חוק חינוך חינם

חוק חינוך חינם

מעניין אותי לדעת איך השפיע חוק חינוך חינם, על הרכב הגן שלכם ?

אצלי הילדים נרשמו במרס כרגיל.
לפני כשבועיים קיבלו שיבוצים, להפתעתי, כל ילדי הגן מעל גיל 3 שנרשמו קיבלו שיבוץ. אמנם חלקם הגדול לגן שלא קיים עדיין, אבל יש להם שיבוץ.
כמובן שהעיניין הבוער כרגע הוא כלכלי, הורים שוקלים שוב ושוב את החיסכון. מתחבטים בשל הקושי לשלוח ילד צעיר לגן שלא ברור איך יראה ומי ינהל אותו... בכל אופן חלק לא מבוטל כבר הודיע על כוונתו לפרוש לגן עירוני - חינם.
.
מעניין אותי מה קורה בגנים אחרים ובמקומות אחרים בארץ.

בגן שהולכת לעבוד בו יש הענות יפה ורוב אלה

שאמורים היו להשתלב בכיתה ועברו את גיל 3-נשארים בגן למרות שיכולים לעבור לגן עירייה.
אני חושבת שהחוק משפיע לרעה על הגנים הפרטיים אך מצד שני-לא בטוחה עד כמה ערוכים לכך מבחינת מבנים ויש חשש מאוד כבד של הורים להכניס ילדים לתוך כיתה עם הרבה ילדים אחרי שרגילים לקבוצות קטנות ולחממה של הגן הפרטי.

נמש28

New member
אצלנו

קבוצת הבוגרים קטנה ופתחנו קבוצה נוספת של קטנים

גן ניצן

New member
השפיע עד מאוד

מתוך 15 ילדים שחשבתי שימשיכו איתי נרשמו 8 ועזבו לאחר תשובות מגן
עירייה - 4 ילדים! כלומר נשארתי עם 4 ילדים בני גיל 3 וחצי.
מדובר בגן ממנו ההורים היו מרוצים והסיבות של כולם היו כלכליות על אף שהגן
נמצא בשכונת רמת חן היוקרתית משהו. המשפט החוזר הוא "יהיה בסדר גם
אנחנו התחנכנו בגני עירייה". מגן שהיה עם רשימת המתנה של 20 ילדים,
אני מתחילה את השנה עם קבוצה של 18 ילדים במקום 26. לפחות הקבוצה
הצעירה מלאה..
ואני לא מדברת בכלל על התחושות שלי לגבי הצרכים
הרגשים להם זקוקים חלק מאותם ילדים שעוזבים, שגם במסגרת עוטפת של
חמישה אנשי צוות היו מאלה שדרשו תמיכת מבוגר באופן מיוחד. מצד שני, עכשיו עם המצב החדש אני בעצמי לא יודעת איך אשלם לגן הפרטי של הבן שלי..

רוצה להאמין שיהיה בסדר

אני חושבת שצריך להחזיק חזק חזק ולחכות לימי החגים, אז נקבל תמונת מצב הכי ברורה באשר להמשך הפעילות שלנו בגנים פרטיים.
מה שחמור הוא שמכיוון שהרבה גנים בחרו לעבוד עם צעירים, גם אוכלוסיית הצעירים מתחלקת ליותר גנים. כך שכולם כך או אחרת עלולים לסבול מתחילת שנה דלילה.
הילדים בגן שלי קיבלו שיבוץ לגן שלא קיים. עדיין 25 ביולי, אין זכר לתחילת בנייה. ובכל זאת הורים בחרו לבטל הרשמה אצלי לטובת גן לא קיים. זה מצביע על מצוקה גדולה של ההורים הצעירים.
זה מכעיס שהמדינה/ העירייה לא מצליחה להקל על הגנים הפרטיים ובכך להוזיל משמעותית את העלויות להורים.
כבר אמרתי מזמן שאם המדינה תוותר על מעמ לגנים מוכרים ומורשים, ובנוסף העירייה תקל במיסים והיטלים הרי שהעלות להורים תהיה כל כך הרבה יותר נמוכה שלא יהיה צורך לבנות את הגנים המאולתרים.
אוף אני מתוסכלת, מרגישה שחוזרת על עצמי ...

נוגה44

New member
אני מבינה את הכאב שלך

אבל למה את חושבת שבגן עריה לא יצליחו להתמודד עם ילד עם קשיים
להפך לפי נסיוני ילדים שמגיעים מהגנים הפרטיים פחות שמו דגש על הקשיים שלהם ולא דיווחו להורים

רוחלה את לא נכנסת להסדר??

למעלה