חוק, זכויות, יוצרים

IndigonFlash

New member
חוק, זכויות, יוצרים

אני בטוח שהשאלה נשאלה אלפי פעמים, ואכן חיפשתי, אבל אני מעדיף תשובה וודאית וקצרה :). חלק מהמוזיקה והגרפיקה של המשחק החדש שלי לא נעשות על-ידי, חלקן ניתנות לי בתשלום וחלקן לא. האם אני צריך להחתים את היוצרים על חוזה כלשהו על-מנת שלא ידרשו תגמולים מכסף שאני עשוי להרוויח בעתיד מהמשחק? אני מודע לקיום "זכות מוסרית" אך לא בטוח שזה בהכרח קשור לזה. תודה לעונים.

dweck2k

New member
הממ

כדאי להחתים על מסמך שמאשר את השימוש במוסיקה ללא תמורה. במקרה והמשחק יצליח בטירוף, שלא יעשו לך בעיות.

pulse11

New member
עדיף לדעתי כיוון אחר

להחתים ולהצהיר על תמורה (נמוכה!). כך יוצא שכולם מקבלים תשלום, אפילו אם סמלי. לעתים בתי משפט יכולים להפוך החלטה כזו כיוון שמדובר ב"חינם" - לעומת זאת אם הייתה תמורה, אפילו אם מועטה, זה קצת יותר מסובך.

לא מדוייק

קיומה של תמורה אינה דרישה כלשהי וגם במקרה של תמורה עדיין לא הומחו הזכויות אם ... לא הוסכם כך. כמובן, שתמיד כדאי לשלם לאנשים, אבל מבחינה משפטית זה פחות רלוונטי לשאלה. (התשובה שלי אינה ביקורת אלא הסבר)

תשובה קצרה - כן

קצת יותר ארוכה. החוק קובע שהזכויות הן בידי היוצר ולא המזמין אלא אם הוסכם אחרת. כמזמין עליך יהיה להוכיח שסוכם אחרת, ועד היום - הסכם חתום הוא ההוכחה הכי בטוחה יחסית. למה ההסכם צריך להתייחס? מספר נושאים, ביניהם: המחאת הזכויות אליך, ויתור על הזכות המוסרית, הצהרה על אי הפרת זכויות צד ג' וכדומה. וזה לא רק שלא ידרשו תמלוגים. הם עשויים בכלל למנוע ממך שימוש במשחק "שלך".

IndigonFlash

New member
תודה יורם!

האם הסכם שכזה יכול להיות מנוסח על-ידי או שהוא איננו יהיה קביל במידה-ויהי-מה?

ברור

כל מסמך משפטי יכול להיות מנוסח על ידי מי שאינו משפטן. וקית - הוא תקף. הבעייתיות יכולה להיווצר בדיעבד אם הניסוח לא היה מלא, מקיף מספיק או מדוייק דיו.

למעלה