתי לקרוא לך איש דתי, תחשוב לעומק ותראה שאני צודק. אם לא הצלחת להבין, תכתוב, ואני אשמח להסביר). ככה שכאתה בא ומזלזל באנשים רק בגלל שהם מאמינים בישות עליונה כלשהי, זה לא שונה בהרבה שיבוא אלי הינדי אחד ויתחיל לזלזל ביהודים בגלל שהם מאמינים ב-ה'.

ראליסט

New member
אוקיי

תקרא לי "מאמין בכך שאין אלוהי ישראל".לא מפריע לי. לא מפריעים לי אילו שמאמינים,שהם רוב אזרחי המדינה.מפריעים לי אילו שהאמונה הדתית שלהם,הופכת אותם לפנאטיים-וכאלו יש בכל מדינה (פנאטים יהודים,פנאטים נוצרים ,פנאטים מוסלמים וכו...). אני לא מזלזל באף אדם באשר הוא מאמין במשהו.אבל כשאדם הופך את אמונתו לדבר שרק לפיו יישק דבר,ואין לו שום דבר אחר,כמו לדוגמא הרבנים הקיצוניים של יש"ע,שמעיזים לומר ש"אסור לפנות התנחלויות" (!!!),זה לא משעשע-זה מפחיד אותי. אילו אלמנטים מסוכנים בחברה הישראלית,שמזמן היו צריכים לשבת בכלא. מפריע לי ,שיש אחדות לאומית,אולי למעט מר"ץ ושינוי,שלרבנים שעוסקים בפוליטיקה,צריך לתת איזה כבוד.מבחינתי כל פוליטיאי שהולך ,למשל,לרב עובדיה ,האנטי ציוני הזה,ומנשק את הידיים שלו-ראוי לבוז ולרחמים.

אריק ל

New member
מסכים איתך

איש באמונתו יחיה. אולם אני גם נגד כפייה חילונית אנטי-דתית שמפיצה שנאה נגד היהדות, כמו שינוי. מבחינתי שילחמו בערוב דת ופוליטיקה, אין לי עם זה בעיה. אני בכלל חושב שאין לרבנים מה לעסוק בפוליטיקה, כי פוליטיקה היא אומנות השקרים, ולכן מדובר ברבנים שעוברים על דתם שלהם. אני נגד ערוב של דת כלשהי בפוליטיקה, אולם אני בעד שמירת ישראל בתור מדינה יהודית חילונית, ונגד אנטי-יהדות שאנשים מסויימים מפיצים פה בארץ. כמו שכבר אמרתי פעמים רבות, אני נגד קיצוניות כלשהי.

ראליסט

New member
מה "שינוי" כופה בדיוק???

זה שהיא בעד ביטול חוק טל המתועב,זו כפייה חילונית? זה שהיא בעד גיוס חרדים,זו כפייה חילונית? הרי עקרונית אם לא יגייסו חרדים,אין זכות לגייס בחיוב שום אדם ,שמסרב להתגייס.אני אתמוך בסרבני הגיוס השמאלניים כל זמן שלא יחוקקו חוק גיוס חוה לכווולם! זה שהיא בעד ביטול משרד הדתות-במדינה היחידה שקיים משרד כזה,ועוד בתקופה שביבי צועק שצריך לצמצם ולצמצם ,כי אחרת לא נשרוד-איך בכלל מחזיקים את משרד הדתות,שגם במדינות שיש להן פחות בעיות כלכליות,אין הוא קיים. זה ששינוי דורשת לפתור סוף סוף את בעיות פסולי החיתון,שהסבל שנגרם להם הוא לא אנושי,זו כפייה חילונית? זה ששינוי דורשת להגביר את התחבורה הציבורית בשבת,זו כפייה חילונית? הרי זה נעשה למען אילו שבכל מקרה יסעו בשבת,אבל בתנאים של ימינו,קשה להם לצאת לבלות ,אלא אם הם מסתובבים במכוניות פרטיות.הדתיים לא ישתמשו בתחבורה ציבורית,בין כה.אף אחד לא מכריח אותם לנסוע בשבת. מה בדיוק "שינוי" כופה על הדתיים??? על איזו אמונה היא מחייבת אותם לוותר? כל מה שהיא עושה,זה לאפשר למי שאינו מאמין,לחיות בחופש!!! יש רק קיצוניים חרדים.בעניין דת ומדינה אין אף קיצוני חילוני.לו היה כזה,הוא היה תומך באיסור פעילות דתית.אני לא מכיר אחד שמציע הצעות כאלו.

