חוק טל

alandman

New member
חוק טל

חוק טל הוא סימפטום של עיוות וחוסר צדק ראשוני יותר שללא קיומו לא היה עולה חוק טל על סדר היום. מישהו שאל מה זה צריך להיות שבמדינה דמוקרטית חופשית לוקחים ילד בן 18 בכוח נגד רצונו ומשעבדים אותו למשך 3 שנים ללא תשלום ? האם זה צודק מלכתחילה ? חייל זה מקצוע מכובד שאדם צריך לבחור בו מרצון ולהיות מתוגמל באופן הולם, במשכורת בגובה התואם את כישוריו ודרגת הסיכון שהוא לוקח על עצמו (חייל קרבי צריך לקבל לפחות 20,000 ש"ח בחודש, אם זה מה שמקבל עובד חברת חשמל ). אני יודע מה יגידו כל המתנגדים, " עזוב אותך מצדק יש פה מדינה בסכנה קיומית ".אז קודם כל חינכו אותנו להקריב מעצמנו בשם הסכנה הקיומית ונתנו לנו להאמין שבשמה מותר להם לעשות בילדים אחרי תיכון כרכוש שלהם. דבר שני, גם שוטר וכבאי הם מקצועות מסוכנים וחיוניים ובלעדיהם יש סכנה קיומית לכל חברה אנושית. האם יש מחסור בשוטרים ? יש מקומות בארה"ב שלהיות בהם שוטר מסוכן לא פחות מאשר לשרת בג´נין, שם אין מחסור בידיים עובדות, זה פשוט המקצוע שלהם, שהם בחרו בו מרצון ומתוך כבוד עצמי ולא מתוך חובה והשפלה (ויקום הגבר שיכול לומר שביום הראשון בבקו"מ לא ניסו להשפיל אותו כמה שיותר כדי ל"אלף" אותו בעל כורחו ולהראות לו מי הבוס ). בואו קודם נסכים שגיוס חובה זה לא צודק ברמה האידיבידואלית, אח"כ נעבור לשלב הפראקטי איך פותרים את בעיית כוח האדם הרצוי לצה"ל .חוק טל רק מעוור אותנו מהבעיה האמיתית, הוא רק סימפטום.

בנושא הגיוס לצה"ל

1. בנושא הגיוס לצה"ל אני לא מסכים איתך. מדינת ישראל חייבת צבא גדול וחזק וככל הנראה תצטרך צבא כזה גם בעשרות השנים הקרובות. מה לעשות שכאן זה לא לוקסנבורג ושאנחנו מוקפים באוייבים. לפיכך העניין של צבא מקצועי הוא לא ממש רלוונטי בימים אלו (תחזור אלי עוד 50 שנה, אולי אז יהיה שלום ודעתי תשתנה). בנוסף, במדינה תקינה (לראייתי) האזרח לא צריך רק לקבל אלא גם לתת. במדינות ללא בעיות בטחוניות האזרחים "נותנים" בעיקר בתחום המיסים, כאן בארץ חלק מהנתינה זה לשרת בצבא. 2. בנושא חוק טל. אני מזהה מגמה חדשה בתגובות למחאה נגד חוק טל. אנשים שמגיבים באינטרנט, ברדיו ובעיתונים מתחילים לשלוף מספרים המראים שמספר המשתמטים החילונים גבוהה בהרבה ממספר החרדים שאינם משרתים (טיעון מגוחך שלעצמו מכיוון שאין הוא לוקח בחשבון שהחברה החילונית גדולה פי כמה מהחברה החרדית. בנוסף - הטיעון לוקח בחשבון את כל אלו שצה"ל משחרר מסיבות בריאותיות וכלל אותם במשתמטים). טיעון חדש ישן ומגוחך נוסף הוא ההתרסה: למה אביב גפן?אסף אמדורסקי?שימעון פרס ושאר ירקות אינם משרתים? בקיצור - כדאי לשים לב למגמה החדשה שמונהגת לדעתי על ידי אנשי ימין שמגנים על חוק טל מתוך הגנה על מפלגות האם שלהם ועל ידי חרדים המתחזים לחילונים (דבר נפוץ ומקובל).

מגי35

New member
" אני מזהה מגמה שמונהגת ע"י

אנשי הימין ש...." וואאהה, איזו זיהוי ואיזו מגמה. גם חברי ולת"ם בראיון ברדיו אמרו שחוץ מחוק טל יש להם מלחמה אחרת בכך ש-90% מהחילונים לא הולכים למילואים. הם אמרו זאת. האמנם הימין הדריך אותם לומר זאת?

יש הבדל גדול

שאנשי בלת"ם אמרו את זה הם אמרו את זה כבעייה נוספת לחוק טל (שלדעתם חשובה פחות ולדעתי חשובה באותה מידה). האנשים שאני דיברתי עליהם אומרים את זה כדי להגן על חוק טל וכדי להצדיק השתמטות החרדים.

ודייק ../images/Emo18.gif

מכירה את הספר "ודייק"? (נדמה לי שכך קראו לספר הדיקדוק העתיק) בספר ההוא הדגישו את חשיבות הא הידיעה. אני כתבתי שיש אנשי ימין שעושים כך וכך ואת הוספת לדברי את הא הידיעה וכתבת "אנשי הימין ש..." מתוך כוונה להראות כאילו הכללתי את הודעתי על כלל אנשי הימין. אני לא יודע מה יותר גרוע, אם הוספת את ההא בכוונה או שהיא נוספה אי שם אצלך במחו בתהליך עיבוד הטסט מתוך ציפייה כלשהי שאני אתקוף את מחנה הימין.

