לא בטוח...
1)אם אתה בטוח,שכשהדת והפוליטיקה לא יתערבבו,יהיה לי כחילוני,ולאחרים ככאלו שאינם דתיים "מוחלטים",החופש המוחלט לנוע בכל אחד מימות השבוע בתחבורה ציבורית,לאכול באופן חופשי בשר "טמא",להיות חופשיים להנשא בכל דרך,שרפורמיים וקונסרטיביים יחיו פה בחופש...אני חותם,ואין לי יותר ויכוח איתך.רק משום מה נראה לי ,שאתה תמים. 2)אתה טענת כנגדי בעבר,שעצם היותי אטאיסט זו דת! אם אתה ממשיך להיות עקבי,הרי ברור לך שגם דיקטטורה שצורתה אטאיסטית ובולשביקית היא דת! אתה לא מבין שכל דבר שנחשב כאמת מוחלטת הוא דת! גם הנאציזם הוא סוג של דת! היהדות בעיני רבים היא אמת מוחלטת,ולכן היא דת.כל מה שאני מאמין בו,שאין אמיתות שהן מוחלטות ,וגם אמיתות שנכונות לזמנינו,לא נכונות לעוד 1000 שנה! לשם דוגמא-מבחינתי,אופייה וצורתה של מדינת ישראל,אינו אמת מוחלטת.הרי כשקמה,היתה "הומוגנית",היום היא רבת "שבטים" ומחר אולי תהיה מרכז תרבותי ולא מדינת לאום,אולי כחלק מחיבור של לאומים למדינות גדולות.זו סתם דוגמא,שממחישה את כוונתי.לכן,לצערי,מאות המליונים שהינך מדבר עליהם,גם מתו בשם דת.רק חופש אמונה מוחלט יכול להיות בלם טוב לרצח המונים,או למלחמות איוולות. 3)אם אתה מאמין שבני אדם תמיד ימצאו תירוץ על מה להלחם,אתה מאד פסימי... 4)היהדות האותודוכסית צמחה לפני מאות שנים בגלות ארופה.אבל אפילו אז היא היתה פרודוקטיבית,וחיתה מעבודה.לפני 2000 שנה לא היו דתיים וחילוניים.כולם האמינו,והויכוחים היו על נושאים אחרים.הבריחה מהדת-לפחות בצורתה האורתודוכסית,היא פשוט הקידמה! 5)אני משוכנע שאין במצע של "שינוי" חוק האוסר שחיטה כשרה,כי בכך שינוי סותרת את העקרונות שלה! אבל מי שטען זאת,צריך להוכיח."הבטחון" שלך,ששינוי תומכת בדבר זה,אינו רלוונטי. 6)אף אחד לא מסית כנגד הדת-לומר שהדת כיום היא מיותרת,ולעתים גורמת דווקא להוצרות של בעיות ,שכנגדה היא נלחמת-זה לגיטימי.כשאתה מדבר ,נניח,כנגד הסכמי אוסלו-זו הסתה כנגד חותמיו?? אם כך,כשאני מדבר כנגד הדת,אין זו הסתה כנגד ציבור דתי. 7)שום דבר לא יצור פיצול שכבר קיים-וזה לא פיצול נורא.במדינת ישראל יכולים לחיות ביחד אטאיסטים מוחלטים,ביחד עם חרדים.לא תצליח באמצעי כפייה-או במניעת ויכוח נוקב בין ההשקפות,למנוע מקיומן.החוכמה היא איך שונים חיים ביחד,כי בסופו של דבר,כולנו שונים זה מזה.(אתה רוצה שנהיה שווים...זהים...אתה ממש מזכיר לי את מפא"י וחלומותיה להקים ישראלי חדש-היא נכשלה,וכל מי שירצה להקים ישראלי "זהה" אחר ,יכשל.) 8)ועוד משהו-כולם מאמינים בתנ"ך???.מאיפה השטות הזאת.אני רואה בחלקים בתנ"ך ,דברים גדולים (כמו חלק מעשרת הדברות),ובחלקים אחרים ,שטויות,דמיון או להבדיל,עניין תרבותי.אינני רואה הבדל מהותי בין חלק מהתנ"ך-תרבות ישראל לפני 4000 ו-3000 שנה,לבין עגנון-שהוא תרבות ישראל מלפני 100 שנה.למשל,מבחינתי ספר "שיר-השירים" הוא שירת אהבה בין בחור לבחורה.יש לכל אחד זכות לראות בזה שירת אהבה בין ישראל לאלוהים,אבל לאף אחד אין פרשנות שהיא טובה/רעה משלי.