אריק ל

New member
כמו שאמרתי, אין לי שום בעיה

ששינוי תאבק בערבוב דת ומדינה. יש לי בעיה כששינוי תוקפת את היהדות ומוצאת ביהדות סיבות להתנהגות מחפירה של ציבור מסויים. חלק מהטענות הן אותן טענות ששומעים מניאו-נאצים על היהדות!!!! כשטומי לפיד עצמו הוא ניצול שואה!!!!

masorti

New member
אני אענה לך...

חבר הכנסת פורז (שבינתיים הפך לשר בכיר) הציע בעבר בכנסת הצעת חוק שתכליתה לאסור את השחיטה הכשרה במדינת היהודים. שאזכיר לך מי נקט בצעד זה? גרמניה הנאצית הממשלה האנטישמית של פולין (ב-1937) ועוד ממשלות אנטישמיות לדורתיהן. ולפני שתקפוץ עם הדוגמא של שבדיה ושויץ, אענה לך: בכל המדינות בהן חל איסור גורף על שחיטה כשרה הכולל את היהודים - אין קהילות יהודיות-דתיות משמעותיות. ובכל המדינות בהן חל חוק כזה ויש בהן קהילות יהודיות גדולות - החוק נותן פטור ליהודים מהגזירה. רק פורז רוצה לכפות על הדתיים להפוך לצמחונים או לאכול בשר טרף. אז שינוי רוצה או לא רוצה לכפות על הדתיים?

אריק ל

New member
תוספת

בשוויץ החוק הועבר בתחילת המאה ה-20 ע"י מפלגות אנטישמיות מובהקות, לכן גם שם הוא מסיבות אנטישמיות. ד"א, גם שם באותה תקופה המפלגות הללו, למרות שטענו באופן רשמי על עצמן שהן אנטישמיות, תרצו את החוק הזה בכוונות ירוקות כדי לשכנע רוב בעם להסכים לחוק זה. בבריטניה אגב, יש רעיון עכשיו לא רק לאסור שחיטה כשרה, אלא גם לאסור יבוא של שחיטה כשרה. להזכירך בבריטניה יש כ-350,000 יהודים, כלומר הקהילה השנייה בגודלה באירופה המערבית, וחלק לא קטן מהם שומר כשרות (למרות שיותר ממחציתם הם רפורמים, או כמו שבבריטניה זה נקרא - ליברלים).

masorti

New member
לגבי בריטניה...

נכון להיום, השוחטים היהודים פטורים מהחוק שדורש להמם את הבהמה לפני השחיטה. ראה את השורה UK בטבלה שבלינק הזה.

ראליסט

New member
אתה משווה

את "שינוי" למפלגות בשוויץ? נראה לי שנפלת טוטאלית היום.נכון,חם אבל אתה מגזים גם יחסית ללחות... את ההשקפות של שינוי ביחס לדת ומדינה יש ל-40 אחוז לפחות,מהעם-כולל מצביעי העבודה ומר"ץ. אתה הופך ולו ברמז אנשים אילו לאנטישמיים. עצם ההאשמה הזאת,יש בה משום הסתה שאינה שונה מההסתה של הימין הקיצוני,כנגד כל מי שמעיז להעלות על בדל שפתיו ויתור על שטחים. מעבר לכך,אם אתה מאשים בזה את שינוי,אתה קובע ששרון פושע-כי לפי זה אסור לעשות קואליציה עם מפלגה כזאת!

אריק ל

New member
מה אתה שם מילים בפי??

השוותי את שינוי למפלגות בשוויץ? מאיפה אתה מביא את זה? אני בסה"כ הרחבתי את מה ש-masorti אמר על החוק בשוויץ, וגם הוספתי משהו על בריטניה. זה הכל.

ראליסט

New member
לא אסר!

הוא רק ביקש לאפשר גם שחיטה לא כשרה. ותפסיק כבר עם ההשוואות המכוערות שלך לנאצים.כל דבר פה זה נאצים ,נאצים ,נאצים. אם בגיניסט לא רגיש לשואה,עדיין לא אומר שאתה יכול לחלל אותה ככה. אין קשר בין דת לשואה.הנאצים שרפו אטאיסטים יחד עם חרדים.מוטב שתלמד פעם היסטוריה מאשר שתלכלך את הפורום הזה.

masorti

New member
אסר!! אסר !! אסר!!

הצעת החוק שלו קבעה במפורש שיהיה אסור לשחוט במדינת ישראל ללא הימום. ואלמלא הסירה שינוי את דפי הצעות החוק של ח"כיה מאתר האינטרנט שלה, הייתי מביא לך לינק להצעת החוק הזו.

למעלה