מגי35

New member
לפעמים ה הידיעה היא כמו: "במחו"

בלהט הכתיבה נופלות טעויות. ואני מציעה לך להתעלם מ ה הידיעה ואותיות בכלם אחרות.

ניירת

New member
חוק טל מסוכן נקודה.

למה להתחיל להכניס כאן את מגוון הקשת הפוליטית? לפחות במאבק הזה אפשר להתאחד? מה שמפריע לי זה לא על איזה צד של המתרס נמנים האנשים. מה שמפריע לי זה שהם פשוט מצהירים שזה לא עד כדי כך נוגע אליהם ולכן גם לא הצלחתי לשכנע אותם להגיע להפגנה. הם רק אמרו כולם שהם תומכים בי ובמאבק, אבל הם לא מתכוונים לנקוף אצבע, אלא אם כן יתקשרו אליהם הביתה וישאלו אם הם תומכים או לא, אזי יענו שהם לא תומכים בחוק טל. איך הגענו למצב אדיש כזה שלכל אחד אכפת רק מעצמ? ואני מדברת על אנשים איכותיים כביכול, אבל מסתבר שהחינוך שלהם לוקה בחסר. ואני שואלת איך זה ייתכן שכל אותם אנשים שדיברתי איתם בין בגילאים 20 - 40 כבר לא אכפת להם מהמדינה. איך הם לא מבינים שזה משפיע ישירות עליהם? הם טוענים שתמיד יהיו מי שישמרו עליהם, ומסרבים להכיר בעובדה שכמו שנאמר "פראיירים מתים ולא מתחלפים" - אבל טוב, הם לא היו בהפגנה אז איך הם כבר ידעו??

alandman

New member
לגופו של ענין

כדי שנוכל להתקדם בדיון הגיוני בנושא, אני מציע שנבודד לרגע (ולו רק לרגע) את כל שאר המשתנים. בואו ננסה לענות על השאלה לגופו של ענין, האם לכפות עבודה על בן אנוש מסוג כלשהו (בין אם מדובר על לחימה,עבודות רס"ר, פקידה שמגישה תה וכו´ ) למשך 3 שנים כנגד רצונו זה מעשה צודק או לא . לדעתי ברמה של האינדיבידואל נעשה פה עוול וחוסר צדק. אם אנחנו מסכימים בנקודה זו, אז נמשיך את הדיון למישור עקרוני אחר שבו נשאלת השאלה האם המטרה מקדשת את האמצעים. אגב, אני מסכים שישראל אינה לוקסמבורג ויש לה בעיית בטחון אמיתית ואחת החמורות בעולם, אך מטרת הבטחון היא משתנה ששייך לחלק הבא של הדיון באם נסכים על נקודת מוצא בסיסית - האם עצם גיוס החובה צודק או לחלופין האם זה צודק יותר להעסיק אדם מרצונו החפשי.

פלסטיק

New member
גם לא צודק לקחת חצי ממשכורתי

ולהעביר את הכסף למטרות שלא נראות לי. לא צודק לקחת 1000% מיסים על רכב ושימושיו: לא טעיתי במספר - לפי מחירון חשב (המקובל כנכון על ידי מדינת ישראל) על בערך 30 אג´ לקילומטר הוצאה אמיתית יש מיסים שמעלים את ההוצאה למעל 3 ש"ח לקילומטר ורוב מוחלט מהכסף לא הולך לשיפור הבטיחות והיעילות של התחבורה. אז מה? אין עניים במדינה שצריכים הקצבות? אין מטרות כמו חינוך ובריאות לכולם? אז גם לא מוצא חן בעינך בראיה צרה תרומה לכלל, גם בעיני לא מצא חן לשרת בסדיר ועכשיו במילואים במקום לדאוג לעצמי אבל ראיה רחבה היא אחרת. אבל אני מוכן לעשות איתך עסק, אם אתה תתנגד להעברת הכספים שלי לחרדים אני אשקול את עמדתי לגבי גיוס חובה. בינתיים לדעתי חוק טל הוא סימפטום לפרזיטיות של קבוצה אחת על אחרת.

ניירת

New member
פרזיטיות של שתי קבוצות

האחת - משתמטים מימים ימימה, שסיבתם תורתם אומנותם והמדינה הסכימה להכיר בכך. הם גם מקבלים פרס על ההשתמטות בצורת מענקי ישיבה. השניה - ובעצם עכשיו אני רואה שאפשר לחלק ל 3 - אלו שחושבים על עצמם אבל מצאו תירוץ ב"נמאס לי" המדינה צריכה לתת לי ולא אני לה, ולכן הם באופן ספציפי יעשו כל מאמץ להשתמט מחובת המילואים (כי הרי הם כבר שרתו בסדיר ולכן מגיע להם לקבל עכשיו) בלי לחשוב על חבריהם שהנטל עליהם הולך וגדל. השלישית- חביבה מאוד - האנשים הפציפיסטיים, שלקחו מונופול על המצפון של העם חסר המצפון הזה, ומטעמי מצפון הם לא ישרתו. על העקרון, הם יטשו את הגנת המדינה. אני לא יודעת מי משלוש הקבוצות היא הכי מזיקה למדינה, או אולי זה שלושתן יחד? אבל אני אומרת שלפחות אם אדם לא משרת בסדיר אז שיעבוד ויעביר חצי מהכנסותיו בחמש השנים הראשונות לקופה שממנה ישלמו כסף לחיילים. ככה גם יווצרו מקומות עבודה נוספים למנגנון החדש, גם החיילים יקבלו יותר כסף, וגם אנשים שלא מתאימים לשרת, לא ישרתו אבל יתרמו - אך איזה חזון...

למעלה