חוק שעות נגינה

ohad1313

New member
חוק שעות נגינה

שלום , רציתי לשאול איפה אני יכול למצוא את החוק בפירוש שמתיר נגינה בשעות מסוימות [בטח הבנתם שזה בגלל בעיות עם שכנים..]. מצטער אם נשאלה השאלה בעבר , פשוט לא מצאתי .. תודה !

Vdrums

New member
אין חוק שמתיר נגינה

יש חוק שמדבר על רעש. בעיקרון אסור להרעיש בין 2-4 בצהריים ומ11 בלילה עד 7 בבוקר. זה החוק היבש אבל הוא לא תמיד מעניין את השכנים ועדיין יכולים להתלונן עליך, לריב איתך ולעשות לך את המוות.

ohad1313

New member
אוקיי,

תודה אבל בכל זאת,יש מקום שאני אוכל למצוא את ה"חוק היבש" שבו כתוב מתי אסור לנגן [הם "דרשו" לראות מתי מותר,אני חושב שהם יבינו]

kfirshap

New member
החוק אומר

שמותר לעשות רעש מעל 50 דציבל או משו כזה בין השעות 6 בבוקר ל-23:00 בלילה אבל מומלץ לך להגיע להסדר עם השכנים במקום כל הבלאגן הזה על הראש

BlacK LiOr

New member
נצל"ש באותו נושא

היום השכנים הזמינו לי שוטר בסביבות השעה שמונה באמצע שהייתי בחזרה... השוטר אמר שיש אפשרות שיבואו לכאן מומחים ויבדקו את רמת הדציבלים ואם זה עולה ,אפילו בקצת,על הכמות המותרת זאת עבירה פלילית... נכון? לא נכון?

kfirshap

New member
להקה שלמה עוברת כמו גדולה....

בטח שזה עובר אחי, אבל זה בשעה 8 תגיע להסדר עם השכנים כמההה רעש אתה כבר עושה.. אם לא יעזור תעברו למקלט

Vdrums

New member
כן, אם רמת הדציבלים גבוהה

מהמותר אתה יכול לקבל קנס/זימון למשפט וכל מה שהחוק מציע.

TAMIR182

New member
לי הביאו משטרה

ב-2 בלילה לפני שבוע בערך הייתי עם 2 חברים לא שמנו מוזיקה לא טלויזיה רק מדברים.. בן זונה השכן המסריח הזה בסדר כל יום הוא מקבל את שלו :)

TAMIR182

New member
לא אחי

עד עכשיו היתחשבתי ברגע שהביא לי את המשטרה אני עושה לו את המוות אני הולך למכולת שם סקאזי פול ווליום הוא אוכל את הבאסים על הפרנציפ. שלא נדבר על המוסיקה שאני שומע שאלו את שחר חחחחח) וזהו :)

BlacK LiOr

New member
אחויה

אני דיברתי על השכן הוא הזבל.. תבין ככה זה..שכנים=זבל..מתופפים=אחלה..מן חוק כזה...

The alon

New member
קטן עלי..

שכנה הזמינה משטרה על זה ששיחקנו פעם טניס שולחן ב11 על השעון

Sickman

New member
כן... בעקרון

נכון.. תלונה לשוטר יכולה לגרור הזמנת מודד רעש מקצועי.. הוא יבוא עם מד דציבלים וימדוד... הסיכוי שהמשטרה תצליח להביא מודד בדיוק בזמן שאתה בחזרה עם חברים הוא מאוד קטן.. מה עוד שהמודד צריך להוכיח שרמת הדציבלים בתוך בית השכן עולה על המותר ולא זו שאתה מפיק בתוך החדר בבית שלך שכן לא מדובר בעבודת בניין בשטח פתוח אלא בעיסוקיך בתוך כותלי ביתך הפרטי. השכן יכול להביא גם הוא מודד רעשים במימון שלו והמדידה תהיה קבילה בבית משפט אבל הליך כזה של משפט הוא מאוד בעייתי והשכן יצטרך להוכיח שהרעש נמדד אכן מהנגינה שלך ולא מגורמים אחרים ברחוב. בכל מקרה, כל עוד אין מדידת דציבלים החוק כפי שתומר כבר ציין מאפשר לך לנגן בין השעות 07:00-14:00 ובין השעות 16:00-23:00.. בערב שבת וערבי חג עד 00:00.. בערב יום העצמאות ובערב פורים לאורך כל שעות הלילה... שוטר שמגיעה לפי תלונה על רעש של שכן לא יכול להורות לך להפסיק לנגן החוק לא מאפשר לו את זה מכיוון שאין לו את האמצעים לקבוע האם מדובר ברעש סביר או בלתי סביר, בשביל זה קיים מד דציבלים... בהצלחה....

Youthanasia

New member
איזה כיף לגור בקיבוץ :)

ולנגן במקלט גם ב4 לפנות בוקר מבלי ששום שכן יתלונן או ישמע אותך בכלל! כן, ברור שיש לזה גם את החסרונות של זה, אבל זה עדיין כיף :)

למעלה